Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται πείνα, ας "φάμε" μίσος...

Από το Μαρικάκι

Καθώς το τσίρκο της Χρυσής Αυγής, προελαύνει με τη μορφή «ταγμάτων εφόδου», το σύστημα μοιάζει ανίκανο να αντιδράσει καίρια. Άλλωστε, κανείς δεν φαίνεται να περιμένει από αυτό, καθώς έχει υπονομεύσει μόνο του τον εαυτό του: είναι μισητό για μεγάλη μερίδα ανθρώπων η οποία συστηματικά και μονόπλευρα είναι το εξιλαστήριο θύμα του, είτε από οικονομική – φορολογική σκοπιά είτε από κοινωνική - πολιτισμική.

Με άλλα λόγια, το σύστημα έχει φορτώσει όλα τα οικονομικά βάρη στους από κάτω και δη στους ασθενέστερους, ενώ επιπλέον τους φόρτωσε με μύριους όσους χαρακτηρισμούς: από «διεφθαρμένους» μέχρι «τεμπέληδες» έως και απολύτως συνενόχους στο έγκλημα («μαζί τα φάγαμε»).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η έννοια της νομιμότητας έχει απαξιωθεί στο μυαλό του μέσου όρου και σίγουρα δεν περιμένει από το σύστημα να την υπερασπιστεί, αφού το θεωρεί πηγή της αδικίας που βιώνει τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Για την περίπτωση που το σύστημα πραγματικά ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής την οποία ωστόσο εξέθρεψε στους κόλπους του , δύσκολο να πει κανείς αν θέλει και να μπορεί να κάνει κάτι προκειμένου να ελέγξει την εξαπλούμενη τάση μερίδας της κοινωνίας προς την αυτοδικία ή την δικαιολόγησή της στο πρόσωπο της ΧΑ. Εξάλλου, το ίδιο το σύστημα (η πολιτικο-οικονομική ελίτ της χώρας) δεν κάνει τίποτε άλλο τα χρόνια του μνημονίου από το να επιδεικνύει τις φασιστικές μεθόδους του: φοροεπιδρομή στους αδύναμους, ξεκλήρισμα των εργαζομένων, ενοχοποίηση, θρυμματισμός κάθε ίχνους ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ως αποτέλεσμα ήρθε και η επίσημη εγκόλπωση «σταγονιδίων», και άλλων τσεκουράτων φυσιογνωμιών στο πολιτικό κέντρο παρέχοντας τη δέουσα θεσμική νομιμοποίηση.

Το μπαλάκι τώρα πέφτει στην Αριστερά, επειδή όμως δεν είμαστε και τίποτε ειδικοί της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας του ναζισμού και του φασισμού, για να προτείνουμε στην Αριστερά τρόπους αντιμετώπισης (άλλωστε όφειλε να ξέρει καλύτερα από μας, είναι η δουλειά της) θα παραθέσουμε μερικές σκέψεις για το τι δεν πρέπει να κάνει η Αριστερά, είτε μιλάμε για ηγεσίες, είτε για τη βάση και το φίλα προσκείμενο ακροατήριο.

Όσο σοκαριστική είναι για πολλούς εξ ημών τόσο η ανοικτή πλέον δράση της ΧΑ όσο και η υποδοχή της (που δεν είναι μονοσήμαντη, κατά τη γνώμη μου αλλά κυμαίνεται από την ευθεία και συνειδητή υποστήριξη ως την παραίτηση ή την αναζήτηση «αντισυστημικής» έκφρασης και υπόβαθρό της είναι η άγνοια), άλλο τόσο απογοητευτική είναι η στάση πολλών αριστερών, που σπεύδουν να κατηγορήσουν συλλήβδην την ελληνική κοινωνία ως «κρυπτοφασιστική», τόσο για την υποστήριξη (ή «υποστήριξη») προς την ΧΑ όσο και για την στάση τους απέναντι στο μεταναστευτικό.

Που διαφέρει αυτή η στάση από εκείνη του Πάγκαλου και του κάθε Πάγκαλου; Αντιθέτως, μοιάζει να είναι ένα ακόμη «μαζί τα φάγαμε» από την ανάποδη.

