Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέοι κίνδυνοι στη Θράκη



Δεν ξέρω ποιους ακριβώς φωτογράφιζε ο ΥΠΕΞ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε λόγο για τη «δραστηριότητα παρακρατικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης», ούτε τι υπονοούσε με την καθησυχαστική (;) προειδοποίηση «έχουν γνώση οι φύλακες». Μπορώ όμως να φανταστώ ότι αναφερόταν στη δράση κάποιων μηχανισμών έξωθεν κατευθυνόμενων, και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος. Αν πράγματι αυτό ήθελε να πει ο επικεφαλής της διπλωματίας μας, τότε, με το συμπάθιο, «κόμισε γλαύκαν». 
Το ότι σκοτεινοί μηχανισμοί της Τουρκίας δρουν στους κόλπους της μειονότητας, το γνωρίζουν και οι πέτρες. 
Το ότι αποτελεί καθήκον της πολιτείας να αναχαιτίσει με αποτελεσματικό τρόπο τη δράση τους προς όφελος της αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και Ελλήνων μουσουλμάνων είναι αυτονόητο. 
Οι «φύλακες», όμως, οφείλουν πρωτίστως να αποτρέψουν τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν σε αυτούς τους παρακρατικούς μηχανισμούς να κάνουν τα βρώμικα παιχνίδια τους. 
Και τέτοιες συνθήκες διαμορφώνονται τελευταία στη Θράκη με την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών ομάδων και οργανώσεων –παρακρατικές δεν είναι και αυτές;– φορτίζοντας επικίνδυνα το κλίμα και απειλώντας να δυναμιτίσουν την ηρεμία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Με πρόσχημα την «αφύπνιση» του τοπικού πληθυσμού εναντίον της δημιουργίας κέντρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, μηχανοκίνητα «τάγματα εφόδου» επιδίδονται συστηματικά σε προκλήσεις εναντίον των Ελλήνων μουσουλμάνων. 
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, εφορμούν τις νύχτες σε μειονοτικές συνοικίες και χωριά μαρσάροντας εκκωφαντικά με μοτοσικλέτες και φωνάζοντας συνθήματα, πετούν πέτρες και ξύλα σε τεμένη εν ώρα προσευχής. 
Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ξυλοκόπησαν μειονοτικό εκπαιδευτικό, που μαζί με άλλους χριστιανούς ομοϊδεάτες του κολλούσαν αφίσες στην Ξάνθη, και μάλιστα η αστυνομία συνέλαβε έναν εκ των δραστών, που δικάζεται σήμερα.

Η δράση όμως φέρνει αντίδραση και είναι ζήτημα χρόνου να εκδηλωθεί από πλευράς μειονότητας, εάν δεν εμποδιστεί από τη συντεταγμένη πολιτεία η κλιμακούμενη αυτή δραστηριότητα. Ο κίνδυνος προβοκάτσιας είναι τεράστιος όσο η ατμόσφαιρα φορτίζεται. Η Θράκη δεν είναι Ραφήνα ούτε οι συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι φουκαράδες Πακιστανοί μικροπωλητές. 
Οι σκοτεινοί μηχανισμοί, τους οποίους «έδειξε» ο κ. Αβραμόπουλος, καραδοκούν και δεν θα διστάσουν να βάλουν «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μια προβοκάτσια στη Θράκη, εξάλλου, θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των ακραίων κύκλων της Άγκυρας σε μια περίοδο όπου ο εθνικιστικός πυρετός ανεβαίνει στην Τουρκία λόγω εξελίξεων στο Κουρδικό. 
Το τελευταίο που χρειαζόμαστε τούτη την εποχή είναι ένα «ατύχημα» στα εθνικά θέματα. Αυτή η ευκαιρία λοιπόν δεν πρέπει να τους δοθεί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι Τούρκοι πάντα εφαρμόζουν την πολιτική του "δώσε μου σχοινί να σε πνίξω". Η έκπληξη είναι ότι εμείς τους το δίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]