Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος

Του Νίκου Χιδίρογλου

Η παροιμιώδης αδιαφορία του κράτους να κάνει τη δουλειά του, αλλά και η συνεχής υιοθέτηση θέσεων από την αριστερά που στρέφονται κατά του μέσου Έλληνα (όπως η ρητορική υπέρ των μεταναστών και η πολιτική κάλυψη της τρομοκρατίας και των φαινόμενων ελευθεριότητας που έχουν δημιουργήσει συνθήκες ηθικού χάους), έχει οδηγήσει σε μια πολύ κακή εξέλιξη: στη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής και στην αποθράσυνση των στελεχών της, που πλέον έχουν υιοθετήσει μεθόδους που πολύ απέχουν από αυτό που θα ενέκρινε ο μέσος δεξιός πολίτης.

Μεθόδους, που όμως χρησιμοποιεί η «ευρύτερη» αριστερά (που τώρα διαρρηγνύει υποκριτικά τα ιμάτιά της για τη βία της Χρυσής Αυγής, όταν τα κουμπούρια της 17Ν σκότωναν εδώ και δεκαετίες όποιον έβρισκαν μπροστά τους, έχοντας ως απολογητές τον μισό σημερινό ΣΥΡΙΖΑ) εδώ και δεκαετίες, μέσω του βραχίονά της για τις βρώμικες δουλειές: της τρομοκρατίας.

Μερικές ιστορικές διευκρινίσεις

Το βασικό μου επιχείρημα, πριν προχωρήσω παρακάτω: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή είναι οι όψεις του ιδίου νομίσματος, ενώ το κόμμα της Κουμουνδούρου, είναι στην ουσία, με τον τρόπο που πολιτεύεται, ο «κράχτης» του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Το γιατί, είναι παραπάνω από προφανές: η βία κατά των Ελλήνων, οδηγεί τους πολίτες στο άλλο άκρο.

Πριν προχωρήσω, κάτι που άκουσα δια στόματος ενός φίλου χθες σε μια βιβλιοπαρουσίαση και έχει μεγάλη δόση αλήθειας: η ΧΑ, δεν έχει καμία δουλειά με τον εθνικισμό. Οι ναζιστές, δεν ήταν ποτέ εθνικιστές, αλλά αντίθετα, ήταν κάτι άλλο: φυλετιστές. Αλλιώς προσδιορίζεται το έθνος, κατά πολλούς έννοια που προώθησε η Γαλλική Επανάσταση, και αλλιώς προσδιορίζεται το έθνος.

Μάλιστα, στη διάρκεια της περιόδου 1943-44 στη ναζιστική Γερμανία, στο εσωτερικό του ολοκληρωτικού καθεστώτος, είχε ξεκινήσει μια διαδικασία που πρότασσε μια ρητορική κατά της έννοιας του έθνους, με πόλο αναφοράς τη «φυλή». Η επίκληση, με αυτά τα δεδομένα από τους εθνικοσοσιαλιστές της ΧΑ του εθνικισμού, μόνο μειδιάματα προκαλεί στους συνειδητοποιημένους και γνώστες της ιστορίας. Αυτά, προς άρση ιδεολογικών & ιστορικών «παρεξηγήσεων».

Κατάλυση της νομιμότητας


Πάμε παρακάτω: τα όσα είδαμε στη Ραφήνα, ήταν απαράδεκτα, γιατί καταλύθηκε η νομιμότητα. Τη νομιμότητα την καταλύουν οι αναρχικοί και οι αριστεριστές. Όσοι τους ακολουθούν στην ίδια πρακτική, στο όνομα ενός δήθεν «εθνικισμού» αλλά στην ουσία μιας «λούμπεν» αντίληψης για τα κοινωνικοπολιτικά μας πράγματα, απλά παίζουν το παιχνίδι τους και αναδεικνύουν τον προβοκατόρικο ρόλο τους και τίποτα παραπάνω.

Η βία του περιθωρίου, δεν αντιμετωπίζεται με βία εκ μέρους δήθεν «εθνικιστών», αυτόκλητων υπερασπιστών των πολιτών. Δεν θα οδηγηθεί μια κοινωνία σε εμφυλιοπολεμική κατάσταση, γιατί έτσι αποφάσισαν ο αποκλεισμένος από την όλη Ευρώπη Αλέξης Τσίπρας (μέχρι και ο «κόκκινος» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ τον έκραξε) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτή είναι η ευκαιρία να λύσουν τις «διαφορές» τους, κάνουν μεγάλο λάθος.

