Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εξέγερση της σιωπηλής πλειοψηφίας


'Εχουν περάσει οκτώ μήνες από την μεγαλειώδη διαδήλωση του ελληνικού λαού(12/02/12), που αμαυρώθηκε από τις απρόκλητες και μαζικές εκτοξεύσεις χημικών με στόχο την απώθηση των διαδηλωτών και την επαναφορά τους στους καναπέδες για την παρακολύθηση των δελτίων των πρετεντέρηδων.

Η αναφορά στις δουλικές πολιτικές και στην οικονομική εξαθλίωση του μέσου Έλληνα, μεθοδευμένα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατά παραγγελία της Τρόϊκας, δηλαδή της χρηματοπιστωτικής διακυβένησης, είναι περιττή. Τα γνωρίζει όλα ο μέσος Έλληνας στο πετσί του. Οι πολιτικοί και οικονομικοί εγκληματίες που φοροδιέφυγαν, φοροέκλεψαν, κερδοσκόπησαν (ή και τα τρία συγχρόνως), σε βάρος της ζωντανής εργασίας, του κάθε άλλο παρά τεμπέλη έλληνα εργαζόμενου, κυκλοφορούν ελεύθεροι και πίνουν στην υγεία των κορόϊδων.

Η τροϊκανή ΠΑΝΔΟΚ-ΔΗΜΑΡ κυβέρνηση θα μετέλθει κάθε μέσου, όπως και οι προηγούμενες για την βίαιη καταστολή των αντιδράσεων και διαδηλώσεων κάθε είδους, πιό σκληρά από οτι τα είχαμε γνωρίσει μέχρι τώρα, δεδομένου του ξεζουμίσματος των εισοδημάτων και της γιγάντωσης της ανεργίας, όπου όλοι θα κατέβουν αυτοβούλως και ουχί παρακινούμενοι στους δρόμους.

Το σθένος, ο όγκος και ο παλμός των διαδηλωτών θα λοιδωρηθούν από τους πρετεντέρηδες, με "παγκάλειο" θρασύτητα, ως μηδαμινά ενώπιον της "σιωπηλής πλειοψηφίας" που στηρίζει την κυβέρνηση και θα αποσιωπηθούν γιά άλλη μιά φορά, η χημική σύσταση και οι επιπτώσεις κατά την εισπνοή των εγκληματικών και απαγορευμένων σε άλλες χώρες ασφυξιογόνων αερίων, που πλουσιοπάροχα εκτόξευσαν την 12/02/12 κατά του ελληνικού λαού.

Στον διαδικτυακό διάλογο κυκλοφορούν σχόλια πανω σε εμβριθείς αναλύσεις, που προσγειώνουν τους αναλυτές, λέγοντας "ωραία όλα αυτά, δείξτε μου όμως έναν αποτελεσματικό δρόμο, μιά μορφή πάλης που να υπερβαίνει την κρατική καταστολή και να καταδεικνύει προς όλη την κοινωνία την βούληση του ελληνικού λαού, αλλά και τί μερίδιό του έκπροσωπεί αυτήν την βούληση".

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γιά τους καλόπιστους, αντιμνημονιακούς, αντισυμβατικούς αναλυτές, προπαγανδιστές της αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας. Η απάντηση που θα δώσουν θα είναι μία τυπική, "Μ' αγώνες καταχτάμε τα δικαιώματά μας", "Αντίσταση και πάλη", "Όλοι στο πεζοδρόμιο" και άλλα παρεμφερή. Και έχουν δίκαιο. Η μορφή διαμαρτυρίας που δρά ανασχετικά ως προς τους σχεδιασμούς της εκάστοτε εξουσίας με παντοτινό στόχο την διατήρηση και ανάπτυξη των προνομίων των ολίγων, ήταν πάντα η παρουσία του λαού στους δρόμους, με την εξουσία να θέλει πάντα να περιορίσει τις επιπτώσεις της διαμαρτυρίας αυτής, στο όνομα της προαναφερθείσας σιωπηλής και φαινομενικά συμφωνούσας με την κυβέρνηση "πλειοψηφίας" Αντιπαρέρχομαι τις προεκλογικές δεσμεύσεις οι οποίες πάντα καταστρατηγούνται, αντιπαρέρχομαι την γιγαντιαία βρώμικη προεκλογική προπαγάνδα και το ανάθεμα κατά των αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, αντιπαρέρχομαι την ρουσφετολογική αντιμετώπιση ακόμα και των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Ειναι σαφές οτι αν δεν παρουσιάζονταν οι ηγέτες της μετά την 17/06/12 αντιπολίτευσης ως τέρατα της αποκαλύψεως και οι οπαδοί τους ανθέλληνες του "Δραχμαγεδώνα" και γινόταν ένας τίμιος προεκλογικός αγώνας, ίσως να χρειαζόταν τετρακοματική σύμπραξη -πράγμα δύσκολο ή αδύνατο- γιά να σχηματισθεί "καθωσπρέπει" κυβέρνηση, αρεστή από την "καθωσπρέπει" γερμανοπρεπή ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική διακυβέρνηση.

