Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αίμα των αθώων τούτων, επί των κεφαλών υμών και επί των τέκνων υμών…

Γράφει ο Δευκαλίων


Και ενώ ο κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης, κατά την διάρκεια του προσεχούς χειμώνα, προβάλλεται καθημερινά από όλο και περισσότερους πανεπιστημιακούς, οικονομολόγους και αναλυτές η τρόικα αδιαφορεί και ζητά «κι άλλο αίμα»!

Και η συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού τι κάνει; Διαπραγματεύεται με την τρόικα από ποιο σημείο του κορμού του έθνους θα τρέξει το αίμα. Από το χέρι, την ωμοπλάτη, το στήθος ή τα πόδια. Εκεί κατάντησαν… Να διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των δανειστών για το ποιο σημείο του κορμού του έθνους θα αποκοπεί και πόσα λίτρα αθώο ελληνικό αίμα θα χυθούν στον βωμό των δανειστών.

Μόνιμη η δικαιολογία των κυβερνητικών: «Μα είμαστε υποχρεωμένοι να διαπραγματευτούμε. Μόνο έτσι θα οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή. Και εφ’ όσον ψηφισθεί τότε και μόνο τότε θα πάρουμε την επόμενη δόση και θα αποφύγουμε την χρεοκοπία».

Θεωρητικά ορθή προσέγγιση. Για να μην οδηγηθεί η χώρα σε de facto χρεοκοπία (π.χ. Μη πληρωμή είτε των ετησίων τόκων είτε των δημοσίων υπαλλήλων) πρέπει να πάρει την επόμενη δόση. Και για να πάρει η χώρα την επόμενη δόση, πρέπει η τρόικα να γράψει στην έκθεση της ευνοϊκά σχόλια, αφού πρώτα εξασφαλίσει (η τρόικα) το μέγιστο των απαιτήσεων της.

Πολύ-παιγμένο και πολυχρησιμοποιημένο επικοινωνιακό τρυκ.
Στην θεματολογία της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και τρόικας εισάγονται άπειρα θέματα. Δημοσιεύονται στον ημερήσιο τύπο και ανακοινώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έρχονται μετά οι πατριώτες, οι ικανοί διαπραγματευτές και περιορίζουν τις απαιτήσεις της τρόικας. Παλιά ο πατριώτης και ικανός διαπραγματευτής ήταν ο Γ. Παπανδρέου. Μετά την σκυτάλη την πήρε ο κ. Ε. Βενιζέλος και τώρα την κρατούν επάξια οι κ.κ. Α. Σαμαράς Πρωθυπουργός και Ι. Στουρνάρας, υπουργός οικονομικών. Αυτό το χιλιο-παιγμένο έργο απολαμβάνουμε αυτές τις... ημέρες με μία ακόμα προσθήκη… Όλοι οι μνημονιακοί ξένοι και Έλληνες βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ. Αρκεί να περάσουν πρώτα τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ.

Εδώ δεν μιλάμε για απλή κοροϊδία αλλά για δούλεμα με διπλό γαζί. Με όσα καλά μας λένε οι μνημονιακοί πρέπει να θεωρούμε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα προ της λύσης των προβλημάτων της ανεργίας, της ύφεσης, της φτώχειας, του λιμού και όλων των δεινών που μας έφερε το μνημόνιο.

Για την στήλη είναι δεδομένο ότι η ψήφιση των νέων μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ θα σημάνει: Εκτόξευση της ύφεσης σε τιμές πλησίον του 10%. Ακόμα μεγαλύτερη ανεργία πού ήδη έχει φτάσει στο 30%. Φτώχεια, λιμό και μολυσματικές ασθένειες για τα μεγαλύτερα και πιο λαϊκά στρώματα.

Σε ένα μόνο συμφωνεί η στήλη με την τρόικα. Τρέχει ποτάμι το αίμα των αδύναμων και των αποκλεισμένων κατ’ απαίτηση της τρόικας και εν ονόματι της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Το αίμα των αθώων τούτων, επί των κεφαλών υμών και επί των τέκνων υμών…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεσμεύσεις μόνο προς τους σιωνιστές

    "το αίμα αυτού εφ΄ υμάς και επί τα τέκνα υμών"

    κχ : Αυτό γράφει ο Ευγγελιστής Ματθαίος, ο οποίος σημειωτέον ήταν Εβραίος (Ιουδαίος).

    Αυτό δεν ειπώθηκε από τους σταυρωτές επειδή θα έχαναν τα λεφτά τους, ή γιατί θα τους έκλεβαν οι μαθητές του Κυρίου. Ούτε φόβος υπήρχε πως θα έχαναν τα προνόμια που είχαν από έναν "φάγο και οινοπότη".

    Ειπώθηκε από εκείνους που δεν ανέχονταν την αλήθεια και προτιμούσαν την υποκρισία και την καταδολίευση της αλήθειας εν ονόματι, φευ, του αγίου Θεού. Ακριβώς όπως κάνει και το σημερινό πολιτικοθρησκευτικό ιερατείο, με τη διαφορά ότι το πολιτικό σκέλος αγωνίζεται δήθεν για τη σωτηρία της πατρίδας, όντας οι κεφαλές οπαδοί και ακόλουθοι της κατάργησης των συνόρων. Οι "ιερατεύοντες" της σιωνιστικής δημοκρατίας δεσμεύονται μόνο σ΄ αυτή. Όλες οι άλλλες προεκλογικές δεσμεύσεις τους είναι "για τα πανηγύρια", όπως λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει να παψουμε να ασχολουμαστε με την συμορια του ολυμπου και να κανουμε εργα ενα ντιων τους ξυλο λαικο δικαστηριο και συνταξοδιωτικο δικαστηριο εργατοδικιο και μετα κρεμασμα που ειμαι συγουρος οτι η λαικη ετυμηγορια θα ειναι δια της κρεμαλας τωρα ολοι λογια λογια και λογια δεν κανουμε απολητος τιποτα ραγιαδες καντε υσιχια γιατι θα ξυπνησουν οι ελληνες κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ανατράπηκε με τα λόγια. Ανατράπηκε από ανθρώπους που έκαναν πράξη τα λόγια, χωρίς χασαπομάχαιρα, κονσερβοκούτια ή άλλα εξελιγμένα φονικά μέσα. Έδεσε και στέριωσε εδώ, στην Ελλάδα, η Χριστιανοσύνη και αν κινδυνεύει πάλι να χαθεί, δηλαδή να μας την πάρουν, τότε αναγκαστικά θα πάρουμε αμυνόμενοι τα όπλα. Για την ώρα μας πολεμούν και μας κλέβουν με τα ψεύτικα λόγια των πολιτικάντηδων, κι εμείς με τα ίδια "όπλα" τους πολεμάμε. Όχι όμως με τις δικές τους τις ψευτιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]