Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι “αντάρτες της Ροδόπης” μοιράζουν βουλγαρικά βιβλία στα ελληνόφωνα χωριά

Ο Σύλλογος δηλώνει πως δεν έχει σοβινιστικές διαθέσεις, αλλά αποσκοπεί στην διατήρηση των κοινών παραδόσεων, ηθών και εθίμων της περιοχής, χωρίς διαχωρισμούς από σύνορα

Συμβαίνει κι αυτό:

Βουλγαρικά βιβλία μοιράζονται σε ελληνόφωνα χωριά, κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Ο Σύλλογος που φέρει το όνομα “Αντάρτες της Ροδόπης” από το Σμόλιαν της Βουλγαρίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μοίρασε περίπου 600 βιβλία και 100 δίσκους ηχογραφημένης μουσικής, σε συνοριακά χωριά της οροσειράς της Ροδόπης κοντά στο Ζλάτογκραντ.

Συγκεκριμένα η νεολαία, έκανε εκστρατεία σε έξι (6) ελληνικά χωριά (Μέμκοβο, Θέρμες, Βαλκάνοβ, Ψέμα, Σαχίν και Γλαύκο) όπου οι κάτοικοι ομιλούν μια βουλγαρική διάλεκτο, ενώ τώρα σχεδιάζει νέες επισκέψεις σε άλλα χωριά της Θράκης για την διανομή νέων βιβλίων και cd.

Δώστε τα από άτομο σε άτομο”, λένε οι νεολαίοι του Συλλόγου. Ευχηθείτε στους ανθρώπους μας οι οποίοι ομιλούν Βουλγάρικα να αποκτήσουν πρόσβαση στα βιβλία αυτά, δήλωσε ο επικεφαλής του Σωματείου Ruzhinov κ. Μανόϊ, ο οποίος τόνισε ότι η συνεργασία με τους κατοίκους, δεν έχει σοβινιστικά κίνητρα και αποσκοπεί στην επιθυμία της επανασύνδεσης των ανθρώπων, μέσω του πολιτισμού, παρά τον διαχωρισμό των συνόρων.

Στην περιοχή μας, είπε, έχουν διατηρηθεί η ίδια λαογραφία, οι ίδιες παραδόσεις και τα ίδια έθιμα, όπως αυτά που έχουμε στο Ruzhinov της Ροδόπης.

Ο Σύλλογος “Αντάρτες της Ροδόπης” περιλαμβάνει 35 νέους και κάνει εθελοντικές δραστηριότητες για την ανακατασκευή και συντήρηση ιερών ναών της περιοχής ενώ οργανώνει και φεστιβάλ με αναπαραστάσεις γεγονότων της Βουλγαρικής ιστορίας.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Αυτά συμβαίνουν στα βουλγαρικά συνοριακά χωριά της οροσειράς της Ροδόπης.

Η Βουλγαρία κάνει την δουλειά της.


Εμείς εδώ τί κάνουμε;

Ποιον ελληνικό πολιτισμό, γραφή και γλώσσα διαχέουμε, στα δικά μας χωριά της Ροδόπης, όταν το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας εκτουρκίζει ακόμη και τους μη Τούρκους μουσουλμάνους της Θράκης;


Πηγή: Ελεύθερη Θράκη






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]