Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η προαναγγελθείσα αυτοκτονία της αστικής πολιτικής τάξης


Από τα καμπαρέ του Καΐρου στην… σημερινή Βουλή

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, μέσα στον γενικότερο ορυμαγδό πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, αλλά ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ιωάννης Τραγάκης , ήταν ο πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή προχθές του νέου Γραμματέα της ΝΔ.

Δηλαδή εκτός από ύπατος ελεγκτής της ηθικής των άλλων μελών και στελεχών του κόμματος, ως “Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Πειθαρχικού“, αναγορεύτηκε από το κόμμα του και εγγυητής της διαδικασίας ανανέωσής του.

Δεν ξέρω ποιες σκέψεις γεννά σε σας η υπόθεση Τραγάκη, αλλά σε μένα υπενθυμίζει πόσο σοφή ήταν μια βασική αρχή της societas civilis των Ρωμαίων: η γυναίκα του Καίσαρα δεν οφείλει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια.

Δύσκολα πιστεύει κανείς, για παράδειγμα, ότι όπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα,ο κ. Τραγάκης έκανε δωρεάν διακοπές σε πανάκριβη σουΐτα, λίγες μέρες μετά από την υπογραφή ένταξης του ξενοδοχείου της Μυκόνου όπου διέμεινε στον αναπτυξιακό νόμο, επειδή ο ξενοδόχος έτρεφε γι’ αυτόν φιλικά αισθήματα.

Εκτός όμως από ένδειξη ότι πλέον μοναδικό κίνητρο ενασχόλησης με τα κοινά είναι ένας ευτελής, προσωπικός ευδαιμονισμός, το χειρότερο είναι ότι η υπόθεση Τραγάκη δημιουργεί ένα καταθλιπτικό, ιστορικοπολιτικό deja vu.

Επί Μεταξά, το 1940, το ΚΚΕ είχε 400 μέλη.

Η αστική πολιτική τάξη, γλεντοκοπώντας στα καμπαρέ του Καΐρου και αφήνοντας τον ελληνικό λαό να υποφέρει μόνος του τα πάνδεινα, το έφτασε το 1944 στα 400.000 μέλη.

Θέτοντας τη βάση για τη δημιουργία μέσα στην ελληνική κοινωνία μιας κομμουνιστικογενούς μάζας.

Η οποία (μάζα) πυροδότησε την εξέγερση του 1946-49 και κατόπιν υπήρξε η κοινωνικοπολιτική μαγιά:

1) το 1965-67 για την κοινωνική εκτροπή που οδήγησε στην δικτατορία

2) το 1974-81 για την θεμελίωση της ιδεολογικής ηγεμονίας και την εγκαθίδρυση του αριστερού παρακράτους

3) το 1981 για την άνοδο στην εξουσία και την 30ετή ιδεολογικοπολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της κυβερνητικής Αριστεράς.

Που εν τέλει κατέστρεψε την Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης, είχε πει σε εκπομπή του Τζαννετάκου στην ΕΡΤ : “η αστική πολιτική τάξη στην Κατοχή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Σήμερα, η αστική πολιτική τάξη εμφανώς ανησυχεί για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

Χιλιάδες όμως συνεπείς νοικοκυραίοι υποφέρουν από τον παρατεταμένο εφέτος καύσωνα. Και μάλιστα αμπαρωμένοι στα σπίτια τους, από το φόβο των λαθρομεταναστών και των ληστών.

Γιατί δεν πάνε διακοπές; Επειδή φυλάνε τα λιγοστά χρήματα που τους απέμειναν για να πληρώσουν τα αλλεπάλληλα χαράτσια. Φόρο εισοδήματος, χαράτσι ΔΕΗ, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, πετρέλαιο θέρμανσης 1,5 €/λίτρο.

Πώς λέτε να νιώθουν όλοι αυτοί βλέποντας τον κ. Τραγάκη να κάνει δωρεάν διακοπές στη Μύκονο, σε σουίτα 400 ευρώ τη βραδιά ;

Πρεσβεύουμε μια αρχή: για ό,τι σε βρίσκει, κοιτάξου στον καθρέφτη.

Δυστυχώς, η πολιτική τάξη έσπασε τον καθρέφτη.

Αντί να φωνάζει “γρουσουζιά!” ας κάνει κάτι.

Έστω την ύστατη στιγμή.

Προφήτης




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "ένα χρέος παλιό, μονέδα που έμεινε για χρόνια
    στην κάσα ενός φιλάργυρου, και τέλος
    ήρθε η στιγμή της πλερωμής κι ακούγονται
    νομίσματα να πέφτουν στο τραπέζι"

    Από τις τύψεις του Σεφέρη, ενός εκπροσώπου της αστικής πολιτικής τάξης, επιστρέφοντας από τα καμπαρέ να αναλάβει υπηρεσία στην προδομένη πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]