Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί και το 2013

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι συζητήσεις διακόπηκαν…

Το υπουργείο Ανάπτυξης επιδίωκε νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση των δανείων. Θαν. Σκορδάς: Οι δανειολήπτες να μην ανησυχούν για τους πλειστηριασμούς. Το υπ. Ανάπτυξης θα παρατείνει την αναβολή τους.
 Κόντρα… σωτηρίας για τα δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τις τράπεζες. Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι δεν τα βρίσκουν στο θέμα της ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών, που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να αδυνατούν να πληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις τους προς τις τράπεζες.

Η εικόνα της ρήξης των σχέσεων ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τις τράπεζες φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις των υφυπουργών Θανάση Σκορδά και Νότη Μηταράκη για το καθεστώς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών: «Οι δανειολήπτες να μην ανησυχούν για τους πλειστηριασμούς. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρατείνει την αναβολή τους», σημείωσε ο κ. Σκορδάς, ενώ είχε προηγηθεί και ο κ. Μηταράκης, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει το καθεστώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι συζητήσεις διακόπηκαν. Το υπουργείο Ανάπτυξης επιδίωκε νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση των δανείων κατηγοριών κοινωνικών ομάδων, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Μερίδα τραπεζών δεν επιθυμούσε καμία λύση στο πρόβλημα και κυρίως με νομοθετική ρύθμιση, παρά το γεγονός ότι στην Πορτογαλία συνέβη πρόσφατα, αλλά και στην Ισπανία με την καθιέρωση κώδικα ορθών πρακτικών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, τόνισε χθες ότι θα παραταθεί η αναβολή των πλειστηριασμών για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις τους προς τις τράπεζες.

Το υπ. Ανάπτυξης, λένε πηγές, προκειμένου να πείσει τις τράπεζες, ήταν ανοιχτό στο να συζητήσει ακόμη και την πρόταση των τραπεζών για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, υπό προϋποθέσεις. Τράπεζες, λένε οι ίδιες πληροφορίες, επέμεναν όμως στο να μην υπάρχει νομοθετική διευθέτηση των δανείων.

Ετσι, η συνολική λύση με νομοθετική παρέμβαση «παγώνει» προς το παρόν και τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πληρωμής δόσεων ή θα πρέπει να περιμένουν μέχρι νεωτέρας… ή να απευθυνθούν στις τράπεζες για τα προγράμματα διευκόλυνσης που εφαρμόζουν.
Πάντως πηγές ανέφεραν ότι για το θέμα δεν αποκλείεται παρέμβαση και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]