Είναι άραγε το θέμα μας να καταδειχτεί η ηθική, αισθητική, πολιτισμική υπεροχή των αριστερών έναντι των υπολοίπων που δεν συμμερίζονται τις αξίες της και τσουβαλιάζονται ως «κρυπτοφασίστες»; Μήπως αυτή η στάση υπαγορεύει την απλουστευτική σκέψη ότι αφού αυτό το «υποδεέστερο» τμήμα της κοινωνίας πηγαίνει στη ΧΑ, είναι «καμμένο χαρτί» και δεν του αξίζει να σωθεί. Θα ενισχύσει η Αριστερά τη μοιρολατρία και την εξίσου φασιστική αντίληψη του «αυτοί είμαστε και καλά παθαίνουμε»;

Σ’ αυτή την περίπτωση, η Αριστερά, η οποία στις αναλύσεις της τα προηγούμενα χρόνια έβλεπε «αριστερές μετατοπίσεις» ή εμβέλεια μεγαλύτερη του εκλογικού της ποσοστού μέσα στην κοινωνία, (άρα δεν είδε το πρόβλημα), δεν χρειάζεται να κάνει αυτοκριτική, πολύ περισσότερο να δώσει λύσεις.

Ωστόσο, για ποιους υπάρχει και με ποιους θέλει να συμμαχήσει; Είναι στόχος της μόνο το «ευγενές» τμήμα του πάλαι ποτέ πασοκικού ακροατηρίου;

Το ευκολότερο που μπορεί κανείς να κάνει αυτή τη στιγμή σε μια κοινωνία που βράζει και δείχνει εύφλεκτη, είναι ν’ ανάψεις το φυτίλι του μίσους.

Όμως, κατά πάσα πιθανότητα, όπως στο οικονομικό πεδίο δεν μπορείς να εξορθολογίσεις μια οικονομία που βρίσκεται στην κλίνη του θανάτου γιατί απλούστατα θα πεθάνει άρα το ζητούμενο είναι να ζήσει και όχι να πεθάνει καθαγιασμένη (για όσους πιστεύουν την επίσημη εκδοχή του «εξορθολογισμού»), έτσι και στο κοινωνικό πεδίο δεν μπορείς να αξιώσεις να αφομοιωθεί το μεγαλείο των ιδεών σου, σε μια κοινωνία πανικόβλητη από το φόβο και την οικονομική δυσχέρεια που για όλο και περισσότερους αγγίζει την πείνα. Πολλώ δε μάλλον που αυτή η κοινωνία δε αναπτύχθηκε μέσα σε καμιά ηγεμονία κορυφαίων ιδεών και αξιών τα προηγούμενα χρόνια και μάλλον δεν είναι η μόνη που φταίει γι’ αυτό.

Μπορεί να ακούγεται χριστιανικό, ωστόσο η Αριστερά οφείλει να βρει τρόπους να υπερβεί τα «μικρά» και να σταθεί σ’ εκείνους που την έχουν ανάγκη, προσφέροντας λύσεις που να δικαιώνουν τις ιδέες της και όχι (αυτό που πολλοί αντιλαμβάνονται ως) «κούφια λόγια». Είναι άλλωστε, απείρως προτιμότερο από τις κάθε είδος αρνητικές προβολές στο σώμα της κοινωνίας που μπορούν να λειτουργήσουν ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Κλείνουμε αυτό το ενδεχομένως φλύαρο σημείωμα, κάνοντας χρήση της σκέψης του Παναγιώτη Κονδύλη, από τους πλέον σημαντικούς και παραγνωρισμένους, σύγχρονους έλληνες φιλοσόφους. Ο Κονδύλης, εξετάζοντας τις ανάγκες μια σύγχρονης εθνικής στρατηγικής που θα υπερβαίνει τα τόσο τα «εθνικιστικά» όσο και τα «ειρηνιστικά» ιδεολογήματα, στη διαμάχη μεταξύ αριστερών – δεξιών (το σχήμα που χρησιμοποιεί για την ακρίβεια είναι «ειρηνιστές/οικουμενιστές» εναντίον « εθνικιστών») τα «βάζει» και με τους δύο. Για τους δε πρώτους (κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμη και στην τρέχουσα συζήτηση) σημειώνει:

Νομίζουν ότι λύνουν προβλήματα μόνο και μόνο επειδή εκστρατεύουν εναντίον του ‘’εθνικιστικού φανατισμού’’. Η συχνότατα όμως μισαλλόδοξη συμπεριφορά τους αποδεικνύει για μιαν επί πλέον φορά ότι ο φανατισμός εναντίον του φανατισμού μπορεί να είναι ακόμη πιο στενοκέφαλος από τον απλό φανατισμό».
(Από τον 20ο στον 21ο αιώνα, εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 1998, σελ.184).

