Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΥΠ ρίχνεται στο κυνήγι της «ακροδεξιάς τρομοκρατίας»

Στο πακέτο μέτρων που έχει καταλήξει το υπ. Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρατσιστικής βίας συμπεριλαμβάνεται και η εμπλοκή της ΕΥΠ, καθώς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο μέλη της ακροδεξιάς να σχετίζονται ακόμη και με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στο πακέτο μέτρων που έχει καταλήξει το υπ. Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρατσιστικής βίας συμπεριλαμβάνεται και η εμπλοκή της ΕΥΠ, καθώς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο μέλη της ακροδεξιάς να σχετίζονται ακόμη και με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στη Σπάρτη, όπου διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια ενός πολίτη, ο οποίος είχε φιλικούς δεσμούς με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, στα σπίτια των οποίων είχε βρεθεί -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- υλικό για την κατασκευή βομβιστικών μηχανισμών.

Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός είχε εκραγεί στα χέρια του 38χρονου τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου, ενώ επιχειρούσε να τον τοποθετήσει κάτω από αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής. Ο δράστης είχε τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ολόκληρη η γειτονιά στο κέντρο της Σπάρτης, στην οδό Ωραίας Ελένης, αναστατώθηκε, αφού, όπως δήλωσαν ένοικοι των γύρω πολυκατοικιών, «η έκρηξη ήταν δυνατή».

Βγαίνοντας από τα σπίτια τους, όπως ανέφεραν, «είδαν έναν νεαρό αιμόφυρτο, πεσμένο στο πεζοδρόμιο, να καλεί σε βοήθεια» και αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την Αστυνομία.

Ο τραυματίας διακομίστηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο της πόλης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης οι γιατροί αποφάσισαν να διακομιστεί στο ΓΝΑ της Αθήνας. Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί μετά την έκρηξη της βόμβας συμπέραναν ότι ο τραυματίας προσπάθησε να την τοποθετήσει σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Οπως έγινε γνωστό, ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα γκαζάκι, δύο μπαταρίες και ένα μπουκαλάκι με εύφλεκτο υγρό. Η πυροδότηση, εικάζουν οι αστυνομικοί, έγινε λόγω κάποιου λάθους του 38χρονου κατά την τοποθέτηση κάτω από το όχημα, το οποίο είχε ως συνέπεια να χυθεί το εύφλεκτο υγρό στο σώμα του και να πυροδοτηθεί ο μηχανισμός.

Οσον αφορά στα κίνητρα της απόπειρας εμπρησμού, αρχικά οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν προς τις προσωπικές διαφορές μεταξύ του δράστη και του ιδιοκτήτη του οχήματος. Ενώ, όμως, οι ημέρες περνούσαν οι έρευνες επεκτάθηκαν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 38χρονος να ανήκει σε πολιτικές ομάδες που σχεδίαζαν εμπρησμούς.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου:

Τι πληροφορίες έχει ο κ. Δένδιας, ώστε μπορεί να αναφέρεται σε "ακροδεξιά τρομοκρατία"; Μήπως οι "πληροφορίες" συνοδεύονται από την πιεστική ανάγκη να δημιουργηθεί ο μπαμπούλας της ακροδεξιάς, που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην συνεχώς αυξανόμενη τάση των πολιτών να την προσεγγίζουν; Πως γνωρίζει ο κ. Δένδιας ότι οι "τρομοκρατικές ενέργειες" δεν προέρχονται από τον εμπειρότατο χώρο της ακροαριστεράς;

Το "εκτελούμε εντολές άνωθεν" μπορεί να γίνει άλλοθι για την διοίκηση και τους υπαλλήλους της ΕΥΠ στην περίπτωση που οι εντολές παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας και ο πολιτικός τους προϊστάμενος συμμετέχει ενεργά σε ένα πολιτικό πραξικόπημα; Θέτουμε το ερώτημα, αν και γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία εκτελεί καθαρά πολιτικές εντολές γι αυτό και έχει απωλέσει σημαντικό μέρος των πραγματικών της στόχων. Το ερώτημα, όμως, είναι επιτακτικό: Μπορεί η ΕΥΠ να συμμετέχει σε πολιτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ελαφρά τη καρδία, επειδή έτσι διέταξε ένας περαστικός πολιτικός προϊστάμενος - υπουργός; Αλήθεια, η υπηρεσία "προστασίας του πολιτεύματος", τι έχει να πει για τους προσανατολισμούς του κ. Δένδια; Συνάδουν με το Σύνταγμα; Ο ίδιος μπορεί να αποφάσισε να γίνει μέτοχος μίας πολιτικής δικτατορίας, αλλά είναι δυνατόν να εξαναγκάσει τους υπαλλήλους της ΕΥΠ να συμμετέχουν "κατόπιν εντολών" σε ένα πραξικόπημα, τη στιγμή που είναι ορκισμένοι να εργάζονται προς την κατεύθυνση αποτροπής μίας τέτοιας εσωτερικής εξέλιξης;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Τίποτα δε θα γίνει!
    Τα 3/4 της αστυνομίας και ΟΛΗ η ΕΥΠ είναι Χρυσαυγίτες!
    Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι εκτός τόπου και χρόνου... Είναι γνωστό (έχει ακουστεί και μέσα στη Βουλή) ότι το 80% των υπαλλήλων της ΕΥΠ είναι ΠΑΣΟΚ... Βέβαια τελευταία κάποιοι μετακόμησαν προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά αλλά όχι και Χρυσαυγίτες...

      Διαγραφή
  2. Οι ακροδεξιοί τρομοκράτες προβοκάρουν τους ακροαριστερούς
    Οι ακροαριστεροί τρομοκράτες προβοκάρουν τους ακροδεξιούς

    Και ο κύριος Δένδιας στη μέση. Ποιον προβοκάρει; Μα ποιον άλλο; Την Free World Order της σιωνιστικής δημοκρατίας. Αυτή κινεί τα νήματα και μην απορείτε καθόλου. Η σιωνιστική αυτκρατορία (δημοκρατία) αυτοπροβοκάρεται.

    Τέλος πάντων, ένα από τα νήματα, μας λένε, είναι και η Χρυσή Αυγή, η οποία τόλμησε - παρά της περί του αντιθέτου άρρητες οδηγίες - να μας πει ότι ο υπουργός ΠΡΟ ΠΟ Δένδιας είναι δικηγόρος των Ρότσινλτ, των Ροκφέλερ και υψηλόβαθμος μασόνος.
    Ομολογουμένως, απίστευτη προβοκάτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χαζοΚλουζό Δενδιας επινόησε ανυπαρκτα αδικηματα επωφελούμενος μιας δολοφονίας για να σταματήσει την διαρροή ψηφοφόρων του κομματος του προς την Χ.Α. Τους τρομοκρατες που χειραγωγει κατα το δοκουν η κυβερνηση μεσω ΕΥΠ τους εχουν σε διατεταγμενη υπηρεσια. Στις εκλογες θα κτυπησουν οι καμπανες για τα κομματα υπηρετες του μνημονίου και τους σκυφτούληδες της Μερκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]