Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν έχεις τέτοιους πολιτικούς, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

 
Συνεχίζουν να προκαλούν και μάλιστα στα άκρα. Υποσχέθηκαν ισοδύναμα μέτρα και εισπράττουν από τα 12 δις, τα 9 δισ. από τους εργαζόμενους και τους έντιμους. 
Από τους ίδιους και πάλι. Μέτρα σίγουρης απόδοσης και με ρήτρες απόκλισης…  
Πρόκειται για καθαρή πολιτική απάτη
Για τους καθημερινούς προπαγανδιστές, τώρα φταίει ο Πώλ Τόμσεν, ο σκληρός, αδιάλλακτος και αποτυχημένος ¨εξωτερικός¨ τροικανός…

Αλλά, τι να περιμένει κανείς από ένα ξεπεσμένο πολιτικό σύστημα;

Φθηνά επικοινωνιακά τρικ, σήριαλ με συνεχείς συναντήσεις αρχηγών για δίκαια υποτίθεται μέτρα, υποκριτικές διαφωνίες, ολίγον καβγαδάκι σαπουνόπερας, κάποια λεκτική ¨συγγνώμη¨, κανένα χριστιανικό, ¨ουδείς αναμάρτητος¨, όταν ζοριστούν τα πράγματα και τελειώσαμε, μέχρι να πάρουν τη σκυτάλη οι επόμενοι πολιτικάντηδες με τη ψήφο του ευκολόπιστου και φοβισμένου ανθρωπάκου.

Τα "ανεξάρτητα" ΜΜΕ με τους  καλοπληρωμένους, τελάληδες, δημοσιογράφους (θα πληροφορηθούμε τα δικά τους προνόμια και τις συναλλαγές;) βοηθούν τους πολιτικάντηδες με χίλιους τρόπους, κάνοντας το άσπρο μαύρο και ας χρωστούν τα αφεντικά τους στο δημόσιο πάνω από 400 εκατομμύρια Ευρώ. Τους καλούν για συζητήσεις  καικαταγγέλλουν τα πάντα, αδιάντροπα πλέον, ως άφθαρτοι, ηθικοί και ότι ξανα-ήρθαν στην εξουσία να βάλουν τάξη.

Η εσωτερική τρόικα έχει συμφωνήσει, η άλωση του δημοσίου με  τα δικά της παλικάρια να γίνει, κατά 50% από τη ΝΔ,  30% από το ΠΑΣΟΚ και 20% από τη ΔΗΜΑΡ. Δύο σ΄ ένα. Kαι μας  "ξανασώζουν" και διορίζουν το σόι τους στον ΟΑΕΔ, συμβούλους σε υπουργεία, τους αποτυχημένους πολιτευτές στην ΕΡΤ με νέες προσλήψεις, δίνουν εκατομμύρια Ευρώ από την Τράπεζα Ελλάδας στα golden boys ως μπόνους και ας χρωστούν οι τράπεζες από την εποχή Αλογουσκούφη 500 εκατομμύρια Ευρώ, δεν τιμωρούν επίορκους, που δίνουν μαϊμού πιστοποιητικά. Μεταθέτουν επίορκο σ’  άλλη περιοχή, για να δώσει τα φώτα του, επειδή ήταν υποψήφιος με τη Ν. Δημοκρατία.

Άλλοι πολιτικάντηδες, πρώην και νυν σωτήρες, σύμφωνα με κυριακάτικα δημοσιεύματα, φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές, φιλέτα της Αττικής, αγορές,  τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύπτουν μαύρο χρήμα, που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ. Όσα ζητούνται τώρα, από το πακέτο παραγγελίας των τροικανών, δανειστών.

Άλλος γράφει βιβλίο, για να δικαιολογήσει το ρουσφέτι με την κόρη του και βγάζει στη φόρα τα ρουσφέτια των ομοίων του, άλλος μετά από παραίτηση, καθυστερημένα, βγάζει και αυτός στη φόρα το όργιο της πελατείας.

Ενώ συνεχίζουν να κακοδιαχειρίζονται το δημόσιο, προσπαθούν με φθηνά καθημερινά, προπαγανδιστικά, επικοινωνιακά τεχνάσματανα τα συγκαλύψουν.  Έτσι, διατυμπανίζουν ειδήσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ για τυφλούς με παράνομα επιδόματα, συγγενείς νεκρών να παίρνουν επί χρόνια παράνομα την σύνταξη του μακαρίτη, καλλιτέχνες που δήλωσαν ψίχουλα, ενώ έκαναν χλιδάτη ζωή, αγρότες με ακριβά αυτοκίνητα, αδήλωτες καταθέσεις, κ.λ.π.

