Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνικό έγκλημα στην άκρη του Αιγαίου



Ο Χαρδαβέλλας επανέρχεται, αφού δεν τον ακούει κανείς… 
Έχουμε καταλάβει τι γίνεται;  Αν δεν μάθουμε, αν δεν αντιδράσουμε, θα το επαναλάβουν. Ουσιαστικά μεταβάλλουν την ΑΟΖ της Ελλάδας προς όφελος άλλων χωρών


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Ζητώ την άμεση κρατική επέμβαση στο Καστελλόριζο που κομματιάζεται από σκοτεινά κυκλώματα και παραδίδεται σε περίεργους ξένους επενδυτές. Υπάρχει μέγιστο θέμα εθνικού κινδύνου».

Αυτή ήταν η τελευταία κραυγή αγωνίας με επίσημη έκθεσή του προς το υπουργείο Οικονομικών του Οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλη Χριστοδουλάκη, το Φεβρουάριο του 2008.

Λίγους μήνες μετά, ο ευαίσθητος και έντιμος αυτός ανώτερος κρατικός υπάλληλος, που έκανε ειδική έρευνα στο Καστελλόριζο, έφυγε από τη ζωή.

Η φωνή του έσβησε για πάντα και η αναφορά του κρύφτηκε – όπως οι περισσότερες που έχουν σχέση με εθνικά θέματα στο Αιγαίο- σε κάποιο συρτάρι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών.

Από χθες το newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα το τεράστιο αυτό ζήτημα εθνικής ασφάλειας στο Καστελλόριζο, με τα κομμάτια γης που έχουν πωληθεί σε άγνωστους τα τελευταία χρόνια, έχοντας μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος του ακριτικού νησιού σε ιδιόκτητη γη άγνωστων επενδυτών.

Ο οικονομικός επιθεωρητής Μανώλης Χριστοδουλάκης ανακάλυψε ότι στα συμβόλαια πώλησης ή μεταβίβασης των τεράστιων εκτάσεων στο Καστελλόριζο υπήρχαν πολλά ονόματα ξένων επενδυτών και εταιρειών αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ζητούσε κατεπειγόντως στο υπουργείο Οικονομικών να γίνει ειδικός έλεγχος όλων των τίτλων κτήσης των εκτάσεων αυτών για να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις επίμαχες μεταβιβάσεις.

Πολλά από τα συμβόλαια αυτά γίνονταν στη Ρόδο, τα περισσότερα όμως γίνονταν σε συμβολαιογραφικά γραφεία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, όπως πχ της Κοζάνης, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη τους.

Στο πόρισμα Χριστοδουλάκη υπάρχουν αντίγραφα θολών συμβολαιογραφικών πράξεων, φωτογραφικό υλικό, καταγγελίες και στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι «σαλαμοποιούν» το Καστελλόριζο και κομμάτι-κομμάτι το πουλάνε σε ομάδες του εξωτερικού, οι οποίες διερευνάται τι σχέση έχουν με την απέναντι Τουρκία.

Ο Χριστοδουλάκης είχε ζητήσει τη διενέργεια άμεσου ειδικού ελέγχου από ομάδα ελεγκτών, με τη συνεργασία της Δ.Ο.Υ. Ρόδου και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε, ο έλεγχος δεν έχει γίνει, το Καστελλόριζο κομματιάζεται και το αρπάζουν διάφορα σκοτεινά συμφέροντα και ένα εθνικό θέμα παραμένει ακόμη στα συρτάρια των υπουργείων.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. αντε επιτελους παρτε μπρος οι μεγαλοδημοσιογραφοι ,καντε ρεπορταζ φωναξτε καταγγειλτε την αδρανεια τους, ξεμπροστιαστε τις προδοσιες τους ,εχουν αφησει την χωρα να την εκμεταλλευοντε οι τουρκοι και οπιοι αλλοι,δεν ειναι κυβερνηση αυτοι οι τρεις γελιοι που προσκυνουνε τον πασα...δεν υπαρχουν 10 σοβαροι ανθρωποι να αναλαβουν τον τοπο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά ποιός τους αφήνει??? τα μεγαλοκάναλα και οι δωσίλογοι κάθε είδους??

