Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαζύγιο της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία


Στην συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα στις 15/1/2011, ο Αντώνης Σαμαράς, ξεδίπλωσε και εκεί τότε, την αντιμνημονιακή πολιτική που πρέσβευε η Νέα Δημοκρατία.

Σ’ αυτή τη διαδικασία, εκτός των πολιτικών επιχειρημάτων που μας βρίσκουν σαν ΔΑΚΕ και σήμερα σύμφωνους, έκανε προβλέψεις για την μνημονιακή πολιτική της τότε κυβέρνησης, που δυστυχώς για την Ελληνική κοινωνία επιβεβαιώθηκαν.

Τόνισε τότε και εξήρε την ανεξαρτησία και τον ακηδεμόνευτο λόγο της ΔΑΚΕ, έναντι των κομματικών επιλογών, και παράλληλα τόνισε ότι τα στελέχη της ΔΑΚΕ που είναι και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν τον δίαυλο επικοινωνίας της κοινωνίας στο κόμμα.

Γιατί τα στελέχη της ΔΑΚΕ βρίσκονται πιο κοντά στην κοινωνία, βιώνουν άμεσα τις επιπτώσεις των πολιτικών επιλόγων και βρίσκονται πιο μπροστά από οποιοδήποτε στον κομματικό μηχανισμό.

Η επιλογή την Νέας Δημοκρατίας να διαγράψει τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα Ν.ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ, από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, δίνει το σαφές μήνυμα του Διαζυγίου της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία.

Μια κοινωνία που σήμερα έχει φθάσει στα όρια της εξαθλίωσης, λόγω των μνημονιακών πολιτικών και έχει αργήσει, η χρονική στιγμή της κοινωνικής έκρηξης.

Για μας τους ΔΑΚΙΤΕΣ, ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ, στο να μεταφέρουμε στην κοινωνία τις θέσεις και τις επιλογές του κόμματος.

Αποτελεί αρχή μας να μεταφέρουμε τα μηνύματα της κοινωνίας στο κόμμα. Και δεν μετανιώνουμε.

Όποτε το κόμμα ασχολήθηκε σοβαρά, επικράτησε πολιτικά. Όποτε τα αγνόησε, βρέθηκε ουραγός των εξελίξεων.

Πολλή περισσότερο σήμερα που βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση, με έντονες κοινωνικές αναταράξεις και μεγάλη πολιτική ρευστότητα.

Σήμερα που κάποιοι Βουλευτές-ΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ, ξεχνούν τι έλεγαν και τι προσπαθούν να εφαρμόσουν.

Που προδίδουν καθημερινά τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό και στρατεύονται με τον αχαλίνωτο Νεοφιλελευθερισμό.

Που ενώ χθες η καρδιά τους σπάραζε όταν ψήφιζε το Μνημόνιο ΊΊ (δήλωση Κ. Τζαβάρα στις 16/2/2012), σήμερα με Δικολαβίστικα επιχειρήματα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι αναγκαιότητα.

Που κάποιες κυρίες της βουλής δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία για τα γατάκια τους, παρά για τους ανθρώπους που δεν μπορούν λόγω αυτών τους των πολιτικών επιλογών, να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Που κάποιοι γόνοι πολιτικών τζακιών θεωρούν τη διαγραφή του Ν. Κιουτσούκη και άλλων ΔΑΚιτών, σημαντικό βήμα για να σπάσουν τα δεσμά της Νέας Δημοκρατίας με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό.

Ενώ αυτοί δεν γνωρίζουν τι θα πει Ανεργία, φτώχεια και καθημερινότητα, αυτοί που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το στάρι από το κριθάρι. Καλό είναι να εφαρμόσουν τη λαϊκή παροιμία η σιωπή είναι Χρυσός, γιατί εάν δεν ήταν παιδιά πολιτικών θα ήταν παιδιά μεταναστών. Όπως συμβαίνει σήμερα με τη νέα γενιά της χώρας μας.

