Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρεις αποτυχημένοι τεχνοκράτες καταστρέφουν την Ελλάδα

Το έχω γράψει και άλλες φορές. Αν ο Τόμσεν και η παρέα του εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρεία και έπεφταν τόσο έξω στις εκτιμήσεις τους, θα είχαν απολυθεί πυξ-λάξ! Και αμφιβάλλω, αν θα ξαναεύρισκαν δουλειά!

Kαι, όμως, μια κυβέρνηση και η τύχη ενός ολόκληρου λαού, κρέμεται κυριολεκτικά από τις αποφάσεις τριών αποτυχημένων τεχνοκρατών.

Και το εξοργιστικό είναι ότι συνεχίζουμε ακόμα να τους παίρνουμε στα σοβαρά.

Βγήκαν χθές οι αναλυτές της ALPHA Bank και με το εβδομαδιαίο Δελτίο τους, ουσιαστικά τινάζουν στον αέρα όλες τις εκτιμήσεις της τρόϊκα για την ελληνική οικονομία.

Τους λένε, δηλαδή, ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ότι οι εκτιμήσεις τους είναι λάθος!

Συγγνώμη, αλλά δικαιούμαι να ρωτήσω: Γιατί να πιστέψω τις εκτιμήσεις της Tρόϊκα και όχι των αναλυτών της ALPHA Bank;

Πότε επαληθεύτηκε ο κ. Τόμσεν για να θεωρήσω ως πιθανό ότι θα επαληθευτεί και τώρα;

Και γιατί να υποβάλλω τον ελληνικό λαό σε νέες και βίαιες περικοπές που θα εντείνουν τη δυστυχία του;

Αν έχουν δίκιο οι αναλυτές της ALPHA, τότε πολλά από τα εισπρακτικά μέτρα για τα οποία πιέζει η Tρόϊκα, δεν συντρέχει λόγος να επιβληθούν.

Δικαιούμαι, επίσης, να ρωτήσω, μήπως η αποστολή της Tρόϊκα υπερβαίνει το πλαίσιο της εντολής της; Μήπως, δεν ήρθε για να σώσει την ελληνική οικονομία, αλλά για να την …αποτελειώσει;

Γιατί δεν μπορεί να επιμένουν, με τέτοιο φανατισμό, σε μια πολιτική που οδηγεί στο προφανές αδιέξοδο.

Δυστυχώς, η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, εντελώς αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου, έχει παραιτηθεί του δικαιώματός της να αμφισβητεί την …αυθεντία της Tρόϊκα.

Και μπορεί στην αρχή να ήταν δικαιολογημένη η θέση αυτή, δεδομένου ότι κάποιοι ήλπιζαν πως οι Tροϊκανοί ήξεραν καλύτερα. Διέθεταν και μεγαλύτερη εμπειρία!

Όμως, όπως αποδεικνύεται καθημερινά τρία χρόνια τώρα, μαθαίνουν στου …κασίδι το κεφάλι! Οι άνθρωποι, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή, είτε είναι …άσχετοι! Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει!

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση οφείλουμε να αντιδράσουμε!

Οι αναλυτές της ALPHA μας έδειξαν το δρόμο…

Το έχουμε προτείνει στο παρελθόν, θα το επαναλάβουμε.

Η Ελλάδα όφειλε να είχε συστήσει μια επιτροπή σοφών για τα οικονομικά, με καταξιωμένα πρόσωπα διεθνούς κύρους, τα οποία και θα αξιολογούσαν το πρόγραμμα που εφαρμόζεται και τις προοπτικές του. Εδώ ένα ….πατίνι θέλεις να αγοράσεις και ζητάς μια δεύτερη γνώμη. Είναι δυνατόν η τύχη μιας χώρας να εξαρτάται από τρείς αποτυχημένους τεχνοκράτες;

Έλεος…

ΚΡ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τρεις επιτυχημένοι τεχνοκράτες καταστρέφουν την Ελλάδα.
    Αυτή τη δουλειά τους την κάνουν άψογα: ΕΜΕΙΣ έχει σημασία να κάνουμε τη δική μας…

    “να ζητήσει την σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός πλήρους Εθνικού Σχεδίου το οποίο θα θέσει υπ’ όψιν των εταίρων αρκετά πριν τις Γερμανικές εκλογές και θα ζητήσει να αποτελέσει το νέο Ελληνικό Πρόγραμμα κοινής -αυτή τη φορά έμπρακτα και της Ελλάδος- αποδοχής. Όπως έχει αποδειχθεί εδώ μέσα και αλλού, αρκετοί άνθρωποι εκτός κομματικών γραμμών είχαν εδώ και καιρό προβλέψει αυτή την ανάγκη και έχουν τεκμηριώσει ότι έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν μια τέτοια προσπάθεια. Αντιστοίχως, η συμμετοχή ειδικών από όλα τα κόμματα είναι επιβεβλημένη. Προφανώς όχι μαριονέτες, ούτε γνωστοί πολιτικά εκφραζόμενοι σωτήρες από την αλλοδαπή που αυτοπροβάλλονται στον τύπο, ούτε γυρολόγοι καθηγητάδες που ψάχνουν την καλύτερη προσφορά ή να κληθούν ως οι μόνοι ικανοί.”
    http://www.antinews.gr/2012/07/22/171738/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τροικανοί είναι επαγγελματίες διακεκριμένοι οικονομικοί δολοφόνοι των ....αφεντικών.
    Οι ....πολιτικοί μας στην συντριπτική τους πλειονότητα, είναι ανίκανοι και βασικά διαχρονικά δωσίλογοι και ξεπουλημένοι εθνοπροδότες.
    Έτσι η σάλτσα.... έδεσε.
    Ο δε Νεοελληνικός Λαός, που και πάλι τους .....επανεξέλεξε ενώ γνώριζε, έχει καταντήσει ένας τρομοκρατημένος και αποπροσανατολισμένος λαπάς, χωρίς ιδανικά, πίστη και ανύπαρκτης πλέον ηθικής και κουλτούρας, στερείται δε πλέον και αξιοπρεπείας....
    Εδώ η σάλτσα παραέδεσε....και μάλλον καίγεται.... με τις γνωστές συνέπειες.
    Αν ολίγοι πατριώτες και Έλληνες ξεκινήσουν μια κάποια αντίσταση...ίσως υπάρχει η τελευταία ελπίδα διάσωσης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]