Πολλά λοιπόν τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει ο πολίτης που διαφωνεί με τις κυβερνητικές πολιτικές για να διατρανώσει την βούλησή του, την αντίθεσή του στην πρακτική του "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω" που ονόμασαν "Σωτηρία της Ελλάδας".

Το βασικότερο εμπόδιο είναι η αποδυνάμωση της απεγνωσμένης κραυγής των διαδηλωτών στό ξεπούλημα της εδαφικής και εθνικής κυριαρχίας που διαβεβαίωσε ο "αντιμνημονιακός" mea culpa πρωθυπουργός, ενώπιον της "Εξοχωτάτης" Frau Merkel, καγγελαρίου πασών των Γερμανιών, της νοτιοανατολικής μη εξαιρουμένης, αποδυνάμωση συντελούμενη από τους πρετεντέρηδες όταν εκτιμούν το πλήθος των διαδηλωτών και το μέγεθος των "καταστροφών" που έγιναν από εγκάθετους της Ασφάλειας. Ο μόνος τρόπος να διαφανεί το μέγεθος της οργής, αλλά και το πλήθος των οργισμένων πολιτών και να ακυρωθεί η παγκάλειος λογική "πόσοι είσαστε που διαμαρτύρεστε 50, 100 χιλιάδες, οι υπόλοιποι συμφωνούν μαζί μας" είναι να διαπιστωθεί έμπρακτα το πλήθος του κόσμου που όχι απλώς διαφωνεί με την κυβέρνηση, αλλά αισθάνεται προδομένο από τα "ναίσκε αφέντη" της ηγεσίας και δεν θα ψήφιζε με τον ίδιο τρόπο αν του δινόταν η ευκαιρία να ψηφίσει σήμερα.

Το πως θα πραγματωθεί αυτό στις 15/9/12 που κυκλοφόρησε διαδικτυακά ως "ραντεβού στο σύνταγμα" εναπόκειται στο πλήθος, το σθένος και τον παλμό της διαδήλωσης. Οσοι κατέβουν είναι σίγουρο οτι θα φροντίσουν και γιά τα τρία. Θα βγούν και πάλι οι πρετεντέρηδες να διαστρεβλώσουν τα τρία αυτά μεγέθη και να εμφανίσουν τους διαδηλωτές ως "μπουρλοτιέρηδες νεοκλασικών", "αντικοινωνικούς αντιεξουσιαστές" και άλλα παρόμοια εμετικά.

Άρα χρειάζεται ένα ηχηρό μήνυμα από τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να παίζουν κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ ή να αναπνέουν τα χημικά τους ή τέλος λόγω προχωρημένης ηλικίας αδυνατούν να βγούν έστω από το σπίτι τους, αλλά είναι έτοιμοι να σπάσουν την συσκευή που δείχνει τις λιπαρές φάτσες των εν λόγω παρουσιαστών.

Ειναι μιά απλή διαδικασία να βγείς στο μπαλκόνι σου και να δώσεις ένα ηχηρό μήνυμα στους πρετεντέρηδες, χτυπώντας κατσαρόλες ή φυσώντας σφυρίχτρες ή ότι άλλο πρόχειρο, την ώρα που αυτοί διαστρεβλώνουν το νόημα και την ουσία της διαδήλωσης. Άρα μπορούμε να βάλουμε έναν στόχο: στις 15 του Σεπτέμβρη στις 20:00, όταν η διαδήλωση θα διατρανώνει την θέληση ενός τμήματος του ελληνικού λαού να τους δείξουμε και πόσο είναι αυτό το τμήμα χτυπώντας τις κατσαρόλες, που όλο και πιό δύσκολα γεμίζουν. Αν αυτό διαρκέσει 15 λεπτά είναι αρκετός χρόνος γιά να "τσιμπήσουν" και οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ετσι την επόμενη μέρα ή στο επόμενο "ραντεβού της κατσαρόλας" αν οκτώ με οκτώ και τέταρτο, χτηπήσουμε πάλι τις κατσαρόλες, η ηχηρή και εύγλωττη μορφή αντίδρασης αυτή θα διαπλατυνθεί ακόμα περισσότερο ενεργοποιώντας και τους διστακτικούς ή συνεσταλμένους συμπολίτες μας. Η πρακτική αυτή μπορεί να ενεργοποιείται διαδικτυακά, ανάλογα με την επικαιρότητα ή την περίσταση, μη εξαιρουμένης της καθόδου των πολιτών με τις κατσαρόλες στην γειτονιά τους.