Για όσους απορρίπτουν αυτή την ανάγνωση ας τη δουν τουλάχιστον ως τροφή για προβληματισμό

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δηλαδή η Νέα Τάξη έχει τοποθετήσει τους αχυρανθρώπους, οι οποίοι μας κυβερνούν, για να βάλουν πλάτη στη Χρυσή Αυγή;

    Είναι όργανο της Νέας Τάξης η Χρυσή Αυγή, όταν προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να δώσει στους Έλληνες την πατρίδα τους πίσω;

    Αυτή τη διαλυμμένη πατρίδα από τα όργανα του ΕΛΙΑΜΕΠ, των ΜΚΟ και ο,τι άλλο "κακό συναπάντημα" μας βρήκε όλα τούτα τα χρόνια τα μεταπολιτευτικά;

    Για τη Χρυσή Αυγή δούλευαν όλοι αυτοί οι αριστεροι, οι δεξιοαριστεροί, οι κεντροαριστεροί, οι πρασινοαριστεροί;

    Μα αυτοί όλοι είναι "πολίτες του πλανήτη γη", όπως μας θέλει η Νέα Τάξη.

    Για σκεφθείτε λιγάκι, για σκεφθείτε ... .

    http://kyprianoscy.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζουν ότι λύνουν προβλήματα μόνο και μόνο επειδή εκστρατεύουν εναντίον του ‘’εθνικιστικού φανατισμού’’. Η συχνότατα όμως μισαλλόδοξη συμπεριφορά τους αποδεικνύει για μιαν επί πλέον φορά ότι ο φανατισμός εναντίον του φανατισμού μπορεί να είναι ακόμη πιο στενοκέφαλος από τον απλό φανατισμό».
    (Από τον 20ο στον 21ο αιώνα, εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 1998, σελ.184)

    ΚΧ
    Ώστε λοιπόν έχουμε από τη μια τον "εθνικιστικό φανατισμό" και από την άλλη τους "ειρηνιστές/σοσιαλιστές". Για δείτε και τούτο εδώ :

    Ειρηνική βία και βιαία ειρήνη

    Μερικοί μπορεί να αποζητούν έναν ΜΕΤΑΞΑ, και άλλοι να τον οραματίζονται φτιαγμένο από μετάξι. Θέλουν, αυτοί που λένε ότι "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", ένα φύκι- κορδέλλα από μετάξι, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Ο πασιφιστικός σοσιαλισμός made in West είναι αμείλικτος, αρχαϊκός σαν τον Γιαχβέ, που εξολόθρευε "ανθρώπους και κτήνη".

    Το σχέδιο του σιωνισμού πέτυχε. Μας φόρτωσαν με δάνεια, και όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούμε να τα ξοφλήσουμε, μας τα ζητούν πίσω. Φρόντισαν όμως προηγουμένως να μας κατακτήσουν με ειρηνική βία. Έμπασαν μέσα ειρηνικά όλα τα λαθραία φασισταριά του Ισλάμ, για να λάβουν μέρος όταν τους δοθεί το σύνθημα.

    Μας αναγκάζουν την ειρηνική βία (Ισλάμ) που μας επέβαλαν να την αντιμετωπίσουμε. Αλλά πώς; Άλλος τρόπος δεν υπάρχει από την βιαία επιβολή της ειρήνης. Δηλαδή, του Συντάγματος. Ιδού η διαλεκτική πρόκληση για σύνθεση : Ειρηνική βία από τη μια, βιαία ειρήνη από την άλλη, κι εμείς καθόμαστε και τρωγόμαστε μεταξύ μας.

    Την ειρήνη που θέλουμε - την αποζητούν τα φασισταριά του αριστερού αντιναζισμού και αντιρατσισμού - μόνο με τη βία μπορούμε να την πετύχουμε, έκαναν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα. Γιατί όλοι αυτοί οι ισλαμιστές που μας προέκυψαν ειρηνικά, έχουν τη βία στο αίμα τους. Οπότε, παρέα με τους τσιπροκουβέληδες - δυστυχώς και τους δεξιούς, αν υπάρχουν - και τα αποκόμματα τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν θα αργήσει να ανάψει το φυτίλι. Αν, τώρα, βάλουμε και τα νέα φοροληστρικά μέτρα που καταφθάνουν, τότε, θα λεγαμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια Ελληνοαραβική άνοιξη τύπου Συρίας, Αιγύπτου και Λιβύης.