Παράλληλα για κάποιους πολιτικά σώγαμπρους της Νέας Δημοκρατίας, που κατακρίνουν τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ από τα τηλεοπτικά παράθυρα ότι η θέσεις μας ταυτίζονται με αυτές τις αριστεράς, θα πρέπει άμεσα να διαβάσουν την ιδρυτική διακήρυξη και την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Τότε που ο Εθνάρχης Κων. Καραμανλής κρατικοποιούσε την Εμπορική Τράπεζα του Ανδρεάδη και δεν γινόταν υπάλληλος των τραπεζιτών.

Τότε που δημιουργούσε κρατικές επιχειρήσεις για να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη και στην αναστροφής της Μετανάστευσης. Τότε που δεν συναναστρεφόταν με τους κάθε λογής «Χριστοφοράκους» και δεν ενέδιδε σε κάθε τους επιθυμία τύπου SIEMENS.

Τότε που οι πολιτικοί μπαίνανε στον πολιτικό στίβο πλούσιοι και βγαίνανε φτωχοί και όχι π.χ. σαν τον Τζοχατζόπουλο.

Τέλος η στήριξή μας στο πρόσωπο του προέδρου της ΔΑΚΕ Ν. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ είναι δεδομένη.

Η διαγραφή του αποτελεί τίτλο τιμής γι’ αυτόν αλλά και για οποιοδήποτε στο μέλλον που αντιστρατεύεται την Μνημονιακή πολιτική της Τρόϊκας και των διεθνών τοκογλύφων.

Σαν ΔΑΚΕ Πάτρας είμαστε πρόθυμοι να διοργανώσουμε μια ανοικτή και δημόσια συζήτηση για την αναγκαιότητα των μέτρων.

Θα υπάρξει όμως κανείς από όλους αυτούς που σήμερα εμμένουν να στηρίξουν τα μέτρα, να προσέλθει και να τα εξηγήσει στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους;

Ιδανικός χώρος γι’ αυτήν την εκδήλωση είναι το Λυόμενο Θέατρο στου Λαδόπουλου που ανεγέρθη για τις ανάγκες των εκδηλώσεων της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ για την Πάτρα.

Άλλωστε αυτό αποτελεί τον σύγχρονο «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» των Ελληνικών κυβερνήσεων που τα αποτελέσματά τους τα βιώνουμε σήμερα, δηλ. την Ελλάδα των κολλητών στην κοινωνία της αρπαχτής.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΑΤΡΑΣ ΙΔΙΩΤ. ΤΟΜΕΑ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Υπαχυράνθρωποι"

    Για ποια Νέα Δημοκρατία να μιλήσουμε; Όταν "Λαός, Πσόκ" κατέλαβαν την εξουσία, η Νέα Δημοκρατία μετετράπη σε "νέα φαυλοκρατία", καθώς έγινε το "μαθητούδι" του Πασόκ.

    Αυτοί που έγραψαν τα ανωτέρω και πλείστοι άλλοι βουλετές-αχυνάνθρωποι αχυρανθρώπων (θα τους ονομάζαμε "υπαχυράνθρωπους"), που δεν σηκώνονται να φύγουν από αυτό το τρικέφαλο τέρας του τρικεφάλου δράκοντος (τρόικα), δηλαδή τη συγκυβέρνηση, αν δεν κάνουν πράξη τα λόγια τους είναι προδότες του ελληνικού λαού, προδότες της πατρίδας, πειθήνια όργανα της αποικιοποίησης και του εξευτελισμού μας.

    Ας καθήσουν λοιπόν στα αυγά τους, στα έδρανά τους, και να μην παραξενευτούν καθόλου όταν θα δουν τη Χρυσή Αυγή δεύτερο κόμμα για ουσιαστική αντιπολίτευση, χωρίς τις φραντζόλες και τα γάλατα της θεατρίνας Κανέλλη και πολλών άλλων (υπο)αχυρανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]