Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χριστόφιας καλύτερα να παραιτηθεί παρά να λυγίσει εκβιαζόμενος


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Είναι βέβαιο πως μετά τη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναχώρησε «σοφότερος» από το γραφείο του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ορθώς πράττοντας άλλαξε την αρχική απόφαση των συμβούλων του, και συνομίλησε με την κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Η Γαλλίδα επικεφαλής του Ταμείου, είναι ένας πολύ υπομονετικός άνθρωπος και εξηγεί με ευθύτητα και αναλυτικά τον ρόλο του ΔΝΤ, όταν κληθεί από κράτη να βοηθήσει στη διάσωση των οικονομιών τους. Το έπραξε και με τον κ. Χριστόφια, ο οποίος πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει πια στο μυαλό του τι πρέπει να κάνει και τι πρέπει να αποφύγει.

Η οικονομία είναι το μείζον εθνικό θέμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συνομιλήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων για να συναποφασιστεί η πλέον συμφέρουσα
λύση για την Κύπρο. Οι πάντες συμφωνούμε ότι το δημόσιο, με ευθύνη των πολιτικών και των τραπεζιτών, έχει αναδειχθεί σε δράκο που απειλεί να καταβροχθίσει το νησί. Αρα, πρέπει να ληφθούν γρήγορα γενναίες αποφάσεις, διότι κάθε μέρα που περνά το χρέος αυξάνεται και θα χρειαστούν μεγαλύτερες προσπάθειες για να εξέλθει η Κύπρος από την κρίση που την οδήγησαν οι ταγοί του τόπου.

Ο κ. Χριστόφιας και οι πολιτικοί αρχηγοί ξεκινούν με το δεδομένο ότι η Κύπρος δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, που οδηγήθηκε ως αρνί στη σφαγή. Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο που δόθηκε στην Αθήνα ήταν θανατηφόρο, αφού οι ηγέτες της την οδήγησαν στον μηχανισμό χωρίς σχέδιο. Επέλεξαν δε ένα Πρόγραμμα που αδυνατούσαν να υλοποιήσουν. Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους. Ο λαός υποφέρει και ταλαιπωρείται, δυο ολόκληρες γενιές κινδυνεύουν να χαθούν και η Ελλάδα έχει καταντήσει μία αδύναμη χώρα, περίγελως σ’ όλη την οικουμένη.

Οι Κύπριοι τραπεζίτες και οι οικονομικοί παράγοντες που έχουν σχέση μαζί τους, προωθούν τη λύση του μηχανισμού ΔΝΤ-Ε.Ε., για να φορτώσουν τα δικά τους χρέη στον λαό. Όπως ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα. Ο κ. Χριστόφιας, που αρέσκεται να υποστηρίζει ότι είναι εχθρός του κεφαλαίου, πρέπει να αποτρέψει πάση θυσία αυτό το ενδεχόμενο, διότι αν υποθέσουμε πως οι τράπεζες χρειάζονται δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για να διασωθούν, αυτό το αβάστακτο χρέος θα κληθούν να ξεπληρώσουν οι πολίτες.

Πρόκειται για έγκλημα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αρνηθεί να συναινέσει. Καλύτερα να παραιτηθεί παρά να λυγίσει εκβιαζόμενος. Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν να πληρώσουν τα χρέη τους, όχι ο λαός.

Η Κύπρος πρέπει να προσφύγει στον μηχανισμό μόνο για τις τράπεζες, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να συνεχίσει να αναζητά σε διμερές επίπεδο το δάνειο που χρειάζεται το κράτος για να ανασάνει. Ταυτόχρονα πρέπει να αποδεχθεί ένα Πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί, να συγυρίσει το κράτος που κατήντησε ξέφραγο αμπέλι, τερματίζοντας για μερικά χρόνια τις προσλήψεις στους υπηρέτες των κομμάτων και κόβοντας το τεράστιο λίπος των εξόδων, που επωμίζεται ο λαός για να περνάνε ζωή και κότα οι πολιτικοί, οι μεγαλοσχήμονες και μία μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων, που αμείβονται με αστρονομικά ποσά.

Έφτασε η στιγμή να τερματιστεί η απαράδεκτη λεηλασία του κυπριακού κράτους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μία μοναδική ευκαιρία να αποχωρήσει τον Φεβρουάριο με το κεφάλι ψηλά. Τα κομματικά παιγνίδια και οι σχεδιασμοί για να διασωθεί η υποψηφιότητα του κ. Μαλά, δεν έχουν καμία θέση σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η οικονομία για να αποφύγει το ΑΚΕΛ την ήττα, που έτσι κι αλλιώς είναι προδιαγεγραμμένη…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Έγραφα τις προάλλες ότι κάποια κόμματα και οργανώσεις έχουν «βυθιστεί» στα δάνεια και διασώθηκαν από τις κυπριακές τράπεζες, τα οποία μάλιστα αδυνατούν να ξεπληρώσουν. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει σε ποια κόμματα και οργανώσεις δόθηκαν τα δάνεια και πάνω απ’ όλα πρέπει να πληροφορηθούμε ποιες τράπεζες διέγραψαν τις κομματικές οικονομικές υποχρεώσεις.
Διότι, εάν τον Φεβρουάριο εκλεγεί ένας υποψήφιος κόμματος που του χαρίστηκε το δάνειο, η τράπεζα θα κυβερνά τον τόπο. Έχουν υποχρέωση τα κόμματα να δηλώσουν πόσα δάνεια έχουν λάβει και πόσα από αυτά έχουν διαγραφεί…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η δουλοπρέπεια του πολιτικού συστήματος έναντι των Βρετανών. Η δήλωση του υπουργoύ Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιου Φλουρέντζου για τον βρετανικό θυρεό που «στολίζει» το Προεδρικό Μέγαρο, επιβεβαιώνει ότι οι Βρετανοί έφυγαν μεν ηττημένοι, αλλά ακόμα και σήμερα προκαλούν φόβο στους πολιτικούς.

Πηγή εφημ. Φιλελεύθερος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]