Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχει χρόνο ζωής η κυβέρνηση;

Μετά την ψήφιση του πακέτου των μέτρων και την επιμήκυνση, στελέχη των τριών κομμάτων, που πρόσκεινται στην ηγεσία του καθενός βλέπουν σημαντική παράταση ζωής για το κυβερνητικό σχήμα...

Tου Δημήτρη Κούρου

Μακροημέρευση της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας βλέπουν στελέχη της ΝΔ, αλλά και των άλλων δυο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που τη στηρίζουν. Μετά την ψήφιση του πακέτου των μέτρων και την επιμήκυνση, στελέχη των τριών κομμάτων, που πρόσκεινται στην ηγεσία του καθενός βλέπουν σημαντική παράταση ζωής για το κυβερνητικό σχήμα.

«Θα εκπλαγείτε από το χρόνο ζωής της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από το πώς θα πάνε τα πράγματα στο εσωτερικό καθενός από τα τρία κόμματα, μετά την έναρξη εφαρμογής των μέτρων, αλλά η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η συμφωνία για το νέο πακέτο ουσιαστικά δίνει σημαντική παράταση στο βίο της παρούσας κυβέρνησης», τόνισε στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνιζε ότι «ένα ζητούμενο είναι η αντίδραση της κοινωνίας μετά την εφαρμογή των μέτρων. Ο κόσμος όμως δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει πως τα μέτρα είναι αναγκαία και εφόσον αυτά διαπνέονται από κοινωνική δικαιοσύνη, μπορούν να γίνουν ανεκτά. Προφανώς και είναι επώδυνα, αλλά η κλιμάκωσή τους μέσω και της επιμήκυνσης δίνουν ανάσα και στην κυβέρνηση και στην κοινωνία. Κρίσιμο θα είναι το επόμενο έτος. Κι αυτό επειδή περιμένουμε να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία και οι πρώτες σημαντικές επενδύσεις. Αν αρχίσουν να αποδίδουν οι πολιτικές περιορισμού της ανεργίας και η κοινωνία θα περιορίσει τις αντιδράσεις της. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα...».

Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ δήλωνε στη Voria.gr ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλούν κάποιοι για πτώση της κυβέρνησης. «Υπάρχει αποφασιστικότητα στη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας από τους τρεις εταίρους. Το απέδειξαν κάνοντας πολλές υποχωρήσεις, ενώ βρέθηκε και μια φόρμουλα συνεργασίας, που από ό,τι φαίνεται αποδίδει. Μακροημέρευση δεν ξέρω αν θα υπάρξει. Αυτό εξαρτάται από πολλά. Αλλά αν πετύχει η κυβέρνηση αυτή να εδραιώσει τη θέση της χώρας εντός της ευρωζώνης, τότε θα έχει επιτύχει κάτι ιστορικά σημαντικό. Το νέο πακέτο μέτρων, εφόσον διαμορφωθεί με κοινωνικά δίκαιο τρόπο και απλωθεί σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, μπορεί να κρατήσει την κοινωνία όρθια, η οποία μάλιστα θα μπορέσει πέρα από τις επώδυνες περικοπές, να δει σταδιακά και απόδοση των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση χρειάζεται να είναι πολύ προσεχτική στις παρεμβάσεις της. Ακόμη και στις λεπτομέρειες, γι' αυτό και επιμένουμε ως κόμμα να έχουν όλα τα μέτρα, ακόμη και τα "ήσσονος σημασίας" ισορροπία και δικαιοσύνη. Οφείλουμε όλοι να δώσουμε στην κοινωνία να καταλάβει πως παλεύουμε για τη χώρα, αλλά και για τους πολίτες της, με στόχο καλύτερες μέρες», επισήμανε.

Τα στελέχη των τριών κομμάτων μάλιστα θεωρούν ότι η αντιπολίτευση δεν έχει να αντιπροτείνει τίποτα σοβαρό και πρακτικό, ώστε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μάλιστα, κοινή διαπίστωση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το αντίπαλον δέος της κυβέρνησης, «δείχνει ότι αποφεύγει ουσιαστική σύγκρουση, καθώς σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελε τώρα εκλογές»...

Πηγή: Voria.gr


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Με τους υπάρχοντες Νεοέλληνες ραγιάδες, σίγουρα θα μακροημερεύση η συγκυβέρνηση του τρίο Στούτζες και των ανεγκεφάλων και τομαριστών ...βουλευτών που την στηρίζουν.
    Αλλωστε έχει να επιτελέσει και το υπόλοιοπο έργο της, δηλαδή το πλήρες ξεπούλημα της Ιερής Ελλάδας και την ολική θανάτωση των αποβλακωμένων Νεοελλήνων....
    Για κάποια στιγμή πίστεψα ότι κάτι υπάρχει ακόμα από το DNA των προγόνων μας, αλλά μάλλον απατήθηκα οικτρά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]