Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρέδωσαν στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής μία πινακίδα που εξυμνούσε τον οθωμανισμό


Δεν φοβούνται όλοι στην τουρκοκρατούμενη Θράκη!

Μέλη του σωματείου «Αντιφωνητής» παρέδωσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής την προκλητική ταμπέλα που βρισκόταν (έως…χτες) στον γνωστό Τεκέ της Ρούσας στον Έβρο και η οποία εξυμνούσε μες στα μούτρα μας την οθωμανική κατάκτηση της Θράκης τον 14ο αιώνα!
 
     Συμβολική αλλά πολύ εύγλωττη κίνηση από μέλη του σωματείου «Αντιφωνητής» και της «Κίνησης για την Απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής» (της οποίας βεβαίως επίσημο διαδικτυακό όργανο είναι, όπως γνωρίζετε, το παρόν ιστολόγιο), που το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου παρέδωσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ταμπέλα (βλ. 1η φωτογραφία), η οποία είχε αναρτηθεί αυθαίρετα σε ισλαμικό (και μάλιστα αλεβίτικο) μνημείο της περιοχής προς τιμήν κάποιων 40 Οθωμανών… ηρώων, που έχασαν τη ζωή τους τον 14ο αι. μαχόμενοι για την κατάκτηση της Θράκης.  
«Κανένας λαός δεν τιμά τους κατακτητές του» τόνισε στην κάμερα του RodopiNews ο διευθυντής του «Αντιφωνητή» Κώστας Καραΐσκος. 
«Όπως θα ήταν αδιανόητο να υπάρξει στο Στάλινγκραντ μνημείο υπέρ του Φον Πάουλους ή στη Μαντζουρία υπέρ των Ιαπώνων κατακτητών της Κίνας, έτσι και εδώ κανείς πρόξενος δεν θα περάσει μέσα στον τοπικό πληθυσμό – χριστιανών και μουσουλμάνων – τέτοια προκλητικά μηνύματα, κατακτητικά και αναχρονιστικά»
Αυτονόητα πράγματα δηλαδή, που μόνο στη ραγιάδικη περιοχή μας πρέπει να τα λέμε και να τα ξαναλέμε, μπας και αφυπνιστούν επιτέλους κάποια στιγμή ορισμένοι (Δείτε και το βίντεο με το όλο συμβάν και τις δηλώσεις του Κώστα Καραΐσκου: 


     Αξίζει (για μια ακόμη φορά) να πούμε εδώ ότι το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής με συλλόγους και άλλους φορείς που ελέγχει, κατά πάγια τακτική του παρεμβαίνει όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στην πολιτιστική ζωή του τόπου. 
Έτσι ακόμη και μνημεία, τοποθεσίες ή και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που κατά παράδοση ήταν ιστορική κληρονομιά άλλων φυλετικών ή θρησκευτικών ομάδων της περιοχής, τα τελευταία χρόνια άλλαξαν χέρια, ενώ κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τους πάντες πως πρόκειται για στοιχεία της τουρκικής πολιτισμικής κληρονομιάς (π.χ. τα περίφημα πομάκικα πανηγύρια του Χίλια και του Αλάντεπε). 
Το ίδιο έγινε και στον Τεκέ του χωριού Ρούσα στο οποίο κάποιοι με το «έτσι θέλω» ανάρτησαν ταμπέλα στη μνήμη των 40 πολεμιστών που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για την κατάκτηση τότε της Θράκης. Ένα ιστορικό γεγονός που συνέβη πολλούς αιώνες πίσω (και, όπως σας έχουμε γράψει παλαιότερα στο «Προξενείο-Στοπ», το τιμούν κάθε χρόνο οι τουρκόφρονες της περιοχής μας και με άλλες εκδηλώσεις, όπως π.χ. τα λεγόμενα «Σαράντα Κουρμπάνια»).

     Τα μέλη του σωματείου «Αντιφωνητής» και της Κίνησης κατά του Προξενείου καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες ως διχαστικές και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως ο φυλετικός διαχωρισμός και η διχόνοια που προκύπτει από τέτοιες προπαγάνδες μπορούν να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, αν γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους κύκλους. Έτσι επιχείρησαν να παραδώσουν την ταμπέλα αυτοπροσώπως στον Τούρκο πρόξενο, ώστε να του συστήσουν να μη συνεχίσει την παράδοση των παλαιοτέρων προκατόχων του. Και η μεν πόρτα του προξενείου μετά από κάμποση αναμονή παρέμεινε βεβαίως (όπως αναμενόταν) επιδεικτικά κλειστή, οπότε και η ταμπέλα αφέθηκε τελικά δίπλα στην είσοδο. Το μήνυμα ωστόσο είναι βέβαιο πως παραδόθηκε κανονικά…


   ΥΓ. Ε, δείτε τώρα παρακάτω και την επίμαχη ταμπέλα, όσο ακόμη βρισκόταν στη θέση της και πριν προκύψει το…νέο δελτίο αποστολής και παραλαβής της! Εμείς απλώς εδώ αρκούμαστε να συγχαρούμε τον…αποστολέα! Θα επανέλθουμε…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]