Για τους χθεσινούς υπεύθυνους, ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς με ονοματεπώνυμο, που δημιούργησαν και ανέχονταν τα λαμόγια,  που δεν ηλεκτρονικοποίησαν τις υπηρεσίες, που δεν απλοποίησαν τη φορολογική νομοθεσία, που δεν επέτρεψαν την αξιοκρατία, που εξευτέλισαν, δημοκρατικούς θεσμούς και πολιτική, που άφησαν να γιγαντωθεί η γραφειοκρατία, για να υπάρχουν οι λαβύρινθοι της πολυνομίας και κακονομίας, ώστε μαζί, ¨επαγγελματίες¨,  πολιτικάντηδες και επίορκοι υπάλληλοι, να λεηλατούν τη χώρα, δεν αναφέρουν τίποτα.

Είναι  οι σημερινοί σωτήρες μας, που προβάλλονται από τον ίδιο θίασο και θέλουν το καλό μας. 
Αυτοί, που θα αποκαταστήσουν τις αδικίες και τους διεφθαρμένους θεσμούς με κεφαλικούς φόρους… 
Η σήψη και η μπόχα, όμως, δεν συγκρατείται.
Κόβουν τη χαριστική συνδικαλιστική σύνταξη και το προπαγανδίζουν, αλλά μούγκα για διπλές και τριπλές συντάξεις από τους προνομιούχους του πολιτικού σαπιο-συστήματος. Οι πιο πολλοί πολιτικοί, λαμβάνουν 3 συντάξεις (βουλευτή, πανεπιστημιακού, του βασικού επαγγέλματος, ελεύθερο, ή δημόσιο, δημάρχου, νομάρχη, κ.λ.π).

Ισχύει εδώ, η περίφημη ανταποδοτικότητα και στις 3 συντάξεις, ή υπάρχουν προνόμια;
Πόσοι από τους πολιτικούς παίρνουν δεύτερη σύνταξη με μία τετραετία;
Τι φόρους πληρώνουν οι πολιτικοί μας, ή και εδώ κρύβεται προνομιακή μεταχείριση;

Συνεχώς προκαλούν, όταν γύρω μας  ηλικιωμένοι ψαρεύουν σκυμμένοι στους σκουπιδοτενεκέδες για  τροφή, όταν η ανεργία ζώνει θανάσιμα την οικογένεια, όταν η ανθρωπιστική κρίση εξελίσσεται γρήγορα σε καταστροφή μας. 
Μας εκβιάζουν  και με ρήτρες απόκλισης (αυτόματη μείωση μισθών), αν δεν πετύχει το πείραμα με το νέο εξοντωτικό πακέτο, γνωρίζοντας, ότι σ΄ ένα κράτος μπάχαλο με επαγγελματίες πολιτικάντηδες, είναι αδύνατο να εφαρμοστεί.

Η  συγκυβέρνηση συνεργασίας τυφλωμένη από το πάθος της εξουσίας για συγκάλυψη και εξυπηρέτηση των προνομιούχων, συντηρώντας το πελατειακό σύνδρομο, κλέβει κυριολεκτικά μισθούς, συντάξεις, κατατεθειμένα χρήματα χρόνων και κοινωνικά επιδόματα από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και αφήνει τη μεγάλη φοροδιαφυγή να την απολαμβάνουν, οι ¨έχοντες και κατέχοντες¨, δηλώνοντας εισοδήματα πείνας.

Μας προκαλούν και μας κοροϊδεύουν, γιατί θέλουν να διατηρήσουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα – κεκτημένα, όταν οι ίδιοι μας έλεγαν, πριν λίγο καιρό, ότι, « θα επαναδιαπραγματευθούμε το μνημόνιο, πως δεν θα κάνουμε άλλες περικοπές, θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα! 
Μπορούμε; Ασφαλώς και μπορούμε!  
Για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή. Μας ρωτάνε για τα μέτρα του Ιουνίου. Πού θα βρεθούν, λένε, τα 11 δισ. περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα 2 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή. Κυρίως από περικοπή σπατάλης. Που υπάρχει άφθονη
Εγώ φωνάζω: ¨Λεφτά δεν υπάρχουν¨! Σε ποιους το φωνάζω; Στους δανειστές μας. Ότι δεν υπάρχουν λεφτά για νέους φόρους και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε, τη δημόσια σπατάλη».

Πρώην αρχηγός της αντιπολίτευσης, νυν Πρωθυπουργός,  χώρας,  της  Ν. Ευρώπης, μέλος της Ε.Ε.
Όταν έχεις τέτοιους πολιτικούς, τι τους θέλεις τους εχθρούς (τροικανούς).

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]