Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύριε Καμίνη, ποιός πληρώνει εσάς και την κουστωδία σας;

Αυτή η φωτογραφία κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου με λεζάντες τύπου “Δυναμική διαμαρτυρία μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας”.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό θα είναι ένα ακόμη χτύπημα στην κύρια δραστηριότητα του “ιστορικού κέντρου” που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι ο αιμοδότης της πόλης των Αθηνών εδώ και δεκαετίες, από αυτόν τρέφονται δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που με την σειρά τους αποδίδουν δημοτικά τέλη στον δήμο.

Αυτές οι εικόνες είναι η ταφόπλακα του τουρισμού, αφού κανένας δυτικός τουρίστας -πέραν της Τρόικας- δεν θα πατήσει το πόδι του στην πόλη.

Ας το καταλάβουν επιτέλους οι ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ και ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ του συστήματος που γονατίζει την Ελλάδα. Οι χώρες προέλευσης των τουριστών δεν είναι ούτε το πακιστάν ούτε το μπανγκλαντες. Τα νόμιμα έσοδα του δήμου δεν προέρχονται ούτε από τα έργα των εθνικών εργολάβων που ήθελαν άφθονο και φθηνό εργατικό δυναμικό για να λυμαίνονται τους διαγωνισμούς των Ολυμπιακών κατασκευών. Ούτε βέβαια από το δουλεμπόριο, το εμπόριο ναρκωτικών και το παρεμπόριο.

Προκαλεί λοιπόν μεγάλη απορία η στάση της δημοτικής αρχής Καμίνη απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα θηριωδίας. Γιατί υποτίθεται ότι η κύρια πηγή εσόδων του κυρίου Καμίνη και της κουστωδίας του είναι ο τουρισμός που θα έπρεπε να διαφυλαχθεί. Το ηθικό και πολιτισμικό θέμα βλέπετε, το βγάζουμε απ’ έξω. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κύριο Καμίνη και τους ομοϊδεάτες του.

Το χρήμα όμως; Το χρήμα που τροφοδοτεί τον δήμο; Δεν σας νοιάζει κύριε Καμίνη; Από που νομίζετε ότι πληρώνεστε κύριε Καμίνη, εσείς και η θλιβερή κουστωδία σας;

 Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αφού η ταινία ήταν αμερικάνικη, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία; Μήπως δεν ήξεραν πού είναι ή μήπως εκεί είναι το αρχηγείο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί ήθελαν να πάνε, κάνοντας πορεία. Τώρα, γιατί δεν σκέφθηκαν ότι δεν θα τους το επιτρέψουν και γιατί δεν μαζεύτηκαν κατευθείαν στην πρεσβεία, θα σε γελάσω. Μάλλον επειδή οι προϊστάμενοί τους από την πρεσβεία δεν τους το επέτρεψαν

      Διαγραφή
  2. Σιγά να μη διαμαρτύρονται για την ταινία, να πάνε να τα σπάσουν εκεί που πρέπει, μάλλον πρόβες κάνουν με πρόσχημα την ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]