Τον Δεκέμβριο του 2008, είδαμε παντού στην Αθήνα γραμμένο σε τοίχους το γελοίο σύνθημα «Βάρκιζα τέλος», δίπλα σε ένα άλλο: «ΣΥΡΙΖΑ παντού». Αυτά, τα έχει ξαναζήσει ο Ελληνισμός. Και τα πλήρωσε ακριβά. Τώρα, η αριστερά κάνει το ίδιο λάθος. Υιοθετώντας ακραίες μεθόδους και εξτρεμιστική ρητορική, κερδίζει μεν προσωρινά κάποιους πόντους, αλλά δημιουργεί απέναντί της ένα άλλο πόλο, που όπως απέδειξε, δεν έχει κανένα δισταγμό να ανταποδώσει τη βία.

Όπως ακριβώς έγινε και στη διάρκεια της δεκαετίας του ’40. Η βία έφερε τη βία. Το αποτέλεσμα, είναι γνωστό σε όλους. Το πρόβλημα είναι όμως ότι ελάχιστοι πήραν το μάθημά τους. Και η αυτάρεσκη αριστερά, συνηθισμένη στο συνεχές «λιβάνισμα» και στον εξωραϊσμό της από τους στρατευμένους ιστοριογράφους της, ζει ακόμα το «επαναστατικό» όνειρό της, στο οποίο αυτή τη φορά δεν έχει ως βραχίονά της τους Σλαβομακεδόνες, αλλά τους μετανάστες. Ο στόχος είναι ο ίδιος: η διάλυση του εθνικού κορμού.

Ποιοι θέλουν το χάος;

Τα πράγματα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς. Αν συνεχίσουν έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, που διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό στρέφεται με τη γενικότερη πολιτική του κατά των Ελλήνων και η ΧΑ, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να «παραλύσει» το κράτος (στην ουσία, όπως και οι αναρχικοί), υπονομεύοντας τους θεσμούς του, θα επικρατήσει χάος. Χάος, στο οποίο επενδύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ.

Δεν επενδύουμε όμως σε αυτό, όλοι οι υπόλοιποι. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: όταν έχουμε συνθήκες χάους, δεν λειτουργεί τίποτα. Και όπως και να έχει, σήμερα Δευτέρα, κάποιος νεφροπαθής συμπολίτης μας θα πάει για αιμοκάθαρση και για να την πραγματοποιήσει, θα πρέπει να βρει τη μονάδα ανοικτή και το ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό στη θέση του. Τα παιδιά θα πρέπει να ξεκινήσουν το σχολείο τους και να βρουν τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους. Σε συνθήκες χάους, τα παραπάνω είναι αμφίβολα. Ας το σκεφτούν κάποιοι αυτό...

Ναι, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες και συμβαίνουν εξωφρενικά πράγματα. Οι καρκινοπαθείς, δυσκολεύονται να βρουν τα φάρμακά τους, την ώρα που οι μετανάστες καταλαμβάνουν, χωρίς να το δικαιούνται και ελέω της πολιτικής ορθότητας, το 50% των κλινών στο ΕΣΥ.

Αυτά όλα τροφοδοτούν αντιδράσεις. Όμως, αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση, τα πράγματα όχι μόνο δεν θα βελτιωθούν, αλλά θα γίνουν χειρότερα. Και τότε, ειδικά οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, θα πληγούν ακόμα περισσότερο. Αυτό θέλουν κάποιοι; Και το ρωτάμε γιατί κατά πως φαίνεται, ορισμένοι κινούνται με πλαίσιο τη λογική «αφού ψόφησε ο γάιδαρός μου, να ψοφήσει και του γείτονα». Και κάτι τελευταίο: τα Ελληνόπουλα τα σκέφτονται όλοι όσοι προτάσσουν δήθεν «ριζοσπαστικά» και δήθεν «αντισυστημικά» (αλλά βαθύτατα προβοκατόρικα εις βάρος των Ελλήνων) μοντέλα αντιμετώπισης της κρίσης;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]