Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ αποκαλύπτει τα σχέδιά της


Το όραμα για ένωση της Ευρώπης όπως οι ΗΠΑ θέλει να κάνει πραγματικότητα η Μέρκελ και μάλιστα εντός του 2012.

Όπως είπε, θέλει η απόφαση για την πολιτική ένωση της ΕΕ να έχει γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως λένε ευρωπαίοι αξιωματούχοι, πρώτο βήμα θα είναι η τραπεζική ένωση και έπειτα η οικονομική για να ολοκληρωθεί με το πολιτικό σκέλος.

Η γαλλική Le Monde φιλοξενεί άρθρο σήμερα με τίτλο «Η Ευρώπη σκέφτεται να βάλει τέλος στη λιτότητα», και αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό η λιτότητα στην Ελλάδα να τελειώσει – πιθανότατα – τον Οκτώβριο.

Το πώς μπορεί να τελειώσει η λιτότητα (και τι εννοούν οι ίδιοι ως λιτότητα) είναι το μεγάλο ερώτημα, μιας και τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση το μόνο που θα κάνουν είναι να εντείνουν την ύφεση και να επιβεβαιώσουν τη λιτότητα στη χώρα!

«Τελειώνουμε με τη λιτότητα στην Ευρώπη; Μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία και πιθανόν την Ελλάδα τον Οκτώβριο, η μια μετά την άλλη, οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση καλούνται από την Ευρωζώνη να ελαφρύνουν τα μέτρα λιτότητας» ξεκινά το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας και συνεχίζει κάνοντας λόγο στο άτυπο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και κατά το οποίο οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν ένα χρόνο παράταση στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας για να επαναφέρει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ το 2014 και όχι το 2013.

Πλαγίως, γίνεται και πολιτική αβάντα στη Μέρκελ λέγοντας ότι ενώ επέμενε στην πιστή τήρηση των μέτρων λιτότητας, «από τη στιγμή που ανέβηκαν στην εξουσία Ολάντ και Μόντι έδωσε ευκαιρία στην ανάπτυξη!»

Σα να λέει δηλαδή, ότι η Μέρκελ δεν υπαναχώρησε, αλλά βρήκε τους κατάλληλους συνεργάτες για να δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]