Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταμεσονύχτια κόντρα Μαρκόπουλου - Βορίδη

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μ. Βορίδη κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη ο βουλευτής Ευβοίας τόνισε τα εξής :

«Είπατε κύριε Βορίδη για το κομματικό κράτος που κατέστρεψε τις τράπεζες. Ακούστε, οι τράπεζες έχουν έναν τρόπο που δουλεύουν. Το κομματικό κράτος κατέστρεψε στην περίπτωση της αγροτικής παραγωγής το συνεταιριστικό κίνημα το οποίο στη συνέχεια κατέστρεψε την Αγροτική Τράπεζα.

Η Αγροτική Τράπεζα ήταν πάντα η Αγροτική Τράπεζα. Αν, όμως, δεν έχουμε ένα δημόσιο κορμό να ποδηγετεί τον ανταγωνισμό των επιτοκίων προς τα κάτω, τότε θα δούμε ένα ανταγωνισμό επιτοκίων προς τα πάνω. Και μην μου πει κανείς σε αυτή την αίθουσα-προσωπική μου άποψη- ότι υπάρχει κάποια Επιτροπή Ανταγωνισμού που να ασχολείται σοβαρά με τα καρτέλ.

Γιατί όταν χρειαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή την Αίθουσα και έξω από την Αίθουσα το καρτέλ του γάλακτος χρειαστήκαμε δύο χρόνια για να ρίξουμε την τιμή του γάλακτος για 0,5 λεπτά για έναν χρόνο. Μετά μας ξέφυγε. Αν υπάρξει Καρτέλ των τραπεζών αύριο θα χρειαστείτε έναν αιώνα και τέσσερα πολιτικά συστήματα για να μην καταφέρετε τίποτα.

Η κρίση ανάγκασε τις περισσότερες εισηγμένες βιομηχανίες να κάνουν κάποια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή κάποιο ομολογιακό δάνειο, το οποίο δεν το δανείστηκαν από τους πολίτες. Τις τράπεζες τις δανείζουμε εμείς. Να τις δανείσουμε. Τι θα πάρουμε πίσω; Εγγυάσθε κύριε υπουργέ; Αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη ως κυβέρνηση; Καλόπιστα το λέω.

Υπάρχει κάτι, που εγώ δεν είδα μέσα στο σχέδιο νόμου, που θα προκύψει, που θα μας δώσει εγγυοδοσία, για να βγω και εγώ στους πολίτες και να πω, ναι βρε παιδιά, εγώ μπορεί να μην το ψήφισα, γιατί είμαι ιδεοληπτικός-γιατί αριστερός δεν είμαι κύριε Βορίδη, δεν έχω αριστερή ανάλυση των γεγονότων, είναι προφανές αυτό- ή γιατί είμαι φοβικός; Μπορείτε να μου πείτε τι θα πω στους πολίτες;»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κομματικό κράτος και καρτέλ τραπεζιτών

    "... όταν χρειαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή την Αίθουσα και έξω από την Αίθουσα το καρτέλ του γάλακτος χρειαστήκαμε δύο χρόνια για να ρίξουμε την τιμή του γάλακτος για 0,5 λεπτά για έναν χρόνο. Μετά μας ξέφυγε. Αν υπάρξει Καρτέλ των τραπεζών αύριο θα χρειαστείτε έναν αιώνα και τέσσερα πολιτικά συστήματα για να μην καταφέρετε τίποτα"

    ΚΧ
    Το Καρτέλ των τραπεζών υπάρχει, μας το επιβεβαίωσε ο σιωνιστής κύριος Σιμόν Πέρεζ κατά την εδώ άφιξή του και τη συνέντευξη που παραχώρησε. Είπε : "Έχουμε παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους".

    Υποκριτικά απέφυγε να μας πει ότι έχουμε παγκόσμια κυβέρνηση (: παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση) και υποκριτικά επίσης, απέφυγε να μας πει ποιοι ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία.

    Είναι το καρτέλ των τραπεζιτών, οι αορίστως λεγόμενες αγορές, οι οποίες μεριμνούν, μεταξύ άλλων, για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων βάσει του Συντάγματος.
    Αυτό δεν μας το λένε επίσης.

    Ο νομοθέτης με τη γνωστή διάταξη του Συντάγματος όρισε το κράτος να επιχορηγεί τα κόμματα για να αποφεύγονται τυχόν διεισδύσεις "ιδιωτικών καρτέλ".
    Τώρα όμως τα κράτη έγιναν κράτη των ιδιωτών, δηλαδή του καρτέλ των τραπεζιτών της παγκόσμιας οικονομίας - άραγε είναι ακέφαλη; - για να εξηγούμαστε, και άντε μετά το Σύνταγμα να λέει αυτά που λέει και ο κύριος Μαρκόπουλος να βγαίνει σε κόντρα με τον κύριο Βορίδη για τα αν το κομματικό κράτος κατέστρεψε την Αγροτική Τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι το ψάχνετε, καημένοι! Υπάλληλοι στο ίδιο αφεντικό είναι, άντε να διαφωνούν γιατί ο ένας ρουφιανεύει τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά λές, τι να το ψάχνουμε; Αλλά,να, είναι η εμπλοκή που μας προέκυψε. Να είναι τώρα μέσα στα πράγματα και η Χρυσή Αυγή, οπότε το καρτέλ είναι υποχρεωμένο, βάσει του Συντάγματος (σημ. όχι αυτού των τραπεζιτών), να χρηματοδοτεί και τη Χρυσή Αυγή! Την οποία σφοδρά αγαπούν (φαντάσου,ε) και ρίχνουν το παρασύνθημα (σημ. οι γνωστοί αριστεροί παπαγάλοι) ότι είναι γρανάζι του Συστήματος, και δη και του παρακράτους!

      Χάσαμε τη μπάλα, κατά την ποδοσφαιρική διάλεκτο, για να μη γράψω χάσαμε τα μυαλά μας.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]