Το μήνυμα που επικοινωνείται με αυτόν τον τρόπο και εφ' όσον η συμμετοχή των πολιτών συνεπικουρήσει με μαζικό τρόπο την διαδήλωση της 15/09/12 είναι το πλήθος των μπαλκονιών, η ποσόστωση των πολιτών που αντιτίθενται στις κυβερνητικές πολιτικές και η απαξία που αυτοί νιώθουν γιά τους πολιτικούς που τις εφαρμόζουν. Η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από την διάχυσή του μέσα στο διαδίκτυο και την προπαγάνδισή του από τους χρήστες του, μη εξαιρούμενης της μετάδοσής του σε ομοιοπαθείς γειτονικούς λαούς. Οταν η νότια Ευρώπη δονείται ευγλωττα και σημειολογικά με τα μαγειρικά σκεύη σε πρώτο ρόλο, δεν μπορεί παρά να επηρρεάσει την βόρεια.

Θέλω να προλάβω το επιχείρημα της γραφικότητας και του "καθωσπρεπεισμού", που απλόχερα θα επικοινωνηθεί από τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας. Γραφικούς μας έχουν καταντήσει οι "καθωσπρέπει" γραβατωμένοι κυβερνήτες, ημεδαπής και αλλοδαπής, οι λεγόμενοι "Λεφτά υπάρχουν", "Μαζί τα φάγαμε", "Οι τεμπέληδες Ελληνες", "mea culpa", "Ουδείς αναμάρτητος", "Ο στρατηγός άνεμος", "Είμαστε έθνος ανάδελφον", "Γιά ένα κωλόσπιτο θα συζητάμε τώρα" και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Γραφικοί είμαστε όταν δεν αντιδρούμε στις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες και πιστεύουμε οτι είμαστε συνυπεύθυνοι και συνένοχοι επειδή διορίστηκε το παιδί μας ή τακτοποιήθηκε το αυθαίρετο στέγαστρο που κάναμε γιά να προστατέψουμε το αυτοκίνητο που ακόμα χρωστάμε.

Γραφικοί είμαστε όταν δεν συμμετέχουμε στην διατράνωση των συναισθημάτων και αντιδράσεων του λαού ενάντια στην λαίλαπα που μας επιφυλάσσει το "καρτέλ" των δανειστών, με σκοπό να εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό, να καταργήσει τα εργασιακά του δικαιώματα και να αφαιμάξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το υπέδαφος της χώρας, ευλαβικά παραχωρημένες από την δουλική και δωσίλογη κυβέρνηση της τρόϊκας ΠΑΝΔΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Γραφικοί θα γίνουμε αν καθήσουμε στον καναπέ μας και εξαπολύουμε μύδρους και βρισιές στους εγκάθετους δημοσιογράφους και στους έωλους και εξωνημένους πολιτικούς και δεν υποστηρίξουμε ενεργά, ηχηρά και εύγλωττα την διαδήλωση που διενεργείται από τους νεώτερους, τολμηρότερους και ακραία πληγέντες από τα μέτρα συμπολίτες μας.

Και γιά να χαριτολογήσουμε σε πείσμα της κατήφειας και του αρνητικού θυμικού που μας διακατέχει, καλύτερα είναι να βαράμε τις κατσαρόλες στα μπαλκόνια, εκφράζοντας την οργή μας, παρά να βρίσκουν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος ανθρώπινους σκελετούς στους καναπέδες!!

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη στις 8 ακριβώς, με το που αρχίζουν οι ειδήσεις, βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και βαράμε κατσαρόλες!!
Διαδώστε το παντού με κάθε τρόπο!!
Αν εμείς μπορούμε να μαγειρέψουμε με αυτές, μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, δεν μπορεί.
Θα περιμένουμε μέχρι να μην μπορούμε ούτε εμείς;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]