Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

100.000 μαϊμού συντάξεις ή 100.000 κανονικές αρπαχτές;

Αν το ΙΚΑ έδινε 100.000 μαϊμού συντάξεις, πόσους υπαλλήλους και διοικήσεις μαϊμού είχε;

Αντί τα ΜΜΕ ενημερώσεις της διαπλοκής και του αποπροσανατολισμού να ασχολούνται με τον εντοπισμό των μαϊμού υπαλλήλων και διοικήσεων του ΙΚΑ, ασχολούνται με τον εντοπισμό των μαϊμού συνταξιούχων.

Ποιός είναι πιο μαϊμού; Αυτός που είναι υπεύθυνος για την ορθή διαχείριση των χρημάτων των εργαζομένων ή αυτός που παίρνει, αν παίρνει μια σύνταξη μαϊμού; Λέω το «αν παίρνει» γιατί γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχουν μαϊμού συνταξιούχοι, παρά μόνο μαϊμού συντάξεις που τις μοιραζόταν οι μαϊμού διοικήσεις και υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Εδώ δεν μιλάμε για 10 -20 -100 φαντάσματα ανθρώπων συνταξιούχων που υποτίθεται εξαπάτησαν ένα σύστημα. Εδώ μιλάμε για 100.000 ανθρώπους που υποτίθεται ότι κάθε μήνα επί χρόνια ερχόταν σε προσωπική επαφή με κάποιους υπάλληλους… Και αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν να μην είχαν καταλάβει τίποτα με τίποτα αυτοί οι υπάλληλοι;

Προσωπικά δεν πιστεύω υπήρξαν ποτέ τόσοι συνταξιούχοι μαϊμού. Μόνο συντάξεις μαϊμού υπήρξαν, τις οποίες οι ίδιοι οι υπάλληλοι με τις διοικήσεις τις εξέδιδαν αλλά και τις εισέπρατταν. «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». Αυτό γινόταν, γι αυτό να μου το θυμάστε, από τους 100.000 υποτιθέμενους μαϊμού συνταξιούχους, τελικά θα εντοπιστούν μόνο πέντε-δέκα υπαρκτά πρόσωπα που θα καταλήξουν στην δικαιοσύνη. Για τους υπόλοιπους δεν θα εντοπιστεί τίποτα, επειδή, πολύ απλά, δεν υπάρχουν.

Η Ελλάδα έχει μια μόνο μαϊμού, και αυτή είναι η κρατική διοίκηση.

Αλλά και αν δεχτούμε ότι πράγματι εξαπατήθηκε το ΙΚΑ από 100.000 συνταξιούχους, πάλι γι αυτό φέρουν την ευθύνη η διοικήσεις και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίοι θα πρέπει να υποστούν και τις ανάλογες νομικές συνέπειες.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ποιός είναι πιό μαιμού αυτός που παίρνει λάθρα μιά μικρή σύνταξη ή αυτός που έχει μιά "λάθρο" δημόσια θέση που μετά από 35 χρόνια θα του αποδώσει άλλα 30 χρόνια σύνταξη;
    Και ακόμη πιό δύσκολο...οι δύο προηγούμενες περιπτώσεις, που ίσα ίσα ζουν και τα φέρνουν βόλτα (έστω και αν δεν εντάσσονται στον παραγωγικό ιστό), ή αυτοί που έχουν έξω 300 τόσα δις, που τους περισσεύουν προφανώς, αλλά και τα 2 εκ ξένοι που θα ταιστούν από τα χρέη των πρώτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

    !987 διατελούσα εν αποσπάσει αρχίατρος του ΤΑΠΟΤΕ. Στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή προσέφευγε υπάλληλος του ΟΤΕ, ετών 37, για συνταξιοδότηση. Αιτία, εγχείρηση μπαϊπάς προς αποκατάσταση ενός αγγείου. Η επιτροπή, γνωστά ονόματα πανεπιστηιακών ιατρών. Η απόφαση θετική : Πλήρης συνταξιοδότηση.

