Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Γιατί η Μέρκελ κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ

Για την Κίνα και όχι για την Ελλάδα ανησυχεί το Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters… 

Σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου ανησυχούν πολύ περισσότερο για το εάν οι κινέζοι θα συνεχίζουν να αγοράζουν τα αυτοκίνητα τους, παρά για το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Σε εκτενές ρεπορτάζ το Reuters γράφει ότι τελικά το Βερολίνο και όχι οι Βρυξέλλες, θα αποφασίσει για το μέλλον της ευρωζώνης καθώς η Γερμανία είναι ο βασικός χρηματοδότης και αυτό της δίνει μεγάλη δύναμη. “Γι ‘αυτό έκπληκτος διαπιστώνει κανείς ότι στους διαδρόμου της εξουσίας, η κύρια ανησυχία δεν είναι αν η Ελλάδα επιθυμεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Οι Γερμανοί πιο πολύ ανησχυούν για την Κίνα” αναφέρει το πρακτορείο. Μάλιστα σημειώνει ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο της οικονομία τους και θεωρούν ότι δεν θα επιστρέψουν στους γείτονες τους να το κάνουν γιατί απέτυχαν να εφαρμόσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις όπως η Γερμανία έκανε νωρίτερα αυτόν τον αιώνα.

“Το κλειδί για την επιτυχία της Μέρκελ είναι ο τρόπος που η ίδια παρουσιάζεται ως υπερασπιστής του γερμανού φορολογούμενου”, δήλωσε ένας πρεσβευτής στο Βερολίνο. Ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να συζήτούν το αν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αξιωματούχοι στο Βερολίνο λένε πως η Γερμανία έχει ήδη αποφασίσει ότι η Αθήνα θα μείνει στο ευρώ. Αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι μπορεί έξι μήνες πριν να ήθελε να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, όμως όχι σήμερα.

“Αν θέλετε να μάθετε γιατί, κοιτάξτε τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο. Με όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί, ποιος θέλει ένα μέλος του ΝΑΤΟ στα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος;”

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]