      Διαγραφή
    2. Υγιείς δυνάμεις υπάρχουν.
      Ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση.
      Ήδη κάτι έχει αρχίσει να γίνεται.

      Διαγραφή
  2. Αφού έχουμε εκχωρήσει την πατρίδα μας. Γιατί μας ξενίζει οτι διεκδικούν τα υπογεγραμμένα?? Τώρα είναι να ξεσηκωθούμε εναντίον τους. Αλλιώς να' ταν κι άλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα οι ρεζιλοσυγκυβερνώντες του τρίο Στούτζες είναι ξεπουλημένοι διαχρονικά δωσίλογοι και άκρως Εθνοπροδότες !!!
    Οι υπόλοιποι είναι ιδεοληπτικοί καθαρματίες, εθνοπροδότες, ανίκανοι και της πλάκας.
    Τι περιμένετε από όλους αυτούς ???
    Οι Έλληνες που τους ξαναψήφισαν είναι άξιοι της τύχης τους.....
    Το δόγμα του σοκ καλά κρατεί και συνεχίζεται με όλες αυτές τις κακόγουστες επικοινωνιακές παραστάσεις που σκοπό έχουν τον πλήρη αποπροσανατολισμό του Λαού από τα αργυρώνητα ΜΜΕ και κυρίως με τις διάφορες....αποκαλύψεις που σκοπό έχουν να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και οι πανηλίθιοι Νεολληνες "τσιμπάνε" .....
    Δείτε όλες αυτές τις μούρες που παρουσιάζονται στα κανάλια και τα μέσα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι ...επαίοντες, μπουρδολογώντας συνεχώς και σκεφθείτε αν έστω και ένας από όλα αυτά τα ανίκανα τομάρια είναι ικανός ακόμη και να κουβαλάει το γκιογκιό σας !!!
    Και όμως .....όλοι αυτοί έχουν την εξουσία υπό την επίβλεψη βέβαια των βρωμερών ανθυπάτων Ούννων και λοιπών καθαρμάτων.
    Μόνο εμείς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ μπορούμε ίσως ακόμη να αλλάξουμε την κατάσταση, αν εξεγερθούμε άμεσα και τους στείλουμε στο βόθρο που ανήκουν....
    Συνέλληνες αφήστε τους καναπέδες και ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζω στη Ρόδο και είμαι ιατρός. Το 2009 είχα μία πελάτισσα τοπογράφο η οποία έφτιαχνε τα τοπογραφικά για περίπου 100 οικόπεδα στο Καστελλόριζο, και όταν τι ρώτησε σε ποιόν θα πουληθούν μου είπε ότι το αγνοούσε απλώς ήταν ευχαριστημένη που είχε δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η μέθοδος της "σαλαμοποίησης" πριν την εκχώρηση θα είναι το νέο κόλπο τους φαίνεται. Να μη σώσουν! Αφού παράτησαν το νησάκι στο έλεος του Θεού για χρόνια, χωρίς ούτε τα αναγκαία για να ζήσει κανείς εκεί και με ακτοπλοϊκή σύνδεση μια φορά την εβδομάδα, τώρα ήρθε η ώρα των μυστικών σχεδίων των Αμερικανοϊσραηλινών να ξεδιπλωθούν στα μουλωχτά. Φωτιά θα σας κάψει, προδότες! Υπάρχει και Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπηρξε κανεις απο τους υπουργους τουρισμου να προσπαθησει να σπρωξει ενδοχωριο τουρισμο στα δυο τοσο ευαισθητα και πανεμορφα μερη της ακριτικης μας Ελλαδας, στην Θρακη, και στο Καστελοριζο?να αναζωογονηθουν οι ντοπιοι να νιωσουν την υπολοιπη Ελλαδα διπλα τους, να ανταλλαξουμε κουβεντες να πουμε τα τεκτενομενα και να συσφιξουν οι σχεσεις?ΤΙΠΟΤΑ!!!!ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ!!!!ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ?????

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]