    - Ο αρχίατρος, δηλαδή ο υπογράφων, θέτει το ερώτημα αν ο 37χρονος έκανε την επέμβαση για να καταστεί ανίκανος προς εργασίαν.
    - Η απάντηση του προέδρου : Κύριε συνάδελφε, κάνουμε και κοινωνικό έργο.
    - Η ανταπάντηση του αρχιάτρου : Κοινωνικό έργο δεν θα ήταν να τοποθετηθεί σε θέση γραφείου και να μεταφέρει έγγραφα από το β΄ όροφο στον στ΄ και τούμπαλιν;
    -Παρεμβολή του εκπροσώπου των εργαζομένων : Δεν μπορούμε να του αλλάξουμε το αντικείμενο απασχόλησης
    - Ανταπάντηση αρχιάτρου : Εσείς μου στέλνετε σημειώματα να βγάζω εκτός αντικειμένου απασχόλησης διάφορους εργαζόμενους. Και μετά από ένα χρόνο απαλλαγής (σημ. λόγω οσφυαλγίας ή άλλης αιτίας) τους αλλάζετε το αντικείμενο

    Η απόφαση δεν ελήφθη κατά πλειοψηφία. Ο αρχίατρος ΤΑΠΟΤΕ διεφώνησε ειπών ...

    Τα πρακτικά υπάρχουν. Μετά από 2 με τρεία χρόνια το ταμείο ΤΑΠΟΤΕ κρίθηκε προβληματικό. Και ο τότε πρόεδρος ΔΗΑΝΑ Στεφανόπουλος έλεγε ότι η Ελλάδα έγινε χώρα συνταξιούχων! Ο εν αποσπάσει αρχίατρος μετά από αυτή και πλήθος παρομοίων περιστατικών αποχώρησε οικεία βουλήσει επανελθών στα καθήκοντα ιατρού του ΙΚΑ, προς συνέχιση της συνταγογραφίας, των αναρρωτικών αδειών και ευάριθμων εργαστηριακών εξετάσεων. Αυτά του ζητούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι έχεις απόλυτο δίκιο... Και το λέω από προσωπική πείρα. Ένα χρόνο μετά το θάνατο συγγενικού προσώπου (τον οποίο είχαμε δηλώσει και πήραμε και έξοδα κηδείας) μας φώναξαν να μας ρωτήσουν για ποιό λόγο εισπράταμε τη σύνταξη... Όταν εμείς αποδείξαμε ότι δεν εισπράξαμε καμία σύνταξη από την ημερομηνία θανάτου και μετά...ξαφνικά δεν υπήρχε κανένα θέμα. Άρα ήταν θέμα εσωτερικό του ασφαλιστικού ταμείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρέ δέν λέτε λαθρο τούς έκατομμύρια μουσουλμάνους πού οί δουλέμποροι τής τουρκίας έχουν στείλει στήν Έλλάδα καί λέτε λαθρο έναν πού βρήκε δουλειά στό δημόσιο; Τί μίσος είναι αύτό; Αύτός πού είναι στό δημόσιο σέ έκανε φτωχό ή ό λαθρομετανάστης; Γιά τίς συντάξεις είναι σωστό τό άρθρο άπό μέσα είναι τό πρόβλημα, όμως μιλάμε λές καί τό δημόσιο είναι ή διαφθορά τής Έλλάδος, οί άγρότες τόσα χρόνια τί κάνανε τρώγανε τίς έπιδοτήσεις καί τώρα έχουν σκλάβους νά δουλεύουν, οί έλεύθεροι έπαγγελματίες πληρώνουν φόρους όπως οί δημόσιοι ύπάλληλοι καί οί μισθωτοί τού πρώην ίδιωτικού τομέα, προκαταβολικά; Τό άπόλυτο τής φοροδιαφυγής ό έλεύθερος έπαγγελματίας... Στό δημόσιο μόνο τά λαμόγια τών πολιτικών καί οί συνδικα-ληστές ήταν τέτοιοι κι όχι ή πλειοψηφία τών έργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΤΣΕΑΠΓΣΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΙΚΑ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ.ΝΑ ΟΙ 100.000 ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣΑΝ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]