Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κωμικοτραγική και ελλειπής η απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν


Μετά την προκλητική δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ ερντογάν "για τουρκική μειονότητα" στην Θράκη, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε (υποχρεωτικά) σε ανακοίνωση, προσπαθώντας να δώσει μία απάντηση στην προκλητικότητα της Άγκυρας.

Έτσι, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα», σε μήνυμα που αποδίδεται στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, ανέφερε τα εξής:
«Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ορθά αναφέρεται σε Έλληνες Πολίτες.
Πολίτες που ζουν αρμονικά ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή μας Δημοκρατία, σε καθεστώς ισονομίας, ισοπολιτείας και πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων τους.
Όμως, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρεται και σε «τουρκική μειονότητα», κάτι που δεν υπάρχει στις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται.
Η συνέπεια προς τα συμβατικά κείμενα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι βασικά συστατικά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Η συγκεκριμένη απάντηση χαρακτηρίζεται ως χλιαρότατη, αφού ο κ. Δελαβέκουρας σταμάτησε και δεν συνέχισε, ώστε να απαντήσει πραγματικά στο ενδιαφέρον του τούρκου πρωθυπουργού και να τον καταστήσει υπεύθυνο των λεγομένων του και των εξελίξεων. Βέβαια, εξελίξεις θα υπήρχαν εάν η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατανοούσε την ευθύνη της στις εθνικές προκλήσεις. Δυστυχώς, η κυβέρνηση συν-ευθυνότητας όχι μόνο δεν κατανοεί, αλλά δεν έχει ούτε την διάθεση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το γιατί συμβαίνει αυτό, ίσως το αποκαλύψει ο ιστορικός του μέλλοντος, όμως η ημιτελής απάντηση αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της φοβικότητας των εν Ελλάδι κυβερνώντων απέναντι στην Άγκυρα.

Τι θα έπρεπε να πει ακόμη ο κ. Δελαβέκουρας:
"Κατανοώντας την αγάπη που τρέφει προς τους μουσουλμάνους της Θράκης ο τούρκος πρωθυπουργός, θεωρούμε καθήκον μας να τους αποστείλλουμε όλους στην Τουρκία, για να αναλάβει ο ίδιος ο κ. Ερντογάν την μέριμνα και την εν γενει φροντίδα τους, να τους αποδώσει τα δικαιώματα που επικαλείται πως δεν έχουν και γενικότερα να τους εισάγει στον τουρκικό παράδεισο. Έτσι, την επόμενη φορά που ο κύριος Ερντογάν, μέλος της κυβέρνησής του ή και μέλος της τουρκικής βουλής, θα θίξουν ζητήματα περί "τούρκων" της Θράκης, θα πρέπει να γνωρίζουν πως πριν την λήξη 24ώρου θα αρχίσουν να δέχονται στα Ελλνοτουρκικά σύνορα των Κήπων Έβρου, όλους τους "τούρκους" που οι ίδιοι θεωρούν ότι κατοικούν στην Ελλάδα. Μάλιστα, ως δείγμα της καλής πίστης και της άμεσης επιμέλειας που θα δείξει η Ελληνική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα που καίει τον τούρκο πρωθυπουργό, του ανακοινώνουμε πως το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής παύει από αυτή τη στιγμή να υφίσταται και στα αμέσως επόμενα λεπτά της ώρα θα δοθεί εντολή στα μέλη του να αποχωρήσουν εντός 24ώρου από την Ελλάδα, προκειμένου να κατοικήσουν στην πατρίδα τους".

Αυτή θα ήταν απάντηση κύριε Δελαβέκουρα. Ολοκληρωμένη και χωρίς διπλωματία. Κι αυτό, επειδή, σε κάποιες περιπτώσεις η διπλωματία γίνεται όπλο αυτοχειριασμού. Και στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών.


ΥΓ: Κατά τα λοιπά, κύριε Δελαβέκουρα, σας συνιστούμε να είστε προσεκτικότερος, επειδή οι απαντήσεις - τοποθετήσεις σας σε τέτοιου είδους εθνικά θέματα, κινδυνεύουν να σκίσουν κάποια καλσόν. Και εάν δεν καταλαβαίνετε (ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε) ότι η τουρκική πλευρά θέλει να βάλει την Ελλάδα σε ένα πεδίο συζητήσεων περί των διεθνών συμφωνιών, τότε ίσως θα πρέπει να απομακρυνθείτε τάχιστα από το ΥΠΕΞ. Απαντήστε μία φορά με τον τόνο, το ύφος και το ήθος των προκλήσεων που μας γίνονται και στη συνέχεια απλά παρατηρήστε τις... αντιδράσεις.

Παραθέτουμε και την είδηση με τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, στις οποίες ο κ. Δελαβέκουρας έπεσε -απλά- στην παγίδα.

Συγχαρητήριο μήνυμα για την 21η επέτειο της ίδρυσης του μειονοτικού Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης στη Θράκη έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλιτσαβούς.
Ο Ερντογάν σημείωσε ότι «η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος».
Τόνισε επίσης ότι «όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής, θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πως «οι πολίτες της Ελλάδας, μέλη της τουρκικής μειονότητας και οι πολίτες της Τουρκίας, μέλη της ελληνικής μειονότητας πρέπει να είναι γέφυρα φιλίας» και ανέφερε:
«Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία προσέγγισης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς των διμερών σχέσεων.
Η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας, το καθένα από τα οποία είναι πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μα προσέγγισης».
Αναφερόμενος στο εν λόγω κόμμα, ο Ερντογάν τόνισε ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία, οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη να έχουν μεταξύ τους ενότητα και αλληλεγγύη.
Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω ότι το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης έχει σοβαρή αποστολή.
Το κόμμα σας που έχει αξία με την ιδιότητά του ως σχολείου πολιτικής για τους ομογενείς μας, συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ενότητα των ομογενών μας».




