Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΚΤ σβήνει τη λάμψη της Γερμανίας!

Του δημοσιογράφου Βασίλη Τσεκούρα

Να γιατί η Γερμανία αντιδρά στην αναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ για να αγοράσει κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά!

Από τη στιγμή που η ΕΚΤ θα αγοράσει ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, οι επενδυτές δεν έχουν κανένα λόγο να στρέφονται προς το ασφαλές καταφύγιο των γερμανικών ομολόγων.
Γι’ αυτό τον λόγο, η Γερμανία σήμερα απέτυχε να αντλήσει το ποσό που αναζητούσε και μάλιστα, σε δημοπρασία 10ετών ομολόγων!

Το Βερολίνο άντλησε 3,61 δισ. ευρώ, ενώ η ζήτηση άγγιξε συνολικά τα 3,93 δισ. ευρώ και ο ανώτατος στόχος ήταν στα 5 δις. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,42%, όσο και στη δημοπρασία του Αυγούστου.

Η Γερμανία δανείζεται (στη διετία) ακόμα και με αρνητικά επιτόκια, που σημαίνει ότι την πληρώνουν για να δανειστεί! Η τελική απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων αναμένεται να ληφθεί αύριο το μεσημέρι στη συνεδρίαση του ΔΣ, θέμα που είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από το Βερολίνο, με την κόντρα Bundesbank – ΕΚΤ και τη φημολογία περί παραίτησης του επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας (και συμβούλου της Μέρκελ) με την αιτιολογία ότι αντιδρά στις κινήσεις του Μάριο Ντράγκι.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]