Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα εξαντλείται και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης


Με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και την ανάγκη ενίσχυσης της οικονομίας ασχολείται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία σημειώνει:

«Οι φοροφυγάδες διώκονται εντωμεταξύ με πολύ μεγαλύτερο ζήλο στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να σώσει τη χώρα, διότι το κυνήγι των μαύρων προβάτων χρειάζεται χρόνο και γιατί η ύφεση βαθαίνει όλο και περισσότερο. Τα νέα μέτρα λιτότητας έχουν στόχο τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί έχουν περικοπεί αισθητά. Όποιος δεν έχει τίποτα πρέπει να κάνει οικονομία. Αυτό ισχύει τόσο για το κράτος όσο και για τους πολίτες. Έτσι όμως η Ελλάδα εξαντλείται και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

H Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ στις οικονομικές της σελίδες με τον τίτλο «Η τρόικα συστήνει στους Έλληνες την εβδομάδα εργασίας των έξι ημερών. Έρευνα καταδεικνύει εξάπλωση της φοροδιαφυγής». Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι από την έκθεσή της εξαρτάται η περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς τη χώρα. Επισημαίνει πως η τρόικα θα εξετάσει επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ αναφέρεται και σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο για το τι ποσοστό του εισοδήματος τους έδιναν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ώστε να αποπληρώσουν δάνεια που είχαν πάρει από ελληνικές τράπεζες. Γιατροί και δικηγόροι φαίνεται ότι έδιναν το 100% του εισοδήματός τους!

Deutsche Welle



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]