Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "Σύστημα"

Γράφει ο Τζανάκης Μιχάλης
Φιλόλογος

Όλα τα πράγματα θέλουν το «σύστημα» τους. Για να πετύχει αυτό που θέλει το «σύστημα» χρειάζεται κάποια βασικά «εργαλεία».

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στον ισλαμικό κόσμο με το αυθόρμητο (;) ξέσπασμα αντιαμερικανισμού, κάτι δε μου πάει καλά. Αυτή η «προειδοποίηση» του Ομπάμα ότι θα τιμωρήσει τους «τρομοκράτες», μυρίζει πάλι κάποια επέμβαση «εκδημοκρατισμού» σε κάποιο σημείο ειδικού ενδιαφέροντος. Κι εκείνος ο «σκηνοθέτης» βρε παιδί μου, ούτε «βαλτός» να ήταν!!! Αφού ξέρει πως είναι ευαίσθητοι, γιατί τον βρίζει τον Προφήτη κι έχουν κι εκλογές σε λίγο στο Αμέρικα, άσε που με την κρίση στην Ευρώπη δεν πάει καλά και το «εμπόριο». Καταλαβαίνετε για ποιο εμπόριο μιλάμε ε;

Ε, όχι, μετά απ όλα αυτά, χρειάζεται ένα «μάθημα» στους «τρομοκράτες» να τους πατήσουν πάλι μια υποχρεωτική «απελευθέρωση» -αυτές που γίνονται με πυραύλους «κρουζ» και βομβαρδιστικά «στελθ» να είναι όλη δική τους.

Μια που ανέφερα τη λέξη «τρομοκράτες», εντελώς τυχαία σκέφτηκα τα δικά μας. Κι εδώ δουλεύει αντιστοίχως το «σύστημα». Κάθε δίμηνο-τρίμηνο αυτά τα «οριζόντια» μέτρα είναι μεγάλος μπελάς. Πρέπει να λες τα ίδια και τα ίδια και δε γίνεται να επαναλαμβάνεις τα γνωστά περί «τελευταίας» ευκαιρίας, για λόμπυ της δραχμής, για λαϊκισμό και τα συναφή. Πρέπει ν ανανεώσεις το «ναρκωτικό», μέχρι την άλλη έκθεση και την άλλη «κρίσιμη» δόση (η λέξη «δόση» που χρησιμοποιούν είναι μάλλον σκοπίμως αμφίσημη).

Το ‘σύστημα» κι εδώ, δούλεψε καλά. Βγάλανε στη φόρα τη δήλωση του…Κουρκούλη και της …Φουρέιρα κι αφήνουν τη φαντασία να καλπάσει. Με το δελτίο του “STAR”,έγινε εδώ καλά η δουλειά. Μάλλον για να είμαστε δίκαιοι καλά τα πήγε και το αδελφάκι του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, του Παντελή. Άστραψε και βρόντηξε αυτός ο αστέρας της δημοσιογραφίας απ το «έγκυρο» MEGA. Την έκανε σκόνη και θρύψαλα την… Τσανακλίδου, που η αλήθεια είναι μας έβαλε- με συνεργό την Αλεξίου- στο Μνημόνιο 1 και 2 και έπεται συνέχεια σε περίπτωση που δεν εξιχνιαστεί το «πόθεν έσχες» του… Μαζωνάκη.

Αν και δεν είναι του χαρακτήρα μου, θα θελα κι εγώ με τη σειρά μου να «καταδώσω» κάποιους πιθανούς φοροφυγάδες. Στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου θυμάμαι απ τα παιδικά μου χρόνια, μια κλειστή «συντεχνία» επαγγελματιών. Ήταν τα λεγόμενα «σωμαράδικα», μαγαζιά που κατασκεύαζαν και πωλούσαν σαμάρια. Λογικά με τόσους «όνους» και «ημίονους» που διαθέτει η χώρα, θα πρέπει να κάνουν μεγάλους τζίρους και χρυσές δουλειές και καλό είναι να στείλει το STAR το συνεργείο του και να πάει κάποιο κλιμάκιο των ράμπο του ΣΔΟΕ, γιατί θα βγάλουν «λαβράκι». Κι αν οι κύριοι αυτοί δε συμμορφωθούν, να επιληφθεί του θέματος αυτοπροσώπως, ο κύριος Καψής.

