Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όπου Γιώργος και μάλαμα…

 
Θυμόσαστε το τραγουδάκι του Γιώργου Κατσαρού πριν από κάποιες δεκαετίες με τίτλο “όπου Γιώργος και μάλαμα”;

Όπως αποδείχθηκε από το τραγουδάκι αυτό ως φαίνεται επηρεάστηκε ο ελληνικός λαός και εμπιστεύτηκε το Γιώργο Παπανδρέου για να συνεχίσει την αμέριμνη πορεία του προς την καλοπέραση αφού λεφτά υπήρχαν και τον έκανε πρωθυπουργό του.

Τα τεράστια λάθη όλων αυτών που κυβέρνησαν τη χώρα με αντιδεξιά συνθήματα, όπως ο πατέρας του Αντρέας, ο Σημίτης και ο δοτός Παπαδήμος έβλαψαν τη χώρα μας πολύ περισσότερο από όλους τους δεξιούς πρωθυπουργούς μαζί.

Οι λάθος σχεδιασμοί, οι σκοπιμότητες, τα συμφέροντα και οι παραλείψεις φέρανε τη χώρα στη μεγαλύτερη μεταπολεμική περιπέτεια που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.
Οι ικανότητές όμως του Γιωργάκη ήταν τόσο μεγάλες που ένας μήνας του ήταν αρκετός για να μας πετάξει από τα σύννεφα στον καιάδα και από κει που ήμασταν μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα, με όλα τα ελαττώματά της, μας κατάντησε σε γερμανικό προτεκτοράτο που βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στη φτώχια και την ανυποληψία.

Πέσανε σαν τις ύαινες και τα κοράκια πάνω στη χώρα μας οι διεθνείς τοκογλύφοι στο ψητό που τους πρόσφερε ο Γιωργάκης μας. Όμως δε χορταίνουν και κάθε μέρα που περνάει ζητάνε όλο και περισσότερες θυσίες από τον Ελληνικό λαό για να βγούμε δήθεν από το οικονομικό αδιέξοδο που μας φέρανε αυτοί με τα ανεξέλεγκτα δάνειά τους και οι πολιτικοί που τους εμπιστευτήκαμε το τιμόνι του κράτους.

Ο σκληρός Προτεσταντικός εκδικητικός Βοράς των Γερμανών, των Ολλανδών, των Αυστριακών και των Φινλανδών μαζί με τους Αμερικάνους, προχωράνε με σύστημα στην απαξίωσή μας για να αρπάξουν όσο φτηνότερα μπορούνε τον ορυκτό μας πλούτο. Αυτοί να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι κι’εμείς ακόμα φτωχότεροι.

Αφού δεν είχες ιδέα από πολιτική, που πήγαινες ρε καραμήτσο ξυπόλυτος στ’ αγκάθια μαζί με όλο το σκυλολόι που κουβάλαγες μαζί σου; Να ο Παπακωνσταντίνου υπουργός οικονομικών, να ο Δρούτσας εξωτερικών, να η Μπιρπίλη υπουργίνα να ο ένας να ό άλλος γνωστός απ’ το γυμναστήριο, φτάσαμε στο απροχώρητο και τώρα λουφάξαμε σα τους λαγούς στο λαγούμι γιατί δε θέλουμε να παραδεχτούμε πως κουβαλάμε και εμείς τεράστιες ευθύνες, γιατί δε ψηφίζαμε με λογική, αλλά με το συναίσθημα και τα αντιδεξιά συνθήματα.

Για να ανταμείψουν μάλιστα το Γιωργάκη για τις διατεταγμένες υπηρεσίες που τους προσέφερε σε μικρό μάλιστα διάστημα, τον κάνανε επισκέπτη καθηγητή στο μεγαλύτερο πριν λίγο καιρό Πανεπιστήμιο του κόσμου το Χάρβαρντ, που από πρώτο στην παγκόσμια κατάταξη έπεσε τρίτο μετά την αναγγελία πως θα διδάξει εκεί ο Γιωργάκης.
Το σάπιο αυτό φρούτο, άρπαξε τη βουλευτική έδρα από το συντοπίτη του βουλευτή Αχαΐας και τώρα τον πληρώνουμε σα μ….. για να κάνει πολυτελείς διακοπές στα πέρατα του κόσμου και να πάει ξεκούραστος και ηλιοκαμένος να διδάξει στο Χάρβαρντ πως μπορείς να καταστρέψεις και να κατακτήσεις μια χώρα χωρίς πόλεμο.

Το τραγούδι που έπαιζε ο Γιώργος Κατσαρός με το απαράμιλλο σαξόφωνό του, στους στίχους έλεγε: “ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρώς…”
Ο λαός δυστυχώς τά 'φαγε και απεδείχθει πως αντί για μάλαμα ο Γιώργος ήταν τενεκές ξεγάνωτος.

* Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας     
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]