Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεπαρκής και επικίνδυνος για τη Θράκη ο «διπλωμάτης» Αβραμόπουλος

Αιφνιδίασε πολύ δυσάρεστα προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος, όταν σε μία "δελφική" δήλωσή του ανέπλεξε την Θράκη και δράση παρακρατικών ομάδων σε αυτήν. Προφανώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, είτε δεν έχει συναίσθηση των όσων δήλωσε, είτε θέλησε να προετοιμάσει για μία de facto κατάσταση, είτε μίλησε απλά για να μιλήσει και κατόρθωσε να κάνει την μεγαλύτερη ζημιά που μπορούσε. Κι αυτό, γιατί, όταν διαπιστώνεις και ομολογείς την ύπαρξη και δράση παρακρατικών ομάδων ξένης χώρας που αναπτύσσουν δράση εντός της Ελληνικής επικράτειας, οφείλεις να ανακοινώσεις άμεσα μέτρα αντίδρασης και εξάλειψης του επικίνδυνου αυτού γεγονότος.

Τι δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος:

Δράση παρακρατικών οργανώσεων στην Θράκη κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν προσδιόρισε την ταυτότητα ή την προέλευση των εν λόγω οργανώσεων, αλλά από τη συγκεκριμένη αποστροφή της ομιλίας του, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκύπτει το συμπέρασμα ότι αναφέρεται σε δράση, η οποία έχει αναφορά σε ξένες δυνάμεις, «δείχνοντας» ουσιαστικά προς την εξ Ανατολών γείτονα. «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η δραστηριότητα παρακρατικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Έχουν γνώση οι φύλακες», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, με αφορμή επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για τον χαρακτήρα που προσλαμβάνουν συχνά επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη.

Είναι σαφές πως κύριος Αβραμόπουλος δεν θέλησε να κατονομάσει ευθέως τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς και παρεμβατισμούς της Άγκυρας στην Θράκη.

Προτίμησε την αοριστολογία και την γλώσσα της διπλωματίας και όχι την ευθεία τοποθέτηση στα όσα πραγματοποιούν οι άνθρωποι της γείτονος Τουρκίας στην Θράκη.
Η συγκεκριμένη στάση του κυρίου Αβραμόπουλου όχι μόνο δεν τον τιμά, αλλά αποτελεί απόδειξη της πολιτικής του ανεπάρκειας για το άκρως ευαίσθητο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Και αν κάποιοι βιάζονται, προσπαθώντας να ενισχύσουν την επιεικώς ανεπαρκή τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου, ισχυριζόμενοι πως είναι διπλωμάτης και ως εκ τούτου γνωρίζει να χειρίζεται ευαίσθητα θέματα, εμείς θα τους αντιτείνουμε πως η σκληρή πραγματικότητα για τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών είναι τελείως διάφορη από την επίπλαστη εικόνα που του έχουν προσδώσει οι πολιτικοί του πάτρωνες.

Ο κ. Αβραμόπουλος ήταν διπλωμάτης καριέρας, υπηρέτησε ως πρόξενος στην Γενεύη και κατόρθωσε να φτάσει στη θέση του συμβούλου παιδείας. Μάλιστα, όταν πήρε τον συγκεκριμένο βαθμό και την μετάθεση στην Αίγυπτο για να υπηρετήσει ως σύμβουλος Παιδείας στην εκεί πρεσβεία της Ελλάδας, αναμίχθηκε ενεργά με την πολιτική και κάπου εκεί τελείωσε οριστικά και η διπλωματική του καριέρα…

Για να ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, για ποιόν το λέμε, αλλά και το τι ακριβώς είναι ο κ. Αβραμόπουλος. Πάντως, διπλωμάτης είναι σαφές πως δεν είναι…

Και είναι ακόμη πιο σαφές πως εάν ο κύριος Αβραμόπουλος δεν θέλει να σκληρύνει τη στάση της Ελληνικής πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα, καλό είναι να μην χρησιμοποιεί τη Θράκη για να αποδείξει πόσο ελαστικός (και διφορούμενος) μπορεί να είναι στις δηλώσεις του.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]