Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι στρατιώτες απήγαγαν Κύπριους και Αιγύπτιους ψαράδες


Τέσσερις ψαράδες, δύο Κύπριους και δύο Αιγύπτιους απήγαγαν χθες βράδυ οι κατοχικές αρχές. Οι ψαράδες  είχαν ξεκινήσει με μεγάλο ψαροκάικο από τη Λεμεσό και βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, 32 ναυτικά μίλια ανοικτά της Αμμοχώστου.

Στις 7:30  το βράδυ, και ενώ βρίσκονταν 16 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα και 13 ναυτικά μίλια από το Μπογάζι, προσεγγίστηκαν από δύο τουρκικά πλοία.  

5 Τούρκοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο ψαροκάικο και ανάγκασαν τους ψαράδες να μαζέψουν τα δίχτυά τους και να τους ακολουθήσουν στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ο καπετάνιος του πλοίου,  που πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου και να ενημερώσει τη διοίκηση  της λιμενικής αστυνομίας και το κέντρο έρευνας και διάσωσης, ανέφερε ότι πέντε Τούρκοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο καΐκι τους, αναγκάζοντας τους να μαζέψουν τα δίχτυα τους και να τους ακολουθήσουν. Το ψαροκάικο οδηγήθηκε στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου. Από κει και έπειτα, τα ίχνη των ψαράδων χάθηκαν.

Για το θέμα ενημερωθήκαν αμέσως το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγές:  ΑΠΕ, Σημερινή  

Σημείωση ιστολογίου: H Σημερινή δεν αναφέρει ότι ήταν στρατιώτες οι Τούρκοι, αλλά το άρθρο του ΑΠΕ, με πληροφορίες από το ΡΙΚ (το ανέβασε το Zougla το πρωί), λέει ότι ήταν στρατιώτες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ναι μεν, αλλά κατά τα άλλα, ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Ακούσατε εσείς καμιά δήλωση από κανένα γραφείο πολιτικού; Στην Κύπρο μας έγιναν αυτά τα ανήκουστα χτες βράδυ, κυρίες και κύριοι του πολιτικού συστήματος, όχι στη Νότια Οσετία. Εγώ θα περιμένω ν' ακούσω κάτι, από οποιοδήποτε κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]