    Εκεί μας έπαιξαν και μας την έστησαν. Κατεβάσαμε "τσικό" για να παίξουμε με Αργεντινή. Με ειρηνική βία (Ισλάμ) μας κατέκτησαν και άντε τώρα να επιβάλλεις την ειρήνη με τη βία (Σύνταγμα). Η Χρυσή Αυγή δεν φτάνει από μόνη της και ο ΜΕΤΑΞΑΣ έγινε μετάξι από τη θολούρα της προοδευτικότητας και της "αριστεράντζας".

    ΥΓ
    Ευχαριστώ τον Ανώνυμο για την ανάρτηση θέματος από την ιστοσελίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Χ.Α είναι απότοκος των θλιβερών γεγονότων που οδήγησαν οι δήθεν καλοί και δημοκρατικοί ηγέτες που μας κυβερνούν ειδικά από το 1974 και μετά, δηλαδή οι διαχρονικά δωσίλογοι προδότες και μισέλληνες που ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλο και υπήρχαν μόνο για την εξυπηρέτηση των σκοπών των ξένων κέντρων.
    Ένα σύνολο σκουπιδιών.....
    Τι πραγματικά καλό και κυρίως Εθνικό έκαναν όλοι αυτοί οι καθαρματίες ???
    Πέταξαν μερικά κοκκαλάκια στον πανηλίθιο Λαό και συνέχισαν τις ατομικές και γενικότερες αρπαχτές... όλοι τους δε παραμένουν ατιμώρητοι,ο ένας δε ελέχθη ότι ήταν ...Εθνάρχης...
    Χάσαμε και την έννοια της λέξης.....
    Τρίχες.... ξεπουλημένα τομάρια όλοι τους.
    Όσο αφορά την συζήτηση που γίνεται για την Χ.Α, βασικά γίνεται για τον αποπροσανατολισμό του Λαού,επειδή δε όλοι οι ανίκανοι προδότες τα έχουν βάλει μαζί τους και το υποδαυλίζουν με τα ΜΜΕ και παράτυπες πράξεις προσπαθούν να την υοποβαθμίσουν και να μας προετοιμάσουν για άλλα ...ενδεχόμενα (επέμβαση ξένων δυνάμεων καταστολής, εμφύλιος κλπ) αυτά και μόνο και επειδή προέρχεται από όλους αυτούς τους.....κοπροδημοκράτες, τότε πείθομαι και όχι μόνο εγώ, ότι η Χ.Α είναι πολύ καλύτερη τουλάχιστον από όλους αυτούς τους σιχαμένους διαχρονικούς προδότες του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν τους βγουν τα πράγματα, όπως το σχέδιο προβλέπει, και η Χρυσή Αυγή πάει για δεύτερο κόμμα (αντιπολίτευση από το ΄74 και μετά ουσιαστικά δεν υπήρχε), τότε θα δούμε το 0,8% των ψηφοφόρων ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ξεχύνεται στους δρόμους παρέα με κάποιους αριστεροδέξιους τύπου σαμαροβενιζέλων, τσιπροκουβέληδων, και χριστιανομαρξιστών από τις τάξεις του ΚΚΕ. Άντε να πουμε 3-5.000 ή κάτι παραπάνω, σύνολο αρκετό για να δείξει τον λαό ενάντια (μας έχουν πρήξει τα "ενάντια") στον επαπειλούμενο φασιστοναζισμό και ρατσισμό.

      Όλοι αυτοί θα γίνουν ο δικός μας απελευθερωτικός στρατός, που θα μας γλυτώσει, υποτίθεται, από τα γαμψά νύχια της Χρυσής Αυγής. Την οποία περιμένουμε για δεύτερο κόμμα, για κόμμα πραγματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ψευτοδημοκρατία τύπου ρεπουμπλικάνοι vs δημοκρατικών. Αν αργότερα οι ψηφοφόροι θελήσουν να μας κυβερνήσει, τούτο δεν θα γίνει από δημοσιογραφικά πουλημένα τομάρια σιτιζόμενα από ΜΚΟ και λοιπές δραστηριότητες του σωρού (ή του Σόρος).

      Τα φασιστόμουτρα του σιωνισμού θα έχουν να αντιμετωπίσουν το φασιστικό πρόσωπο της αλήθειας, για να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι οι φασίστες και ποιοι οι δημοκράτες.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]