Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα βίαια συλλαλητήρια επεκτείνονται και εκτός του αραβικού κόσμου!


Ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το φαινόμενο της επέκτασης των διαδηλώσεων οργισμένων μουσουλμάνων, καθώς εδώ και λίγες ώρες έχουν οργανωθεί συλλαλητήρια και σε χώρες εκτός του αραβικού κόσμου.

15 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, το πρωί της 15/09 (αργά χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας) η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον μουσουλμάνων που βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να διαδηλώσουν εναντίον της αντι-ισλαμικής ταινίας η οποία έχει προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες σε όλο τον αραβικό κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου AFP, εκατοντάδες διαδηλωτές έριχναν συνεχώς πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον ειδικών φρουρών και άλλων αστυνομικών έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Σίδνεϋ, φωνάζοντας "Έξω οι Αμερικάνοι"!

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα της πόλης του Σίδνεϋ, οι μουσουλμάνοι διαδηλωτές κυκλοφορούν εδώ και αρκετές ώρες σε διάφορους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα που καλούσαν τους ομόθρησκούς τους να απαιτήσουν τον αποκεφαλισμό εκείνων που πρόσβαλαν τον Προφήτη Μωάμεθ.
Hyde Park, Σίδνεϋ, σήμερα το πρωί (15/09) : Μουσουλμάνοι διαδηλωτές προσευχήθηκαν δημόσια στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης πριν την έναρξη της διαδήλωσης.

Σίδνεϋ, σήμερα το πρωί (15/09) : Η πορεία των Μουσουλμάνων πέρασε μέσα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.



Σίδνεϋ, σήμερα το πρωί (15/09): Η πορεία των μουσουλμάνων δεν άργησε να εξελιχθεί σε σειρά από βίαια επεισόδια.


Σίδνεϋ, σήμερα το πρωί (15/09): Αστυνομικός που τραυματίστηκε από οργισμένους διαδηλωτές δέχεται τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του.




Αρκετές εκατοντάδες Λιβανέζοι μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν προχθές και χθες στην πόλη της Τρίπολης, καίγοντας αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες σε ένδειξη οργής για μια ερασιτεχνική κινηματογραφική παραγωγή των ΗΠΑ που σκηνοθέτησε Ισραηλινός. Όπως φαίνεται στο τρέιλερ της αμφιλεγόμενης ταινίας , στην ταινία σατιρίζεται ο προφήτης του Ισλάμ, Μωάμεθ.

Στους δρόμους της Τρίπολης ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι κάτω από 1.000 πολίτες πήραν μέρος στη διαδήλωση.

Στην ίδια πόλη, ωστόσο, χθες το μεσημέρι, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε εστιατόριο της αμερικανικής πολυεθνικής αλυσίδας "Kentucky Fried Chicken". Στα επεισόδια υπήρξαν βίαιες συμπλοκές, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται, καίγοντας και άλλες επιχειρήσεις αμερικανικών συμφερόντων. Οι αρχές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για τουλάχιστον ένα νεκρό και 25 τραυματίες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βρίσκονταν όλη την ημέρα στους δρόμους σε διάφορες πόλεις, φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα και διαμαρτυρόμενοι εναντίον της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου στον Λίβανο. Ανάμεσα στα συνθήματα των διαδηλωτών ακούστηκε το "Έξω ο Πάπας από τη χώρα μας"!

Όπως και σε άλλες αραβικές χώρες, οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρα πανό με το παραδοσιακό ισλαμικό ρητό: "Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του". Αρκετοί αγανακτισμένοι διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες, ενώ φώναζαν "Ο Θεός είναι μεγάλος!"

Μια άλλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη πόλη της Σιδώνας, στις νότιες μεσογειακές ακτές του Λιβάνου. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οργισμένοι άνδρες και γυναίκες κρατούσαν αφίσες με συνθήματα όπως "Ελευθερία δεν σημαίνει προσβολές προς τη θρησκεία" και "Ποιοί είστε, αχρείοι, που προσβάλλετε ό, τι χρηστό υπάρχει για τον άνθρωπο";

Στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, η αστυνομία έκανε χθες χρήση δακρυγόνων στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που εισέβαλε στη Γερμανική Πρεσβεία, κατέβασε το έμβλημά της και τη γερμανική σημαία και έβαλε μια ισλαμική στη θέση της.

Ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει ότι η πρεσβεία της χώρας του στο Σουδάν δέχθηκε επίθεση και μέρος του κτιρίου κάηκε από την πυρκαγιά που έβαλαν οι οργισμένοι διαδηλωτές, οι οποίοι έκαψαν επίσης αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων στην περιοχή γύρω από την πρεσβεία.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters ότι αφού οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν στον αυλόγυρο του κτιρίου, έβαλαν φωτιά στην κεντρική είσοδο.

Σύμφωνα με τον Γερμανό Υπ. Εξωτερικών, το κτίριο είχε εκκενωθεί πριν αρχίσουν οι διαδηλώσεις και όλο το προσωπικό είναι καλά και σε ασφαλή τοποθεσία.

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Bρετανική πρεσβεία και φώναζαν συνθήματα.

Ο Λίβανος και το Σουδάν είναι μόνο δύο από τις χώρες στις οποίες έχει ξεσπάσει κύμα οργής από την Τρίτη, με αφορμή την αντι-ισλαμική ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων". Τα πιο βίαια επεισόδια μέχρι στιγμής σημειώθηκαν στην Λιβύη, όπου όχλος οπλισμένων ισλαμιστών σκότωσε τον Αμερικανό πρόξενο στην Βεγγάζη και 3 άλλα μέλη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού κατά τη διάρκεια μιας οργανωμένης επίθεσης στο Προξενείο των ΗΠΑ.

Επίσης, την Πέμπτη, μουσουλμάνοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ στην Υεμένη τουλάχιστον 4 διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών μετά την εισβολή εκατοντάδων πολιτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά.

Σιδώνα, νότιος Λίβανος, προχθες (13/09): Υποστηρικτές του σουνίτη μουσουλμάνου ηγέτη των Σαλαφιστών, Ahmad al- Assir, καίνε μια ισραηλινή και μια αμερικανική σημαία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της κυκλοφορίας μιας ταινίας που θεωρούν βλασφημία εναντίον του Ισλάμ και προσβολή για τον προφήτη Μωάμεθ.


Τρίπολη, βόρειος Λίβανος, προχθες (13/09): Μουσουλμάνοι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας εναντίον της αμερικανικής ερασιτεχνικής παραγωγής "Η αθωότητα των Μουσουλμάνων".



Τρίπολη, χθες το μεσημέρι (14/09): Το εστιατόριο της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας αμερικανικών συμφερόντων "Kentucky Fried Chicken" έχει παραδοθεί στις φλόγες.



Χαρτούμ, Σουδάν, χθες το απόγευμα (14/09): Πλήθος μουσουλμάνων έχει συγκεντρωθεί γύρω από το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας, μέρος του οποίου έχει ήδη καεί.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν δείτε το τρέιλερ της ηλίθιας ταινίας που δίνεται στο άρθρο, είναι φανερό ότι φτιάχτηκε από κρετίνο γκαβό κλητήρα της CIA που κουβαλάει καφέδες και ντόνατς στα γραφεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]