Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

'Εκλεισαν το Indymedia;

Με μια οργανωμένη επιχείρηση των ΜΑΤ, τη νύχτα έγινε επέμβαση μέσα στο Πολυτεχνείο προκειμένου να ξηλώσουν το indymedia και να διακόψουν τη ροή των αναρτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας σήμερα στις 2 το πρωί, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο Αθηνών και συνέλαβαν την ΣΟ του Indymedia. Ξηλώθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανήματα και υπολογιστές επίσης. Ο δε ΟΤΕ είχε κόψει το δίκτυο του Ιντερνετ στο Πολυτεχνείου μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Αστυνομίας.

Αναμένοντας περαιτέρω πληροφόρηση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, υπενθυμίζουμε πως στις 28 Αυγούστου υπήρξε σχετική δημοσίευση:

"Εισαγγελείς, διευθύνσεις της ασφάλειας και υπουργοί έχουν θέσει ως πρώτης πρωτεραιότητας ζήτημα να κλείσει το athens.indymedia και χρησιμοποιούνται πλέον όλα τα ένδικα μέσα. «Ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε κάθε κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή».

Με αυτή τη δήλωση απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την εκπομπή διαδικτυακού τόπου Indymedia και στις καταγγελίες του ότι προωθούνται και προβάλλονται μέσα από εκεί εγκληματικές ενέργειες. «Οι δικογραφίες βρίσκονται στον εισαγγελέα δεν προτίθεμαι να παρέμβω στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα σημειώσω όμως ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι τόσο οι αστυνομικές αρχές, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν χρησιμοποιούν τη γνωστή ρητορεία περί ιστοσελίδας που στεγάζεται σε πανεπιστημιακό χώρο, αλλά εξαπολύουν επίθεση με βάση το περιεχόμενο του indymedia. Κύκλοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκύψουν διώξεις και εναντίον των διαχειριστών του σάιτ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για την πρώτη φορά που ασκούνται διώξεις σε μέσο με βάση την πολιτική δημοσίευσης και το περιεχόμενου αυτού.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, έκανε λόγο για αδράνεια του ελληνικού κράτους μπροστά στην απίστευτη, όπως είπε, πρόκληση να προβάλλονται και να προωθούνται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα εγκληματικές και τρομοκρατικές πράξεις. «Μέσα από την ιστοσελίδα που βρίσκεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απειλούνται Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πράγματι η ιστοσελίδα Indymedia φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπάρχει συγκεκριμένη υπηρεσία στην ΕΛΑΣ που ασχολείται με αυτά τα θέματα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Κοίτα να δεις σύμπτωση!
    Μια μέρα πριν τους αγανακτισμένους πάλι πίσω στο Σύνταγμα, ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ έκαναν επιθετική κίνηση που δεν είχαν κάνει ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑΚΕΡΑ!
    ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάχαμ δήθεν οι "θυμωμένοι" αντιεξουσιαστές θα "επιτεθούν" με κουκούλες στα ΜΑΤ και εκείνοι θα "αναγκαστούν" να χρησιμοποιήσουν μέσα αναχαίτισης εναντίον των διαδηλωτών. Πρέπει να δοκιμάσουν και το καινούργιο παιχνιδάκι που πετάει νερό, ντε!

      Διαγραφή
  2. την μερα που θα ψηφισουνε αυτα που πανε να ψηφισουνε και δουνε τι θα γινει τοτε θα καταλαβουνε οτι το indymedia ηταν σταγονα στον ωκεανο....

    ας ειναι ετοιμοι για ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα σας εκαναν αναρχοκουμμουνια που απειλουσατε κοσμο και κοσμακη μεσα απο την κωλο-ιστοσελιδα σας!
    Αριστερα φασιστακια του κωλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καθαρή κίνηση αντιπερισπασμού . στην Δημοκρατία(λέμε τώρα )ΔΕΝ φιμώνεις καμιά φωνή ούτε καν και την πιο ηλίθια ανατρεπτική, επιτρέπεις στον πολίτη να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του, εκτός πια κι αν το κάθε ερωτευμένο με τις κάμερες πατριδοκάπηλο μπουμπούκι με τα συνήθη γνωστά αθάνατά του, προσδιορίζει τι είναι Δημοκρατία και τι όχι . φιμώστε τα πάντα σαίνια μου , να αφοσιωθούμε με συνέπεια στον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή και την Σίλα ,ως να καταρρεύσουμε από διαφωτιστική αγαλλίαση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά, ότι δεν φιμώνεις καμία "φωνή" στη Δημοκρατία πού τα είδες γραμμένα; Δημοκρατία δεν είναι ο κάθε ανεγκέφαλος, α-πολίτιστος φασιστοκουμμούνας να καλεί σε πράξεις βίας και να αποκαλεί "κρατική βία" τα ελάχιστα απομεινάρια έννομης κοινωνίας και τάξης του Ελλαδιστάν. Τέτοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ μόνο από Ελλαδιστανούς γράφονται από το '81 και μετά. Οι μόνοι που σας συναγωνίζονται στη ηλιθιότητα είναι οι "ανθοί" της Αραβικής άνοιξης, τη βλακεία και τα κατορθώματα την οποίων απολαμβάνετε εσχάτως στους δέκτες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα απομεινάρια της Δημοκρατίας είσαι προφανώς εσύ και το σχόλιο σου εξαιτίας της δικής μου άποψης ;σε φαντάζομαι και δίχως το στερητικό άλφα.όσο για τις μαλακίες θεωρώ πως εσύ τις γράφεις. να κουκουλώνεις τις παγερές νύχτες το IQ σου , μην το συναχώσεις...

      Διαγραφή
  6. και κατιτίς ακόμα,το indymedia κατ αρχήν δεν με εκπροσωπεί κι άν το έχω διαβάσει όλο κι όλο τρείς φορές στην ζωή μου.από το δικό σου δε ευφυές στυλάκι,έχω μπουχτίσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]