Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: «Μοιάζει με αστείο, αλλά ο τρόμος της Μέρκελ είναι η Κύπρος»!


Αφού το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο ενέκρινε τη λειτουργία του ESM και η ΕΚΤ φαίνεται να κάλμαρε τις αγορές, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ευρώ τελικά σώθηκε;
Η απάντηση είναι μόνο μία: σίγουρα όχι.

Το επόμενο μεγάλο αγκάθι για τη Γερμανία ακούει στο όνομα Κύπρος. Στην περίπτωση που το μικρό αυτό νησί επιλέξει να αιτηθεί βοήθειας από το νέο ταμείο ESM, τότε το κόστος για τους Ευρωπαίους θα είναι 10 δισ. ευρώ, δηλαδή ψιλοπράγματα σε σύγκριση με τα 250 δισ. ευρώ που θα λάβει από τα δύο πακέτα βοήθειας η Ελλάδα.

Όμως στη Γερμανία, όπως μας εξομολογήθηκε ανώτερο κυβερνητικό μέλος, τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια αποδοχή των πολιτικών διάσωσης που εφαρμόζει η Άγκελα Μέρκελ. «Το γεγονός ότι θα πρέπει να στηρίξουμε, λόγω της κρίσης, τράπεζες στην Κύπρο που διαθέτουν δισεκατομμύρια Ρώσικου μαύρου χρήματος, είναι δύσκολο να το επικοινωνήσουμε στον κόσμο χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία τη διάσωση του ευρώ»!!!, δήλωσε και συμπλήρωσε ότι σκέφτεται με τρόμο τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Όμως η Κύπρος δε φαίνεται να λαμβάνει τόσο σοβαρά υπόψη της αυτές τις γερμανικές ανησυχίες, αφού εδώ και αρκετές εβδομάδες αναμένεται ότι θα υποβάλει αίτημα βοήθειας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έχετε χάρη, εκεί στη γερμανική φυλλάδα, που εδώ μας κυβερνούν οστρακοειδή μαλάκια. Θα ήταν δύο τα αστεία τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]