Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ελληνικό κράτος απειλείται με κατάρρευση εκ των έσω


Περισσότερη δουλειά, χαμηλότεροι μισθοί

Η εβδομάδα 6 ημερών που ζητά η τρόικα από την Ελλάδα και η αναζήτηση επενδυτών για 40 ελληνικά νησιά, στη σημερινή επισκόπηση.

Το ελληνικό κράτος απειλείται με κατάρρευση εκ των έσω, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung σε σχόλιο με τίτλο «Περισσότερη δουλειά, χαμηλότεροι μισθοί».

«Αστυνομικοί, καθηγητές ακόμα και αξιωματικοί του στρατού κατεβαίνουν στο δρόμο κατά των μέτρων λιτότητας. Για μόλις 1.000 ευρώ δεν θέλουν πια να υπερασπιστούν την Ελλάδα.

Τι θα απογίνει όμως η χώρα; Η τρόικα ζητά ωστόσο περισσότερα: Εβδομάδα 6 ημερών και μέχρι 13 ώρες εργασίας τη μέρα. Συνθήκες που θυμίζουν χώρα υπό ανάπτυξη.

Δεν αποκλείεται ωστόσο οι σκληρές προτάσεις της τρόικας να είναι απλά ένα μέσο πίεσης για να πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση αυτό που υποσχέθηκε: περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Deutsche Welle

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την αξίωση των 6 ημερών εργασίας. Καμία μα καμία δικαιολογία. Πώς γίνεται όλος ο πλανήτης να έχει 5νθημερο και εμείς μόνο 6ημερο??? Αν πραγματικά θέλει μικρότερο κόστος δημοσίων υπαλλήλων ας τα πάρει από τους βουλευτές και υπουργούς που διόριζαν τους ημέτερους. Εμείς τί φταίμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ο γονιος δουλευει εξαημερο που θα αφηνει το παιδι του το Σαββατο που δεν θα δουλευουν τα σχολεια;και μη μου πειτε πως θα δουλευουν και μαλιστα με μισθους κατω του χιλιαρικου γιατι αυτο δε προκειται να γινει ποτε.Το ιδιο και οι τραπεζικοι που μετα απο τοοοσα χρονια απεργιες επιτελους δεχτηκαν το εξαημερο και τελικα κανεις δεν εκανε χρηση, δε περπατησε παρα μονο σε κατι Mall και τετοιου τυπου ανταλλακτηρια.
    Μου θυμιζει η ολη κατασταση το συχωρεμενο το Χριστοδουλο που ειχε πει -αν με παραζορισετε με την αναγραφη του θρησκευματος θα γυρισω με το παλιο ημερολογιο και τοτε να δω τι θα κανετε με Χριστουγεννα και λοιπες γιορτες, χαος δηλαδη.Με τοσα προβληματα πανε να βγαλουν το κοσμο στους δρομους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]