Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικά καταδρομικά πλέουν προς τη Λιβύη


Κλιμακώνεται η ένταση στη βόρεια Αφρική καθώς δυο αμερικανικά καταδρομικά με περίπου 50 ειδικευμένους πεζοναύτες πλέουν προς τη Λιβύη με σκοπό να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις που προστατεύουν τις εκεί διπλωματικές αποστολές.

Παράλληλα ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι σε συνεργασία με τις Κυβικές αρχές θα οδηγήσει «ενώπιον της Δικαιοσύνης» τους υπεύθυνους της επίθεσης στο προξενίο της Βεγγάζης που στοίχησε τη ζωή στον Αμερικανό πρέσβη Κριστοφερ Στηβενς και σε ακόμη τρία άτομα.

Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να υποκινηθήκαν από τοπικές ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες έστρεψαν με την παρουσία και τις ενεργειές τους το εξαγριωμένο πλήθος προς τις βίαιες επιθέσεις.
Σύμφωνα με την Washington Post ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στο προξενείο, παριστάμενοι αναγνώρισαν ομάδες που έφεραν οπλισμό και φαίνεται πως ανήκαν στην τοπική ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρ αλ Σαρία.

Εν τω μεταξύ, το σώμα του 52χρονου πρέσβη βρέθηκε από Λίβυους και παραδόθηκε, χωρίς να έχει αναγνωριστεί, σε κοντινό νοσοκομείο. Μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη, διαπιστώθηκε ο θάνατός του εξαιτίας ασφυξίας (αν και από φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο, είναι εμφανές πως ο πρέσβης βασανίστηκε πριν να δολοφονηθεί).

Το τελευταίο σημείο, το πώς ακριβώς δηλαδή κατέληξε η σορός του Στίβενς από το προξενείο στο νοσοκομείο, εγείρει τα περισσότερα ερωτηματικά.

Διαβάστε επίσης:  
Τι σηματοδοτεί το λιντσάρισμα του προξένου των ΗΠΑ από την Αλ-Κάιντα στην Βεγγάζη;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]