Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Στην πραγματικότητα, είμαστε αυτοί που φυλάμε τις Θερμοπύλες στο πιο βόρειο νησί της Ελλάδος"...

Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών του ακριτικού μας νησιού, προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους βουλευτές του Έβρου

Η κατωτέρω δημοσιευμένη επιστολή, εστάλη στον αρχηγό του Γ.Ε.ΕΘ.Α, στους βουλευτές Ν. Έβρου, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας από το Σύλλογο Επαγγελματιών με θέμα τη μείωση του αριθμού των ένστολων που υπηρετούν στο σύνταγμα της Σαμοθράκης.

***

Σαμοθράκη, 12/9/2012

Προς: (τους παραπάνω ενδιαφερόμενους)

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης, εισπράττοντας συνεχώς τον παλμό της κοινωνίας του νησιού, εφιστά την προσοχή στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στον οικονομικό ιστό του τόπου μας η μείωση προσωπικού στο σύνταγμα της Σαμοθράκης τα τελευταία δύο έτη.

Στην πραγματικότητα είμαστε αυτοί που φυλάμε τις Θερμοπύλες στο πιο βόρειο νησί της Ελλάδος και η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια με τα στρατευμένα νιάτα και τους μόνιμους στο νησί μας ήταν σχέση στην οποία αναπτύχθηκε το πνεύμα της φιλοξενίας και της αρμονικής συναλλαγής.

Αλλά το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η διείσδυση νέων προσώπων στην κλειστή κοινωνία της Σαμοθράκης, δημιουργούσε ένα κλίμα ανταλλαγής νέων ιδεών, προτάσεων, ιδεολογιών και κοινωνικών συνηθειών.

Νιώθαμε ότι οι ένστολοι συμπλήρωναν την ακριτική μας κοινωνία.

Η συνεχείς μειώσεις έχουν γίνει αισθητές και πολύ επαγγελματίες, των οποίων οι επιχειρήσεις σχετίζονται και στηρίζονται από την ύπαρξη του στρατού, σκέπτονται να κλείσουν τα καταστήματα τους, ακόμη και να εγκαταλείψουν τη Σαμοθράκη. Αυτό θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στην προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανό το ακριτικό, συνοριακό μας νησί.

Ευελπιστούμε η επιστολή αυτή της αγωνίας των επαγγελματιών να βρει ευήκοα ώτα ώστε να αποκτήσει το σύνταγμα της Σαμοθράκης την πληρότητα που είχε τα περασμένα χρόνια.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης

Γλήνιας Ιωάννης



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το συγκινητικό αυτό γράμμα σας θα το αγνοήσουν σίγουρα αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις για όλους μας, αλλά θα το φυλάξουμε όσοι νιώθουμε τι πραγματικά εννοείτε. Θα 'ρθει μια μέρα που θα σας θυμούνται όλοι, ενώ αυτούς κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]