Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έμμισθοι τρομοκράτες εκτέλεσαν 20 Σύριους στρατιώτες των Ε.Δ. στο Χαλέπι!


Σε μία μάχη κατά της λογικής και υπέρ των μεγάλων δυτικών συμφερόντων, η αιματοχυσία στην Συρία συνεχίζεται. Επαγγελματίες δολοφόνοι, ενδεδυμένοι το προσωπείο των "αντικαθεστωτικών" δολοφονούν συνεχώς και αδιακρίτως, προκειμένου να επιβάλουν τον τρόμο και το καθεστώς της απόλυτης ανασφάλειας. Αν και η ήττα τους είναι κάτι περισσότερο από αναγνωρισμένη, οι συγκεκριμένοι υπάνθρωποι δεν διστάζουν να σκορπούν τον θάνατο στο όνομα του Αλλάχ και φυσικά του πολύ καλού μισθού που εισπράττουν. Δυστυχώς, ο ηθικός αυτουργός, η Δύση, ενισχύει ηθικά, οικονομικά και στρατιωτικά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες εκατόμβες νεκρών που αφήνουν στο πέρασμά τους τα οπλισμένα δίποδα - υποχείριά τους.

Ρεπορτάζ: Thierry Meyssan
Voltaire Network
12 Σεπτεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Δύο ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube τη Δευτέρα, 10/09, δείχνουν πλάνα από 20 Σύριους ένστολους των Ε.Δ., με δεμένα μάτια και χειροπέδες. Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι στρατιώτες εκτελέστηκαν από έμμισθους τρομοκράτες στο Χαλέπι, τη 2η σε πληθυσμό πόλη της Συρίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται καθαρά οι ένστολοι, πεσμένοι κατά μήκος ενός δρόμου με ματωμένα κεφάλια που ακουμπούν στο πεζοδρόμιο.

Συγχρόνως ακούγονται φωνές ανδρών, που ανήκουν σε σώματα μισθοφόρων του αποκαλούμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", ενώ κρατούν τουφέκια και αποκαλούν τους νεκρούς άνδρες "Σκυλιά του Άσαντ". Κατά διαστήματα, ακούγονται το ίδιο καθαρά ενώ φωνάζουν το χαρακτηριστικό σύνθημα της Αλ-Κάιντα, "Αλλάχ Άκμπαρ".

Παρά τις προσπάθειες του ιστολογίου μας, δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που έκανε την βιντεοσκόπηση αλλά δεν φαίνεται στο βίντεο, πήρε ανάμεσα σε άλλα πλάνα και την εικόνα ενός αυτοκινήτου με το όνομα της ταξιαρχίας γραμμένο στο καπό, και ακούγεται καθώς δηλώνει: "Η ταξιαρχία Suleiman al-Farisi σκότωσε 20 μέλη των δυνάμεων ασφάλειας".

Η ταξιαρχία Suleiman al-Farisi είναι μια από τις μονάδες ξένων μισθοφόρων του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", οι οποίες στρατοπεύδευσαν στα περίχωρα του Χαλεπιού, εφοδιάστηκαν με όπλα μέσω Τουρκίας και μάχονταν συνεχώς εναντίον του καθεστώτος Άσαντ έως ότου κατόρθωσαν να μπουν μέσα στην ίδια την πόλη.

Ο Rami Abdulrahman, επικεφαλής μιας οργάνωσης της "αντιπολίτευσης" (Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), που συντηρείται από Δυτικές δυνάμεις και εδρεύει στο Λονδίνο, όταν ρωτήθηκε από το Reuters, δήλωσε ότι τέσσερα άτομα τον είχαν ειδοποιήσει για το συμβάν, αλλά δεν έχει άλλες πληροφορίες εκτός του ότι "η εκτέλεση έγινε ή την περασμένη Παρασκευή ή το Σάββατο".

"Οι στρατιώτες προέρχονται από την περιοχή Sekenat Hanano του Χαλεπιού, αλλά σκοτώθηκαν στην περιοχή της Sabaa Baharat", δήλωσε στο Reuters.

Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, περισσότερα από 27.300 άτομα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους σε εξεγέρσεις που στήθηκαν με στόχο την ανατροπή του προέδρου Bashar al-Assad, εδώ και πάνω από 17 μήνες.

Καθώς η βία συνεχίζει να μαίνεται στη χώρα, ο ΟΗΕ δηλώνει ότι έχει φτάσει σε διπλωματικό αδιέξοδο σε ό,τι αφορά το συριακό ζήτημα. Ενώ η Ρωσία έχει καταθέσει πρόταση για νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ διαφωνούν με την πρόταση αυτή, η οποία κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός και ένα είδος πολιτικής μετάβασης.

Σε μια άλλη προσπάθεια διακοπής των βίαιων εχθροπραξιών στη χώρα, ο νέος απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Lakhdar Brahimi, ο οποίος αντικατέστησε τον Annan, έχει αναλάβει την πρώτη αποστολή του, με επίσκεψη στο Κάιρο και ο επόμενος σταθμός του θα είναι η συριακή πρωτεύουσα.

Αν και ο ίδιος ο Brahimi δήλωσε ότι αντιμετωπίζει μια "πολύ δύσκολη αποστολή", ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Syrian Tribune" (Το Βήμα της Συρίας), Dubai Mohamad, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο Russia Today ότι ο Brahimi ίσως να έχει μια ευκαιρία, αν μπορεί να πείσει τις χώρες που προμηθεύουν τους αντάρτες με όπλα και χρήματα να διακόψουν τον εφοδιασμό.

"Ακριβώς ό,τι λέγαμε την εποχή που βρισκόταν εδώ ο Annan. Mόνο εάν οι χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες διακόψουν τoν εφοδιασμό τους με όπλα και χρήματα θα μπορέσει να υπάρξει μια ειρηνική επίλυση της κρίσης. Εάν ο Lakhdar Brahimi κατορθώσει να πείσει τις χώρες αυτές, τότε, ναι, έχει μια ευκαιρία", αναφέρει σε άρθρο του ο αρχισυντάκτης.






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]