Όχι όμως κύριε Ομπάμα ή Αμερικανέ σκηνοθέτα, όχι κύριε Καψή κι ενημερωτικό δελτίο του STAR εγώ δεν πέφτω στην παγίδα σας, γιατί αντιλαμβάνομαι και καταλαβαίνω τα «παιγνίδια» που παίζετε με την προπαγάνδα σας. Θέλετε κατά βάθος να με αποπροσανατολίσετε απ τις τηλεοπτικές σειρές του MEGA του ΑΝΤ1 και να χάσω κανένα επεισόδιο του «Σουλεϊμάν του Πορθητή» ε; Κι άντε μετά, να καταλάβω το άλλο επεισόδιο. Αυτό δε θα το κάνω ποτέ για χατίρι της «αραβικής άνοιξης» κύριε Ομπάμα και για χατίρι της πάταξης της φοροδιαφυγής κύριε Καψή. Δε φτάνει που τα κανάλια το κόβουν στο «καλύτερο», δε φτάνει που βάζουν διαφημίσεις την ώρα που ο Σουλεϊμάν είναι στα «πάνω» του, πάτε να με… αποπροσανατολίσετε με τις ανοησίες σας. Αλλά εγώ δεν «μασάω». Είμαι ώριμος πολίτης.

Άλλωστε τόσα χρόνια και οι ίδιοι οι άνθρωποι του τύπου αναγνωρίζουν την «προσφορά» μου και μου ανταποδίδουν την αφοσίωση και τη συνέπεια που τους δείχνω. Ξεκίνησαν να μου δωρίζουν μουσικούς ψηφιακούς δίσκους και τα «άπαντα» της «Εμμανουέλας» και τώρα με βοηθούν με τα κουπόνια των κυριακάτικων να αγοράσω μπρόκολα και να βάλω δυο λίτρα βενζίνης. Αυτό το έχουν στην Ελλάδα τα ΜΜΕ. Είναι φιλότιμα κι αναγνωρίζουν τη δική σου προσφορά. Βγάζεις τον πρωθυπουργό που θέλουν, και σε αντάλλαγμα προσφέρουν «μπρόκολο» και δυο λίτρα αμόλυβδη.

Υπάρχουν βέβαια και «παραφωνίες» στον τύπο-ειδικά τον τηλεοπτικό- αυτόν τον καιρό. Μ έχει εκνευρίσει αφάνταστα το κρατικό κανάλι-προφανώς κινείται εκτός «γραμμής»- μ αυτά τα αφιερώματα στα ενενήντα χρόνια της καταστροφής της Σμύρνης. Όλο το απόγευμα ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τέτοια, ενώ για τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού μόνο ο ΣΚΑΪ –ελέω Αλαφούζου ασχολείται.

Νομίζω πως στην επικείμενη επίσκεψη της τρόικας και εν όψει νέων «οριζοντίων, καθέτων και διαγωνίων» μέτρων, τα ελληνικά έντυπα μέσα θα έχουν ένθετα από τη «Χουριέτ» και τη «Σαμπάχ», ενώ στους τηλεοπτικούς δέκτες θα ενημερωνόμαστε απ το MEGA- “PLANET TURK” το ANT1- “TRT” και το STAR- “EGE TV” ώστε να περάσουν και αυτά τα μέτρα και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Καταλαβαίνετε απ τα παραπάνω, όσο αντιφατικό κι αν αυτό φαίνεται, πως η παραμονή μας στο «σκληρό πυρήνα» του ευρώ, η παρουσία της χώρας μας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, η διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, οι «τιτάνιες» μάχες των Σαμαροβενιζελοφώτηδων, περνούν μέσα απ τα τουρκικά σήριαλ. Χωρίς αυτά, μπορεί και να μας ενοχλούσε η όγδοη κατά σειρά «σωτηρία» της χώρας απ τις υπεύθυνες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών!!!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]