Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Νεόπτωχοι» είναι πλέον οι περισσότεροι Έλληνες


Τις ριζικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία τα τελευταία 2,5 χρόνια παρουσιάζει με τα πιο μελανά χρώματα, έρευνα του ΕΚΚΕ.

Αποτέλεσμα των πολιτικών άγριας λιτότητας και περικοπών είναι η εμφάνιση μιας νέας κοινωνικής ομάδας των «νεόπτωχων» στην οποία εντάσσονται οι εργαζόμενοι - φτωχοί, δηλαδή άνθρωποι που έχουν εργασία, αλλά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτή η κατηγορία αποτελεί το 13,8% του συνόλου, ενώ εργαζόμενοι - φτωχοί είναι το 25,4% των μισθωτών.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των περικοπών με την ανεργία στα ύψη, την αγοραστική δύναμη των πολιτών να έχει εξαερωθεί και τα ποσοστά της παιδικής ανεργίας να καταλαμβάνουν θλιβερή πρωτιά.

Στην κατηγορία των παραδοσιακά φτωχών ανήκουν οι άνεργοι, οι μετανάστες, και οι πολύτεκνοι.

Παράλληλα στην ομάδα των «νεόπτωχων» θα πρέπει να περιληφθούν οι νέοι έως 24 ετών, το ποσοστό φτώχειας των οποίων το 2010 έφτασε το 27,8%, όταν πριν από έναν χρόνο ήταν 23%.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]