Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικές αβάντες στην Ελλάδα…

Επιμήκυνση βλέπουν τα ΜΜΕ  

Τα σενάρια επιμήκυνσης αλλά και τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο έλληνας υπ. Οικονομικών Στουρνάρας σχετικά με την πορεία της οικονομίας, στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης.

«Θετικά μηνύματα από την Αθήνα», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που σημειώνει ότι «υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των διεθνών πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης» και πως την ίδια ώρα «διαφαίνεται ότι η υπερχρεωμένη χώρα θα λάβει περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους».

«Για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά μηνύματα από την Αθήνα, λέει υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες», τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα. «Ο ίδιος εκτιμά ότι η έκθεση της Τρόικας θα δοθεί το αργότερο σε τρεις εβδομάδας, δηλαδή πριν το Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 8 Οκτωβρίου. (…).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, διαφαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει περισσότερο χρόνο για να πετύχει τους στόχους που αφορούν στη μείωση του δημοσίου χρέους. ‘Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί’, υποστηρίζει ανώτερος ευρωπαίος διπλωμάτης. Έτσι οι χώρες της ευρωζώνης συντάσσονται με τη γραμμή του ΔΝΤ. Η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε πει στη Λευκωσία (…) ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ένα πρόβλημα».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο βασικότερος λόγος που μέχρι πρότινος οι χώρες της ευρωζώνης αρνούνταν κατηγορηματικά να διαπραγματευτούν τη διάθεση επιπλέον χρόνου είναι κυρίως το γεγονός ότι η επιμήκυνση απαιτεί συνήθως επιπρόσθετους πόρους. Για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει όμως διάθεση ούτε στην ευρωζώνη ούτε στο ΔΝΤ.

Διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν ότι το Ταμείο στην Ουάσιγκτον πιέζει τους ευρωπαίους εταίρους να βρουν λύση σε αυτό το ζήτημα. Μεταξύ άλλων συζητείται η πρόταση να εκδώσει η Αθήνα βραχυπρόθεσμα ομόλογα. Ωστόσο θα πρέπει να προσφέρουν στους επενδυτές και πάλι τόκους, που με τη σειρά τους αυξάνουν και πάλι το χρέος. ‘Δεν βρήκαμε ακόμη λύση’, έλεγαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες».

«Σε μικρή απόσταση (από τους στόχους) η Αθήνα», αναφέρει το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο σημειώνει: «Το ελληνικό έλλειμμα του 2012 δεν θα ανταποκρίνεται στις επιταγές της τρόικας. Αυτό δεν θα προκαλέσει έκπληξη στους πιστωτές οι οποίοι δεν αναμένουν, δεδομένης της βαθιάς ύφεσης στη χώρα, ότι μπορούν να εκπληρωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung για το ίδιο θέμα: «Η τρόικα αξιολογεί αυτό το διάστημα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Η έκθεσή της είναι προϋπόθεση για την καταβολή της επόμενης δόσης. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ήδη ότι η χώρα του δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει πλήρως τους στόχους που έχουν τεθεί».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]