Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα τρία Ισραηλινά "ρολόγια" και το ένα Αμερικανικό!


Για να «ανακαλύψουμε» το πότε ακριβώς θα επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν (αν τελικώς το πράξει) πρωτίστως χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», αλλιώς οι ημερομηνίες που το Ιράν θα έχει φτάσει σε επίπεδο τέτοιο που θα καθιστά την όποια επιχείρηση εναντίον του ως… αργοπορημένη!

Ας θυμηθούμε τις "κόκκινες γραμμές" έτσι όπως τις έθεσαν Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι:

ΠΡΩΤΗ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η χώρα του δεν επιθυμεί ένα «πυρηνικό» Ιράν και ότι προτίθεται να εμποδίσει και στην πράξη το συγκεκριμένο σενάριο, χωρίς ωστόσο να θέσει χρονικά περιθώρια ή «κόκκινες γραμμές».

ΔΕΥΤΕΡΗ: Σύμφωνα με προχθεσινή (07/09) ανάλυση της Ισραηλινής DEBKA ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι σε τρεις βδομάδες (τέλος Σεπτεμβρίου) το Ιράν θα είναι έτοιμο ή καλύτερα θα έχει ξεπεράσει τις Ισραηλινές «κόκκινες γραμμές» και ως εκ τούτου οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον του θα χαρακτηριστεί ως αργοπορημένη.

ΤΡΙΤΗ: Σε συνέντευξή του στις 2 Αυγούστου, ο Στρατηγός και επί δεκαετία Αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ (Μοσάντ) δήλωσε ότι: «Αν ήμουν Ιρανός θα φοβόμουν πολύ τις επόμενες δώδεκα βδομάδες» (τέλη Οκτωβρίου).

ΤΕΤΑΡΤΗ: Την προηγούμενη βδομάδα, η Ισραηλινή εφημερίδα MAARIV σε δημοσίευμά της έκανε λόγο για ύπαρξη εμπιστευτικού εγγράφου όπου ο Ισραηλινός υπουργός Τζάχι Χανεγκμπί επισήμαινε ότι: «Οι επόμενες πενήντα ημέρες θα είναι οι πλέον κρίσιμες για το μέλλον του Ισραήλ» (τέλη Οκτωβρίου).

Αν παρομοιάσουμε τις τέσσερις πιο πάνω δηλώσεις (κόκκινες γραμμές) με …ρολόγια, θα δούμε αυτομάτως ότι τα δύο τελευταία θα χτυπήσουν την ίδια ώρα (τέλη Οκτωβρίου), ενώ το δεύτερο επίσης Ισραηλινό λίγο νωρίτερα (τέλη Σεπτεμβρίου). Η μοναδική ως παραφωνία είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα χτυπήσει το Αμερικανικό ρολόι.

Αυτά γράφει σε κάποιο σημείο η Ισραηλινή DEBKA File σε ανάλυσή της, που δημοσιεύτηκε προ ολίγου στην Εβραϊκή γλώσσα και κάποια ξένα blogs μετέφρασαν με τη σειρά τους στην Αγγλική!

Israel's Channel 10: "Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν πριν τις Αμερικανικές εκλογές;"

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ισραηλινού καναλιού "10" ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είναι έτοιμος να δώσει εντολή Ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στο Ιράν πριν από τις Αμερικανικές εκλογές με σκοπό να καταστρέψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο στρατιωτικός ανταποκριτής του καναλιού, Ben David, κατόπιν επισκέψεως του σε Ισραηλινή αεροπορική βάση δήλωσε στο κανάλι ότι οι πιλότοι εκπαιδεύονται για ενδεχόμενη επίθεση, την ώρα που από το περιβάλλον του Ισραηλινού πρωθυπουργού διαρρέεται η φράση: "είμαστε πιο κοντά από ποτέ".

Στην ερώτηση: "Γιατί ο Νετανιάχου δεν περιμένει τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ben David απάντησε: "Δεν είναι ακόμη σαφές για το να θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο. Ωστόσο και να υπάρξει, αμφιβάλλω πολύ για το αν θα μπορούσε ο Ομπάμα να πει στον Νετανιάχου κάτι ώστε να καθυστερήσει την επίθεση στο Ιράν για μετά τις Αμερικανικές εκλογές".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]