Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχεδόν μόνιμος πλέον κάτοικος…Τουρκίας ο ψευδομουφτής Ξάνθης Μέτε!


Απανωτές επισκέψεις στην Τουρκία για τον αρχιπράκτορα της Άγκυρας ψευδομουφτή Μέτε, όπου συνάντησε μάλιστα – μεταξύ άλλων επισήμων – και τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν!
Δεν χάνει ευκαιρία να ταξιδέψει στη…Μητέρα-Πατρίδα του ο μεγαλοχαφιές της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Αυτή τη φορά ταξίδεψε εκεί δύο φορές μέσα σε διάστημα ελαχίστων ημερών, με αφορμή κάποιες θρησκευτικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις και φυσικά είχε επαφές με διάφορους επισήμους, αλλά και Θρακιώτες μουσουλμάνους, που σπουδάζουν στην Κωνσταντινούπολη.
Το πρώτο ταξίδι του Μέτε ήταν τριήμερο και πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Απρίλη. Στις 13 Απριλίου πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου μετείχε ως καλεσμένος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων στα εγκαίνια έκθεσης (που έγινε στην Αγία Σοφία) στα πλαίσια των Εορτασμών για την Εβδομάδα Γέννησης του Προφήτη. Στην έκθεση αυτή μετείχαν ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο υπουργός Τουρισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι, ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ, ο αρχιμουφτής Βουλγαρίας, ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων του Μαυροβουνίου και πολλοί αξιωματούχοι.

Μετά από τα εγκαίνια της έκθεσης ο ψευδομουφτής Μέτε συναντήθηκε με Δυτικοθρακιώτες φοιτητές που συνεχίζουν τις σπουδές τους σε διάφορες σχολές και τους συμβούλεψε σχετικά με το μέλλον τους (σ.σ. τώρα ψωνίσαμε από…σβέρκο)! Την επόμενη μέρα (14 Απριλίου) μετείχε στην ¨Εναρκτήρια Τελετή Γέννησης του Προφήτη¨ που οργάνωσε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων στο κλειστό αθλητικό κέντρο Σινάν Ερντέμ στην Κωνσταντινούπολη. Στα εγκαίνια αυτά μετείχαν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ, ο πρόεδρος του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τορμπάς, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αβνί Μουτλού, ο αστυνομικός διευθυντής Χουσείν Τσαπκίν, βουλευτές, μουφτήδες από τα Βαλκάνια και πολύς κόσμος.

Τέλος στις 15 Απριλίου μετά από πρόσκληση της μουφτείας Ιψάλων μετείχε σε ¨Τελετή Γέννηση του Προφήτη¨ που οργανώθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Γέννησης του Προφήτη. Ο Μέτε σε αυτή την τελετή απεύθυνε χαιρετισμό (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία, δεύτερο από δεξιά – και όχι, όπως παρατηρείτε, δεν ντύθηκε γενίτσαρος, σαν τον άλλο παραδίπλα – τουλάχιστον όχι ακόμη). Στο εορταστικό πρόγραμμα, όπου μετά την ανάγνωση ύμνων ακολούθησε και επίδειξη από ομάδα ¨Mehteran Takım¨ (στρατιωτική οθωμανική μουσική), μετείχαν ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ, ο βουλευτής του κόμματος ΑΚΡ Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο μουφτής της περιοχής Κίρτζαλι-Βουλγαρίας Μπεϊχάν Μεχμέτ, ο μουφτής Ανδριανούπολης Ομέρ Ταστσίογλου και πολλοί άλλοι μουσουλμάνοι από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Και δεύτερο ταξίδι λίγες μέρες αργότερα…

Στη συνέχεια ο Μέτε επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά δεν έκατσε και πολύ. Ελάχιστες μέρες αργότερα (στις 24 Απριλίου) ξαναπήγε στην…πατρίδα του (προφανώς δεν αντέχει πολύ μακριά της), όπου μετείχε στο συνέδριο ¨Η Εκπαίδευση ξεπερνά κάθε εμπόδιο» (σ.σ. γουάου)! Αυτό πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Λουτφί Κιρντάρ υπό την αιγίδα της Χαϊρουνισά Γκιούλ – συζύγου του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ – και με τη διοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής (βλ. την 3η φωτογραφία).

Όπως μας πληροφορεί το περιοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (25-4-2012), σε αυτό το συνέδριο ο Μέτε πήγε προσκεκλημένος της ίδιας της Χαϊρουνισά Γκιούλ (όπως και ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ που τον συνόδευσε), ενώ μετείχαν ακόμη ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η σύζυγος του Εμινέ Ερντογάν, η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Σαχίν, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ομέρ Ντιντζέρ, ο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Χαγιατί Γιαζιτζί, η Ζεϊνέπ Μπαμπατζάν (σύζυγος του αντιπροέδρου Αλή Μπαμπατζάν) και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Αυτά τα ολίγα (αλλά πολύ χαρακτηριστικά) για τα συνεχή σούρτα-φέρτα του λεγάμενου στην Τουρκία. Και αυτά φυσικά είναι μόνο τα επίσημα και φανερά, γιατί με τα κρυφά και με τις μυστικές επαφές του με διάφορους Τούρκους κρατικούς τε και παρακρατικούς, χάνει κυριολεκτικά η…μάνα το παιδί! Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε. Απλώς θα εκφράσουμε την ελπίδα οι εκλογές της 6ης Μαΐου να γίνουν η απαρχή μεταβολής του πολιτικού σκηνικού, που θα οδηγήσει κάποια στιγμή στο μέλλον στο να αποκτήσουμε επιτέλους μια κυβέρνηση ελληνικών συμφερόντων. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα στείλει ασφαλώς στα τσακίδια μόνο τις Τρόικες και τα ντόπια γιουσουφάκια τους, αλλά θα διαολοστείλει και όλο ετούτο το απερίγραπτο τοπικό σκυλολόι των τουρκοπρακτόρων και των ελληνόφωνων νενέκων που τους ανέχονται…

ΥΓ. Δείτε (ως…επιδόρπιο) και τη φωτογραφία με τη χειραψία Μέτε-Ερντογάν στις 14 Απριλίου. Μάλλον θα…τά ‘κανε πάνω του απ’ τη χαρά του ο τουρκοπράκτορας!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]