Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί οι δολοφόνοι του Καντάφι πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον;


Αl-Jazeera
27 Σεπτεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 


Πέθανε αργά χθες τη νύχτα στη Γαλλία ένας από τους αντάρτες που συμμετείχαν στη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι πέρυσι, σύμφωνα με δελτίο ειδήσεων που μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα.

Ο Ομράν Σααμπάν ήταν μέλος της "Ταξιαρχίας Γκιράν", ομάδας ενόπλων μισθοφόρων που δρούσε στην λιβυκή πόλη Μιζράτα. Ήταν αυτός που πρώτος βρήκε το καταφύγιο του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, στη Σύρτη.

Μετά τη σύλληψη του Καντάφι, η ομάδα του ένοπλου μισθοφόρου απορροφήθηκε από τις Ε.Δ. του νέου καθεστώτος και ο Σααμπάν έφυγε αμέσως σε αποστολή στο Μπάνι Ουαλίντ, μια περιοχή της Λιβύης που στήριξε μέχρι το τέλος τον πρώην ηγέτη της χώρας

Ο Σααμπάν έπεσε θύμα απαγωγής από ομάδα που φέρεται ότι ήταν οπαδοί του έκπτωτου ηγέτη. Μαζί με άλλους όμηρους βασανίστηκε, και μάλιστα υπέστη τα χειρότερα από όλους.

Όταν τελικά αφέθηκε ελεύθερος ήταν παράλυτος. Μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο στο Παρίσι, όπου νοσηλεύθηκε, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν συνεχώς. Τελικά επήλθε ο θάνατός του αργά χθες τη νύχτα και η σορός του μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του με αεροπλάνο.

Η λιβυκή κυβέρνηση έχει δώσει 10 ημέρες προθεσμία σε ομάδες οπαδών του Καντάφι που εικάζεται ότι ακόμη υπάρχουν και δρουν στην Μπάνι Ουαλίντ, προκειμένου να παραδώσουν τους δράστες που κακοποίησαν τον Σααμπάν. 'Εχει δοθεί πλήρης δικαιοδοσία στο Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να αναλάβουν το ζήτημα του εντοπισμού των δραστών.

Το Μπάνι Ουαλίντ ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας όπου δεν δρούσε καμιά ένοπλη αντικαθεστωτική ομάδα. Ακόμη και σήμερα η σημαία που κυματίζει στα σπίτια των απλών πολιτών είναι η παλιά σημαία της Λιβύης και παίζουν ακόμη τον εθνικό ύμνο, όπως ίσχυε επί καθεστώτος Καντάφι.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση θανάτου άνδρα που συμμετείχε στη σύλληψη του Καντάφι. Υπό μυστηριώδεις συνθήκες πέθαναν αρκετοί άλλοι, οι οποίοι εμπλέκονταν άμεσα στην επιχείρηση σύλληψής του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]