Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραίνεση Β. Μαρκεζίνη προς τους Έλληνες: Εθνική Συμφιλίωση


Ακολουθεί μία βαρυσήμαντη δήλωση από τον κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη. Αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα δεδομένου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο εγνωσμένου διεθνού κύρους, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως εμπεριστατωμένες απόψεις. Παράλληλα, είναι μία ακιλήδωτη προσωπικότητα που παραμένει ουδέτερη, μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό τοπίο που θυμίζει πεδίο μάχης αλληλοκατηγοριών και ιδιοτελών συμφερόντων.
Ερώτηση:

Αγαπητέ κ. Μαρκεζίνη, έχετε παραμείνει σιωπηλός για μεγάλο διάστημα, όμως οι εξελίξεις τρέχουν και η χώρα παραμένει σε επικίνδυνη ακροβασία σε πολλά μέτωπα. Θα ήταν μεγάλη τιμή για το Αντίβαρο αν, ακόμη μία φορά, μας εμπιστευόσασταν με ένα άρθρο ή μία σύντομη απάντηση στην κατωτέρω ερώτησή μας.

Απάντηση:

    Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική. Τέλος, είναι αλήθεια ότι παρέμεινα σιωπηλός από τότε που κάλεσα τους πάντες σε Εθνική Συμφιλίωση κατά την μακρά συνέντευξή μου στον κ. Σαββίδη της ΕΤ3, πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα και νιώθω ότι αυτή η σιωπή ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου, παρά να ανακατεύομαι στην καθ’ ημέραν διαχείριση της κρίσεως από την κυβέρνηση των τριών.

    Θα παραμείνω λοιπόν σιωπηλός για τον ίδιο λόγο. Όμως, απαντώ στην παράκλησή σας γιατί όντως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί

Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθειά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:
  • Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας
  • Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης, οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό
  • Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων.
Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας
   Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού, ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945. Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. 

Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά

Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται.

Πηγή: Aντίβαρο
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Εθνική Συμφιλίωση με ένα και μοναδικό κήρυκα;
    =
    Όλοι οι αμαρτωλοί έχουν μόνο μια ελπίδα να τη γλυτώσουν: εμένα...

    Η συγχώρεση προϋποθέτει ειλικρινή μετάνοια.
    http://www.youtube.com/watch?v=_PWvtN5W158 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χωράει συμφιλίωση μεταξύ αυτού που είναι άνεργος και πεινάει και αυτών που του τραβάνε μέχρι και τον τελευταίο ιστό του σώματός του και τον αφήνουν να αιμορραγεί. Δεν είναι δυνατό να υπάρξει συμφιλίωση αν δεν γίνει κάθαρση και αν δεν δούμε να πηγαίνει φυλακή, μια φορά στα 40 χρόνια, μια έστω από τις κλίκες που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο, εξαθλιώνουν αυτό τον λαό και εκχωρούν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Ας αναλάβει η δικαιοσύνη επιτέλους τις ευθύνες της, να καθαρίσει η ήρα από το στάρι και μετά η συμφιλίωση δεν θ' αργήσει. Θέλουμε να δούμε χειροπέδες πρώτα και κάποια ισονομία, που ξέχασαν και τι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει την τιμωρία των διεφθαρμένων. Ο μόνος τρόπος να πετύχουμε Εθνική Συμφιλίωση είναι να εξορίσουμε τους ενόχους και να δημευθεί η περιουσία τους. Αν de facto δεν μπορούν να εμπλακούν στην πολιτική ζωή, εθνικό διχασμό δεν μπορούν να προκαλέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας.

    ΚΧ
    Ο ελληνικός λαός ζητά δικαίως τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν, αλλά οι μαφιόζοι διεθνείς τοκογλύφοι, δεν μπορούν να αφήσουν απροστάτευτους τους λακέδες, που όλα αυτά τα χρόνια τους εξυπηρετούσαν και ακόμη του υπηρετούν. Τους προστατεύουν και μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Όπως έβαλαν τους κουκουέδες μετά την ένδοξη έξοδό μας από τον Β΄ ΠΠ. Πλάτες έβαλε ο σοβιετικός πατερούλης στην Αγγλίδα μητερούλα μας, όταν εκείνη του έδωσε όσα ζήτησε στη Γιάλτα.

    Μας υποστήριζε και όσοι άρχισαν να καταλαβαίνουν την παγίδα που τους έστησαν, είτε αυτοκτόνησαν, είτε τους αυτοκτόνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φωνή βοόντος εν τη ερήμω.....
    Δυστυχώς.......
    Ο Νεοέλληνας δεν αφήνει τον καναπεεεέ .......
    Είναι άξιος της τύχης του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]