Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Κόσοβο, επιζητά εμπορική συμφωνία με την Άγκυρα

Το Κόσοβο επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Τουρκία, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ στην Πρίστινα.
   Η έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων συμφωνήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, στην Άγκυρα, κατά τη συνάντηση της υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου Μιμόζα Κουσάρι - Λίλα με τον Τούρκο υπουργό Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν.
   Σε δηλώσεις της στον Τύπο, η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου ανέφερε ότι επιδίωξη της Πρίστινας είναι να αυξηθούν οι εξαγωγές προς την τουρκική αγορά, ενώ παράλληλα να μην πληγούν διάφοροι τομείς της οικονομίας του Κοσόβου από τις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων.
   Η τουρκική πλευρά, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Πρίστινα, είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Κοσόβου για την προστασία κάποιων τομέων της οικονομίας.
   Οι εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στο Κόσοβο το 2011 ανήλθαν σε 265,9 εκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας πτώση 9,6% σε σχέση με το 2010.
   Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές προς την Τουρκία ήταν αξίας 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων και σε σχέση με το 2010 σημείωσαν πτώση σε ποσοστό 25,7%.

Σχόλιο ιστολογίου: Κι εμείς θυμόμαστε τα δισεκατομμύρια που επένδυσαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, για να ενισχυθεί η εξωτερική πολιτική και η οικονομική ισχύς στα Βαλκάνια... Θυμόμαστε τις σφαγές στο Κόσοβο και τούρκους διπλωμάτες και πράκτορες που μετείχαν στην "μετακόμιση" και τοποθέτηση ισλαμιστών μουτζαχεντίν στις τάξεις των σφαγέων Κοσοβάρων... Αλλά, η ιστορία έγραψε πως οι σφαγείς ήταν οι Σέρβοι... Βλέπετε, το Κόσοβο έχει τεράστιες πηγές ορυκτού λιγνίτη, στις οποίες ενδιαφέρθηκε να επενδύσεις και αμερικανός πρώην στρατηγός...! Οι ψευτομουφτήδες τουρκοπράκτορες της Θράκης κάνουν ταξιδάκια και επαφές στο Κόσοβο... Και μέσα σε όλα αυτά, κάποιοι ισχυρίζονται πως δεν δημιουργείται μουσουλμανικό - τουρκικό τόξο γύρω από την Ελλάδα...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]