Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ε.Ε επισπεύδει τη "μετάβαση" των Ευρωπαίων σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά



Αχρήματη κοινωνία. Το μεγάλο σχέδιο υποταγής των λαών, στο όνομα της προστασίας των καταναλωτών! Μας σκλαβώνουν για το καλό μας, δημιουργώντας "εργαλεία" μέσω των οποίων θα μπορούν να τιμωρούνται ακόμη και μέσα από επιτηδευμένα λάθη, όλοι όσοι θα αντιδρούν.

Toυ Patrick Henningsen

Global Research , με πληροφορίες από Silver Doctors
14 Σεπτεμβρίου 2012

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Άλλη μια επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου πέρασε. Το όνειρο της διεθνούς ελίτ για μια παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων πλησιάζει στο να γίνει πραγματικότητα.
Καλωσήλθατε στην κοινωνία χωρίς μετρητά, στην οποία είναι πολύ πιθανόν να μας σπρώξουν από την πίσω πόρτα πολύ πιο σύντομα απ' όσο μερικοί φαντάζονται.

Το μικρό άρθρο που ακολουθεί θυμίζει έντονα το νέο διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ της ΙΒΜ, που προωθεί τη χρήση ηλεκτρονικών καρτών, οι οποίες "θα κάνουν συντομότερες τις συναλλαγές μας". Διαβάστε το άρθρο και δείτε το βίντεο της ΙΒΜ με το "ελπιδοφόρο" μήνυμά του για την είσοδο της κοινωνίας μας σε μια σέξι, παρανοϊκή δυστοπία…
Η Ιταλία σχεδιάζει την κατάργηση όλων των συναλλαγών με μετρητά πάνω από 50 ευρώ

Από τον Ιανουάριο του 2013, οι Ιταλοί δεν θα μπορούν να αγοράζουν ούτε βενζίνη για το αυτοκίνητό τους αν δεν έχουν κάρτα πιστωτική ή debit. Mετά από ψηφοφορία του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το σχετικό μέτρο, με το πρόσχημα "του καλύτερου ελέγχου της ροής κεφαλαίων". Έτσι το ανώτατο όριο για τις συναλλαγές με μετρητά, που μέχρι σήμερα είναι στα 1000 ευρώ, θα μειωθεί στα 50 ευρώ!

Έτσι δικαιωθήκαμε για όσα σας αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας εδώ και αρκετούς μήνες για την σταδιακή κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά στις χώρες της Ε.Ε. . Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, μην ξαφνιαστείτε αν καταργηθούν τελείως οι συναλλαγές με μετρητά και στη δική σας χώρα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη Ρώμη δικαιολόγησε την απόφασή του δηλώνοντας ότι "υπάρχει άμεση ανάγκη να παταχθεί το ξέπλυμα μεγάλων ποσών και οι πληρωμές "μαύρου" χρήματος στην Ιταλία". Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, απαγορεύονται οι συναλλαγές με μετρητά πάνω από 1000 ευρώ.

Οι Σουηδοί αποδεικνύονται ακόμη πιο προχωρημένοι...


Αλλά η μετάβαση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην Ιταλία. Μάλιστα, κάποιοι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αποδειχθεί πιο "προχωρημένοι" από τους Ιταλούς.

Οι Σουηδοί κατατάσσονται ανάμεσα στους λαούς που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας κατά κόρον, αν κρίνει κανείς από τα υψηλά ποσοστά χρήσης κινητών τηλεφώνων και τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου. Ήδη στη χώρα αυτή, μόνο το 3% όλων των χρηματικών συναλλαγών γίνονται με μετρητά. Ακόμα και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αγοράζονται μέσω της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας και οι περισσότεροι πολίτες κάνουν χρήση παρόμοιων υπηρεσιών για να εξωφλήσουν τα πάντα: από τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ μέχρι τις πιο ακριβές αγορές τους.

Δείτε το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του καναλιού Al-Jazeera στη Στοκχόλμη, Linda Nyberg, για τη γρήγορη μετάβαση της Σουηδίας σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά:



Τέλος, προσέξτε τα μηνύματα που περνούν μέσω του νέου διαφημιστικού σποτ της εταιρείας ΙΒΜ για την προώθηση μιας κοινωνίας δίχως μετρητά:



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Άυλο χρήμα με λίγα λόγια, το οποίο πλέον θα επιβάλλεται υποχρεωτικά και δια ροπάλου!
    Θυμαμαι εκεινο το διαφημιστικο σποτακι -ΒΒC- για τους Ολυμπιακους του Λονδινου (οπου ΟΛΑ τα καθισματα ητανε ΚΑΛΩΔΙΟΜΕΝΑ) ..& που διαφημιζαν ως μεγαλη ευκολια τις συναλαγες-ακομα & στην διασκεδαση- ανευ μετρητων..
    (σκαναρανε το "βραχιολακι" του πελατη)
    Υποψιαζομαι πως η φημολογουμενη τιμη -$199- τεχνολογια της Microsoft Surface..διευκολυνει , ανοίγει τον δρόμο για γρηγορη και πραγματική μαζικοποίηση αυτής της τεχνολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]