Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποχώρησαν από τον διάλογο οι ένστολοι καταγγέλοντας εμπαιγμό

Για εμπαιγμό και ειλημμένες αποφάσεις έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, μετά την αποχώρηση τους από το ΥΠΟΙΚ καθώς όπως είπαν ο I. Στουρνάρας δεν είχε τίποτα νέο να τους πει, εκτός του ότι οι μειώσεις είναι αναπόφευκτες.

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί περικοπές 6%-7% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 για τους ένστολους, ενώ η μείωση για το 2013 θα ανέλθει στο 12%-13%.

Όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές Το γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους γνωστοποίησε πως δεν εγκρίνει και τις αμοιβές τους για τις νυκτερινές υπηρεσίες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας προανήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

Όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει και της άφιξης στην Αθήνα της τρόικας αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν προγραμματίσει ήδη πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αλλά και συνέχιση της διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει οριστικοποιηθεί το πακέτο των περικοπών ώστε την Κυριακή να παρουσιαστεί στην τρόικα.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κυβ. εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος είπε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι:«To αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλειδώσουν τα μέτρα» προσθέτωντας ότι «προσπαθούμε να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για αποφάσεις που δεν θα ήθελε να πάρει κανένας, αλλά είναι αναγκαίες και θα είναι οι τελευταίες».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, μεταβαίνει αύριο στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ την Κυριακή θα συναντηθεί με την ηγεσία της τρόικα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εμπαιγμό;!;! Χημικά δεν τους έριξαν στα μούτρα; Κακώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..για δυσκολες αποφασεις που δεν θα ηθελε να παρει κανενας αλλα ειναι αναγκαιες και θα ειναι οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ."
    Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν να διαβάζω ανακοινώσεις του Πεταλωτή επί ΓΑΠ,και του Καψή επί Παπαδήμου.Δεν μπορώ να πω..Αυτή η χώρα έχει και συνέχεια και συνέπεια.Αμφιβάλλει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]