Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαρκόπουλος: «Πόσοι νταβατζήδες χωράνε στο υπουργείο Υγείας;


Σε διπλή υποχώρηση ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μετά από δεύτερη επίκαιρη ερώτησή του για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Μαρκόπουλος κατάφερε να δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας για συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όποιες εταιρίες μπορούν με λιγότερο κόστος να αναλάβουν το έργο των τηλεφωνικών ραντεβού. Επίσης ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει τμήμα των υπηρεσιών που δίδονται σήμερα σε ιδιωτικές εταιρίες, στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε να πραγματοποιηθεί από την αρχή ο διαγωνισμός για τα τηλεφωνικά ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ και κατήγγειλε διοικήσεις νοσοκομείων οι οποίες προχωρούν σε παράνομες αναθέσεις υπέρ συγκεκριμένης εταιρίας. «Ποιος δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να αποφασίζουν. Το δώσατε εσείς; Από διαγωνισμό του κ. Βουδούρη απερρίφθη ο ΟΤΕ με την αιτιολογία ότι δεν έχει πρότερη εμπειρία! Αλήθεια πόσοι νταβατζήδες χωράνε στο υπουργείο Υγείας;»

Ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και ταυτόχρονα να πληρώνουν υπέρογκα ποσά και για τα τηλεφωνικά ραντεβού . «Προκαλείτε το κοινό αίσθημα και υπάρχει τεράστιο πολιτικό ζήτημα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς αναγνώρισε ότι το κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού είναι υπέρογκο. Άφησε ακάλυπτη την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου λέγοντας ότι βρήκε τις συμβάσεις έτοιμες και δεσμεύθηκε ότι σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ, ότι θα καλέσει όλες τις εταιρίες να συμμετέχουν για να μειωθεί το κόστος.

Τέλος, σε ότι αφορά στα νοσοκομεία δήλωσε ότι δεν διαθέτει πλήρη στοιχεία για αναθέσεις διοικήσεων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες για τις εν λόγω υπηρεσίες και δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]