Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νομοσχέδιο στη Γαλλία της λιτότητας προβλέπει 100% κάλυψη του κόστους των εκτρώσεων

Ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποίησε την προεκλογική του υπόσχεση να "βελτιώσει" το κοινωνικό κράτος, αυξάνοντας την πρόσβαση στις αμβλώσεις, με 100% επιστροφή των ιατρικών εξόδων προς τις ενδιαφερόμενες



Γαλλικό δορυφορικό δίκτυο France 24
με πληροφορίες από το γαλλικό πρακτορείο ΑFP
4 Οκτωβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Στη Βουλή της Γαλλίας την περασμένη Δευτέρα παρουσιάστηκε νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της πρόσβασης στην άμβλωση. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει 100% επιστροφή των ιατρικών εξόδων από το κρατικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Προς το παρόν, οι Γαλλίδες δικαιούνται να ζητούν την επιστροφή μόνο 70-80% του κόστους, που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 200 και 450 ευρώ, ανάλογα με το εάν η άμβλωση προκαλείται από φάρμακα που λαμβάνονται από την ίδια τη γυναίκα στο σπίτι ή πραγματοποιείται με χειρουργική επέμβαση σε κλινική.

Η αλλαγή του νόμου, ώστε να προβλέπεται η πλήρης επιστροφή των εξόδων συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2013 για την κοινωνική ασφάλιση και παρουσιάστηκε στη Βουλή τη Δευτέρα. Με δήλωσή της, η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η μεταρρύθμιση ήταν "απαραίτητη ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλες οι γυναίκες θα έχουν ίση πρόσβαση στην άμβλωση".

Της τροπολογίας προηγήθηκε μακρά εκστρατεία από οργανώσεις υπέρ των αμβλώσεων και ήταν μια από τις υποσχέσεις του "μανιφέστου" του σοσιαλιστή προέδρου Francois Hollande πριν από την εκλογική του νίκη τον περασμένο Ιούνιο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει τα ποσά που επιτρέπεται να χρεώνουν οι κλινικές για την πραγματοποίηση εκτρώσεων για να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με το πραγματικό κόστος τους και να διευκολυνθεί η καλύτερη υποστήριξη στις "ασθενείς".

Το συνολικό κόστος των μέτρων υπολογίζεται σε 31,7 εκατομμύρια ευρώ κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του. Συνολικά 225.000 εκτρώσεις έγιναν στη Γαλλία το 2010, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Εκτός της υπόσχεσης ότι θα διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη των δαπανών των εκτρώσεων, το προεκλογικό "μανιφέστο" του Hollande περιλάμβανε και δέσμευση για την εξασφάλιση ότι οι εκτρώσεις θα είναι δυνατές σε κάθε μεγάλο νοσοκομείο σε όλη τη χώρα.

Οι εκτρώσεις θεωρούνται νόμιμες κατόπιν αιτήματος στη Γαλλία μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης, σύμφωνα με σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε το 1975 και απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη από όλο το πολιτικό φάσμα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]