Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση Μαρκόπουλου σε Χατζηδάκη, τον οποίο κατηγορεί για μυστική διπλωματία


Η ομιλία του κ. Χατζηδάκη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης παραπέμπει σε μυστική οικονομική διπλωματία, ερήμην Βουλής, κομμάτων και κοινωνίας.
Η ωμή ομολογία του υπουργού για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με φορολογία και διοικητικά κίνητρα αποκαλύπτει μια ακόμη υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών. Μια σοβαρή κυβέρνηση άνετα αποφασίζει κίνητρα για οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και για οποιοδήποτε μορφής επένδυση με ή χωρίς fast track.

Μια μη σοβαρή κυβέρνηση αποκόπτει ολόκληρες περιοχές, τις παραδίδει διοικητικά σε τρίτους και εκεί εγκαθιστά φορολογικούς παραδείσους που δεν αποδίδουν τίποτα στα έσοδα του κράτους. Το «δόλωμα» των θέσεων εργασίας είναι μικρής αξίας και αμφισβητούμενου αποτελέσματος.

Πρώτον, διότι η οδηγία Μπολκενστάιν επιτρέπει ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων και δεύτερον, διότι διοικητικά κίνητρα κρύβουν και ιδιαίτερες εργασιακές σχέσεις.
Ο κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να εξηγήσει τι διαπραγματεύεται με την τρόικα σε σχέση με ΕΟΖ και για ποιες περιοχές. Αν σε αυτές υπάρχουν ευαίσθητες παραμεθόριες και τι σημαίνουν «διοικητικά κίνητρα», κοντά στα σύνορα, δηλαδή τι θα σημαίνει ΕΟΖ στη Θράκη για την εθνική κυριαρχία;

Η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει σε τι Ελλάδα μας οδηγεί. Άλλα ήταν τα όνειρα και οι υποσχέσεις αλλά και οι δεσμεύσεις όταν μπήκαμε στην Ε.Ε. και άλλα βλέπουμε τώρα. Η χώρα βρίσκεται υπο εκβιασμό και η κυβέρνηση αδυνατεί να ορθώσει αντιπρόταση, αδυνατεί να ενώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, διχάζει τον λαό και καταδικάζει τη νέα γενιά σε μετανάστευση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]