Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά θα τους δώσουν και τα κλειδιά

Της Μιχαλούς

Σύγχρονο Νταχάου φαντάζονται την Ελλάδα οι εντολοδόχοι της Τρόικας… Ακόμη και η εφημερίδα De Morgen τους κράζει λέγοντας ότι ζητούν οι Έλληνες να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα, δηλαδή 78 ώρες την εβδομάδα αντί των 40 που ισχύουν αυτήν τη στιγμή.

Πιέζουν επίσης τον Βρούτση για μείωση της αποζημίωσης στο 50% τουλάχιστον στο μισό που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας

Όλα αυτά τα ζητούν την ώρα που επίσημα στοιχεία κρούουν το κώδωνα του κινδύνου ότι πια το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 23,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 22,6% το προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός δηλαδή των πολιτών που δεν έχουν δουλειά ξεπερνά τα 1.168.761 άτομα.

Γουστάρουν οι άνθρωποι τα βασανιστήρια των λαών και έχουν και τον τρόπο τους για να τα θέσουν σε εφαρμογή… Έτσι για να τα φάμε αμάσητα όλα αυτά, έβγαλαν τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Θάνο Κατσάμπα να μας πει με τρομοκρατικό ύφος ότι αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα γυρνούσε δεκαετίες πίσω!!!

Στη συνέχεια θα ανασύρουν την παλιά και γνωστή σε όλους μας μέθοδο με το «δάχτυλο που δείχνει» το πρόβλημα… Η «αγαπημένη» εσωτερική τρόικα Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα το κρατούν ψηλά, θα το κουνούν, κοιτώντας τον φακό της κάμερας και θα μας λένε τι πρόκειται να πάθουμε αν δεν ακολουθήσουν τις υποδείξεις τους ...Μαζί με αυτά βέβαια θα τονίσουν ξανά ότι είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνουν, χωρίς αυτά δεν θα έχουμε ρεύμα, δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις και όλα αυτά τα ωραία και τα επικοινωνιακά.

Πλέον όμως ο λαός σκέφτεται…Έτσι κι αλλιώς δεν έχω ήδη γυρίσει αρκετές δεκαετίες πίσω; Η σύνταξη μου έχει πλέον κατακρεουργηθεί; Το ρεύμα άραγε θα έχω να το πληρώσω τον άλλο μήνα;

Δεν θέλουμε πια την φυλακή σας και μπορούμε να την απορίψουμε…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όπως μειώσανε τις υψηλές συντάξεις και τις έφτασαν στα 1000-1700 και θα τις πάνε στα 800-1200 με τα καινούργια μέτρα,
    όπως μειώσανε τις υψηλές αποδοχές στο στενό δημόσιο τομέα και τις έφτασαν στα 1000-1400 και θα τις πάνε στα 900-1300 με τα κανούργια μέτρα
    έτσι και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα θέλουν να τις πάνε στην ίδια οροφή.

    Γιατί;

    διότι πολύ απλά θέλουν να ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ όλοι οι παλιοί, που αυτή την στιγμή φτάνουν στα 1200-1600, και να προσλαμβάνονται οι κανούργιοι με 580 ή οι παλιοί θα αναγκασθούν να παραμείνουν με τους βασικούς.

    Αυτός είναι ο στόχος της μνημονιακής κατοχικής κυβέρνησης, αυτός είναι ο στόχος της τρόικας. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ,να μην υπάρχει μισθωτός πάνω από 1200 ευρώ, εκτός από τους Βουλευτές των 10 χιλιάδων ευρώ.

    Και κάτι ακόμα: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ,

    θυμάστε τον Λοβέρδο που έλεγε για ανεργία στο 22% όταν ήταν στο 10%;

    O στόχος των κατοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων και της τρόικας είναι η υψηλή ανεργία, διότι τους δίνει το άλλοθι να περάσουν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα για την εργασία, ασφάλιση και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]