Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμο το παραμύθι


Οι τρεις αρχηγοί που συγκυβερνούν εξασφάλισαν το άλλοθι για τα σκληρά μέτρα που θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα.
Όπως μας είπε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συμφωνήθηκε με την Τρόικα να μην επιμείνει στις απολύσεις των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, να δεχθεί την εφεδρεία και σαν αντιστάθμισμα να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Το ίδιο στέλεχος ισχυρίστηκε ότι η διαπραγματεύσεις αποδίδουν καρπούς και ότι τελικά δεν θα γίνουν οι απολύσεις.

Η αλήθεια όπως περιγράφεται από στελέχη της αντιπολίτευσης είναι ότι η Τρόικα από την αρχή είχε πει ότι εμείς θέλουμε να φύγουν από το Δημόσιο 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015 και δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος. Εμείς το ονομάζουμε απολύσεις, εσείς πείτε το όπως θέλετε αλλά να μην έχει δημοσιονομικό κόστος.

Τελικά η Τρόικα φαίνεται ότι συμφωνεί να φύγουν οι 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι με το κόλπο της εφεδρείας αλλά ζήτησαν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Και τον όρο αυτό τον δέχθηκε η κυβέρνηση και το όριο θα αυξηθεί κατά ένα χρόνο φέτος, δηλαδή θα πάει από τα 65 στα 66 και από το 2014 στα 67 έτη.

Το ερώτημα είναι το παραμύθι κούμπωσε, θα περάσει όμως;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]