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 1955, Κ.ΧΟΛΕΒΑΣ
    http://olympia.gr/2012/09/05/%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-1955/

    Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής, Σου Λέει! Ποιος Μέγας Αλέξανδρος;
    http://freepen.gr/?p=8121

    Συλλογή υπογραφών για την απόσυρση του Νεοθωμανού «Σουλεϊμάν», ΑΡΔΗΝ - ΡΗΞΗ
    http://olympia.gr/2012/09/05/%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%85%cf%81%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα από την πλευρά της Τουρκίας στο θέμα της Θράκης είναι μυστήρια και ξεφεύγουν από κάθε λογική, που συνδέεται με την έννοια της συμβατικής στρατηγικής.

    Η Τουρκία, η οποία ήταν η μεγάλη κερδισμένη της συνθήκης της Λωζάνης, είναι η ίδια που εμφανίζεται να αμφισβητεί τα θεμέλιά της.

    Από το στόμα του Πρωθυπουργού της μάθαμε ότι υπάρχουν "Τούρκοι" στη Θράκη.

    Αυτό είναι το παράλογο.
    Η Τουρκία, η οποία σήμερα αναφέρεται σε Τούρκους της Θράκης, είναι η τελευταία που την συμφέρει να υπάρχει έστω και ένας "Τούρκος" σ' αυτήν.
    Γιατί;
    Γιατί αυτό σημαίνει ότι πράγματα, τα οποία μέχρι τώρα —εξαιτίας της συνθήκης της Λωζάνης— θεωρούνταν "τακτοποιημένα", δεν είναι "τακτοποιημένα".

    Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για περίεργα πράγματα.

    Κάποιοι, είτε έχουν αποφασίσει να μας κάνουν "πλάκα" είτε απλά μεθοδεύουν σοβαρότατες καταστάσεις, οι οποίες εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται.

    Αν μας κάνουν "πλάκα", θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή εύκολα "γυρίζει" εις βάρος αυτού που την κάνει.

    ++++++++++++++++++++
    fnous-ΕΑΜ β'- Ο Ερντογάν κ οι '' Τούρκοι'' τ Θράκης.

    http://www.youtube.com/watch?v=vuiP9BIG64o&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θρασύδειλα προδοτικά τομάρια που συνεχίζουν την πολιτική που εγκαινίασε ο αρχιπροδότης ΓΑΠ και σια.
    Τόσα χρόνια έχει αρχίσει η ιστορία αυτή η ...επίσημη πολιική ηγεσία (προδοτο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ..γαργάρα, αντίθετα αφήνουν όλους τους προδότες και τα τουρκομόγγολα να αλωνίζουν,στην Ελληνικότατη Θράκη, που υπάρχουν όντως εξισλαμισθέντες προ αιώνων αλλά Έλληνες πολίτες Πομάκοι (Αρχαίοι Αγριάνες, απόμαχοι(πομάκοι)του στρατού του Μ.Αλεξάνδρου.
    Αντί να τονίζεται αυτό και να λαμβάνουν αμιγή Ελληνική Παιδεία, παίζουν τα παιχνίδια με τα τουρκομόγγολα(Προξενείο ,Τράπεζα, πράκτορες)οι οποίοι πλέον εχουν εκτροχιαστοί και κάνουν ότι τους γουστάρει, μη σεβόμενοι τίποτα....
    Τώρα ετοιμάζουν με τα άλλα καθάρματα πρωτοστατούντων των ανέκαθεν τουρκολάγνων Οϋννων και δημιουργία ΕΟΖ, οπότε η απόσχιση είναι θέμα κατά τα τουρκομόγγολα, χρόνου....
    Νομίζουν.......
    Οι σημερινοί πολιτικοί μας, ούτε Έλληνες είναι, ούτε άνδρες.....Ξεφτιλισμένες μαριονέτες και βασικά προδότες.
    Έχουν φέρει την πλήρη καταστροφή στην Ιερή Ελλάδα, εχουν δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση και μας οδηγούν στον τάφο....
    Ποιά την Ελλάδα του πνεύματος του παγκόσμιου πολιτισμού και των ηρώων....
    Σιχαμένοι παλιοπροδότες, ανίκανοι, ψεύτες και μισέλληνες....
    Όσο πιό γρήγορα τους ανατρέψουμε, τόσο πιό γρήγορα θα συνέλθουμε...
    Εμπρός ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.....
    Καλό είναι που άρχισαν να δείχνουν κάποια αντίδραση οι Δικαστικοί, τα Σώματα Ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ας ενωθούμε μαζί τους εμείς οι Έλληνες πολίτες και να ξεβρωμίσουμε οριστικά από αυτούς τους αλήτες κι τα βρωμερότερα αφεντικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μωαμεθανοί της Θράκης, είτε ως άτομα είτε ως κοινότητα, αν θέλουν να αυτοπροσδιοριστούν ως Τούρκοι, θα πρέπει να φύγουν από τη Θράκη.

    Ό,τι ισχύει και για τον οποιονδήποτε νόμιμο Τούρκο της Μικράς Ασίας, ο οποίος αισθάνεται Έλληνας και δεν μπορεί να ζήσει στην Τουρκία.

    ---------------------
    fnous-ΕΑΜ β'-Η ελληνικότητα της Θράκης κ τ Αιγαίου ειναι...

    http://www.youtube.com/watch?v=O3-0z6koPJ4&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]