Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο Λίβανο εντοπίστηκαν κολοσσιαία αποθέματα φυσικού αερίου

Η ηγεσία της βρετανικής εταιρείας GeoSpectrum, η οποία πραγματοποιεί εργασίες διερευνητικών γεωτρήσεων στις ακτές του Λιβάνου, προέβη στην εντυπωσιακή δήλωση ότι βάσει των αποτελεσμάτων των γεωλογικών ερευνών έξω από τις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο και το Ισραήλ, εκτείνεται κοίτασμα με τουλάχιστον 707 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. 

 

Η εκτιμώμενη αξία των αποθεμάτων είναι 40 δισ. δολάρια. Τα λιβανέζικα κοιτάσματα μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά μεγαλύτερα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Το Ισραήλ επίσης έχει ανακοινώσει ότι εντόπισε κοιτάσματα όγκου 906 δισ. κυβικών μέτρων. 

Το Σεπτέμβριο εκπρόσωποι Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αρχίζουν τη συζήτηση των σχεδίων κοινής εξόρυξης του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Κύπρος έτοιμη να μεσολαβήσει για την ΑΟΖ Λιβάνου - Ισραήλ 

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος επέστρεψε από επίσκεψη στην Βηρυτό, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και των Ηνωμένων Πολιτειών για τη ρύθμιση της διαφοράς Λιβάνου -Ισραήλ για την οριοθέτηση της μεταξύ τους Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και πρόσθεσε ότι ζητήθηκε και η μεσολάβηση της Κύπρου.
Ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα της Λευκωσίας να συμβάλει προς επίλυση του ζητήματος. Για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου ο κ. Ηλιάδης είπε ότι αυτή είναι οριοθετημένη και, όταν θα συγκροτηθεί το συνολικό πλέγμα, θα επικυρωθεί και από τη Βουλή του Λιβάνου. Αναφερόμενος στις επαφές του στο Λίβανο, ο κύριος Ηλιάδης είπε ότι, εκτός από το Κυπριακό συζητήθηκε και η κρίση στη Συρία, θέμα το οποίο, όπως ανέφερε, θα απασχολήσει το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών 'Άμυνας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Λευκωσία.

Σχόλιο ιστολογίου: Λέτε να άρχίσει να έχει και ο Λίβανος προβλήματα με την "αραβική άνοιξη"; Πάντως, όσα κράτη έχουν ορυκτό πλούτο μπαίνουν στο αραβικό "χειμώνα", εκτός της Ελλάδας (ακόμη...)
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]